Suomi
Gamereactor
arviot
Silent Hill: The Short Message

Silent Hill: The Short Message on lyhyt, mutta silti tylsä

Konami elvyttää Silent Hillin ainakin osittain lyhyellä ja ilmaisella seikkailulla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Silent Hill: The Short Message käsittelee kiusaamista. Anita herää mystisessä paikassa viesti puhelimessaan ystävältään Mayalta. Anita ei tunne voivansa hyvin, ja syyt selviävät pelin edetessä. Peli koetaan ensimmäisestä persoonasta, ja tämä toimii hyvin. Ympäristöt ovat yksityiskohtaisia ja teknisesti taitavasti tehtyjä. Enimmäkseen maisemissa kävellään kävelysimulaattorin elkein.

Uhkaava tunnelma kärsii, kun pelaaja ymmärtää, ettei The Short Message ole pelottava. Tunnelma on kohdallaan, mutta se johtuu lähinnä hyvin suunnitteluista maisemista. Rytmitys on aivan pielessä, koska toiminta keskeytyy puhelimeen tulevilla viesteillä, ja puhelin toimii myös taskulamppuna. Luurin soidessa koko peli pysähtyy, ja puhelin peittää koko ruudun. Sitten luetaan tekstiä. Parempi ratkaisu olisi ollut antaa pelaajan kävellä viestittelyn aikana tai teksti olisi vain muuten ilmaantunut ruutuun. Koko pelin pysäyttäminen tekstien lukemisen ajaksi ei toimi. Ajoittain pelaaminen keskeytyy oikeiden ihmisten välivideoilla. Erityistä vikaa näissä hetkissä ei ole, mutta ne tuovat oman osansa rytmityksen ongelmiin. Kiusaamisen teema on tärkeä, mutta käsikirjoitus ei tee työtään hyvin.

Tarina ei oikein toimi, ja kestoa on alle kaksi tuntia. Tästä huolimatta pelaaminen tuntuu hitaalta ja pitkitetyltä. Useita kertoja menoa koetetaan monipuolistaa laittamalla pakenemaan hirviötä juoksujalkaa. Eräässä vaiheessa ollaan myös labyrintissa hirviö kintereillä. Pelaaminen ei ole pelottavaa, sillä yritys ja erehdys -mekaniikka poistaa muutaman yrityksen jälkeen pelon elementin kokonaan.

Tämä on mainos:

Yksityiskohtaisen ja tyylikkään grafiikan ohella kiitosta on annettava äänisuunnittelusta ja musiikista. Samoilu tunnelmallisessa maisemassa asiaankuuluvan musiikin kanssa saattaa olla joillekin jo yksistään riittävä syy pelaamiselle. Kyseessä on kuitenkin pelinä tylsä seikkailu, siitä ei pääse mihinkään.

Minusta ei tunnu siltä, että peli kuuluu osaksi Silent Hilliä. Jotain tuttua on mukana, mutta liian paljon kaikenlaista puuttuu. Pelkkä tunnelmointi ei riitä. Tarvitaan enemmän.

Silent Hill: The Short Message jää vajaaksi monin eri tavoin. Se ei ole pelottava, tarina kerrotaan huonosti eikä se tunnu olevan osa omaa pelisarjaansa. Ja se pirun kännykkä katkaisee tunnelman liian usein. Toivottavasti se uusiksi tehty Silent Hill 2 ei ole samaa laatua kuin tämä.

Silent Hill: The Short MessageSilent Hill: The Short MessageSilent Hill: The Short MessageSilent Hill: The Short Message
Tämä on mainos:
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
+
Käsitelty aihe on tärkeä, yksityiskohtaiset ja kauniit maisemat, hyvä äänisuunnittelu, ilmainen
-
Ennustettava tarina, ei pelota, kännykkä ja välivideot hidastavat liikaa pelaamista, itseään toistava ja tylsä lyhyestä kestosta huolimatta, ei tunnu Silent Hilliltä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä