Suomi
Gamereactor
arviot
Singstar: Singalong with Disney

Singstar: Singalong with Disney

Singstar-sarja taipuu moneen. Onnistuneen suomirokkiversion vanavedessä myös perheen pienimpiä kultakurkkuja muistetaan omalla karaokepelillä, kun biisilista täytetään Disneyn piirroselokuvista tutuilla ralleilla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Sonylle on nostettava hattua idean loistavuudesta. Toteutuksesta... Ei. Pohjolan pilteille ei tästä pelistä ole juuri iloa, sillä tuttuja klassikkopiirrettyjä rikastavat laulut ovat pelissä ainoastaan englanninkielisinä. Kielitaitoikäisille hoilottajille Singstar-sarjasta löytyy huomattavasti järkevämpääkin pelattavaa, joten suomalaisittain Singalong with Disney jää väliinputoajaksi.

HQ

Pelin tekninen toteutus tallaa tuttuja ja turvallisia latuja. Listasta valitaan tulkittava kappale ja lauletaan se ruudulla näkyvää nuottiviivastoa mukaillen. Suorituksen jälkeen armoton tietokone antaa pisteet. Sanoja ei edelleenkään tarvitse osata, joten oikealla korkeudella mumisten suoritettu "laulaminen" toimii edelleen. Kolmen vaikeustasonsa ansiosta jokainen löytää helposti omia taitojaan parhaiten vastaavan tason, joten haaste ei nouse missään vaiheessa ylitsepääsemättömäksi. Toisin sanoen pelimekaniikka ei ole muuttunut rahtuakaan.

Disney- raitoja löytyy laulettavaksi 20 kappaletta. Kappaleiden tunnettuus on ilmeisen hyvä, sillä tiesin ne kaikki, suomenkielisinä versioina. On todellinen synti ja häpeä, ettei peliä ole tehty kotimaankielisistä kappaleista. Valikoima on nimittäin juuri sellainen, jota voisi laulaa koko perheen kesken. Toisaalta jos pilteille haluaa antaa esimakua englannista, saattaa peli käydä opetusmateriaalista. Kappaleita on sinänsä mukava laulaa, mutta illanistujaismateriaaliksi tästä Singstarista ole. Täysi-ikäisille lauluharrastajille sarjan aiemmat osat ovat paljon mielekkäämpiä, toisaalta pelin hinnalla kuittaa monet narikkamaksut paikalliseen karaokekuppilaan.

Kristallinkirkkaasta äänenlaadusta on turha haaveilla, etenkin vanhimpien klassikoiden tunnarit kuulostavat lähinnä vhs-nauhalta tallennetuilta. Rankka remasterointi olisi ollut paikallaan. Itse laulamiseen huono äänenlaatu ei vaikuta, mutta kovassa jodlauksessa kaiuttimista kuuluva rätinä ja pauke ärsyttää.

Peli on edelleen tuttu Singstar niin hyvässä kuin pahassakin. Suomennoksen puute närästää toden teolla, eikä tekele takuuvarmasti osu kohderyhmäänsä nykymuodossaan.

Tämä on mainos:
Singstar: Singalong with Disney
Singstar: Singalong with Disney
Singstar: Singalong with Disney
Singstar: Singalong with Disney
Tämä on mainos:
Singstar: Singalong with Disney
Singstar: Singalong with Disney
04 Gamereactor Suomi
4 / 10
+
hyvä idea
-
kielivalinta, vanhojen biisien äänenlaatu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä