Suomi
Gamereactor
ennakot
Sly Cooper: Thieves in Time

Sly Cooper: Thieves in Time

Pelimaailman suosituin pesukarhuvaras on nyt vaihtanut omistajaa. Mathias vieraili uuden kehittäjän luona tarkastamassa Sly Cooper: Thieves in Timen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Sly Cooper ja tämän rosvokaverit ovat tekemäss paluuta, mutta koska sarjan luoneella Sucker Punchilla on muita kiireitä, on jengin uusi seikkailu annettu toisen studion käsiin. Vierailuni Sanzaru Gamesillä vahvisti heidän kuitenkin osaavan asiansa. Sanzarun täytyi oppia kaikki Slyn maailmasta, kun se käänsi Playtastation 2:lle ilmestyneen alkuperäisen trilogian Sly Collectioniksi, ja nyt he pääsevät itse luomaan neljännen osan Sly Cooper: Thieves in Timen muodossa.

Yleensä kun alkuperäinen studio ei enää ole tekemisissä kehittelyn kanssa, pyytää julkaisija jotakin pienempää studiota hoitamaan hommat. Tällä kertaa kävi kuitenkin niin, että Sanzarun väki meni itse Sonyn puheille, ja esitteli luomansa pienen demon. Sony piti näkemästään, eikä fanien tule olla huolissaan. Päinvastoin.

Sly Cooper: Thieves in Time
Jos olet pelannut Sly-pelejä ennen, tiedät jo mitä odottaa Thieves in Timelta. Pelaaja pääsee viekkaan pesukarhun hahmossa hiippailemaan isojen vartijoiden ja turvakameroiden ohitse täyttääkseen säkkinsä kullalla ja arvoesineillä.

Sanzaru Gamesin tavoitteena on ollut aloittaa kokonaan uusi luku Slyn tarinassa, ja tämä tehdään tuomalla aikamatkailu mukaan juoneen. Kun Cooperin klaanin perhehistorian kokoavasta Thievius raccoonuksesta alkaa hävitä sivuja, tietää Sly jonkin olevan sangen pahasti pielessä, ja esi-isiensä olevan vaarassa. Onneksi nerokas kilpikonna Bentley on juuri saanut valmiiksi aikakoneensa, joten Slyn hyväntahtoinen rosvojengi pääsee matkaamaan muun muassa ninjojen kultaiselle aikakaudelle Japaniin sekä keskiaikaiseen Englantiin.

Tämä on mainos:

Näiden kahden aikakauden kenttiä pääsin myös kokeilemaan. Japanissa Sly tapaa mestarininja Rioichi Cooperin, joka sattuu myös olemaan sushin keksijä. Ikävä kyllä tämän sushibaariin on törmännyt muitakin aikamatkailijoita, ja Slyn ja Riochin ensimmäisenä tehtävänä on vallata se takaisin.

Slyn grafiikat näyttävät entistäkin hurmaavilta Thieves in Timessä. Kaikki näyttää olevan repäisty suoraan animaatioleffoista, väkivalta mukaan lukien. Kukaan ei oikeasti kuole Sly Cooper -sarjassa, vaan kehittäjien mukaan nämä päätyvät jonkinlaiseen outoon paratiisiin, jossa lämmin poreallas on aina ulottuvilla.

Sly Cooper: Thieves in Time

Useat eri aikamatkakohteet tuovat vaihtelua pelimekaniikkoihin, joka onkin Sanzarun mukaan erittäin keskeistä. Kaikkiin kenttiin kuuluu tahdinvaihtelua ja ainutlaatuisia osuuksia. Myös hahmoja on lukuisia, kun pelaaja pääsee Slyn, Bentleyn ja Murrayn lisäksi käsiksi myös Slyn esi-isiin ja näiden erityiskykyihin.

Tämä on mainos:

Esimerkiksi Rioichi on ikonisen ninja spire -hypyn kehittäjä. Hän luonnollisesti jakoi tekniikan Thievius raccoonuksen sivuilla, mutta pimitti siitä vielä edistyneemmän version itselleen. Leaping dragon -loikalla ninjamestari pystyy hyppäämään korkeuksiin joihin muut Cooperin klaanin jäsenet eivät pääse.

Sly Cooper: Thieves in Time
Ämpärillinen nuolia ja Robin Hoodiksi pukeutunut Sly Cooper voivat tehdä jousella vihollisten päivästä todella ikävän.

Myös Slyn uudet asusteet tuovat peliin vaihtelua. Englannissa Sly vaihtaa vihreisiin pöksyihin ja tarttuu jouseen, hupun täydentäessä Robin Hood -asukokonaisuutta. Sly voi vaihdella tämän ja normaalin settinsä välillä tarpeen mukaan. Kenttä sijoittuu sirkukseen, jossa Sly pääsee esittelemään akrobaattisia taitojaan köysillä, tykinkuulien hiillostaessa tätä. Tämä on omiaan muistuttamaan pelaajaa siitä miksi näitä pelejä rakastetaan niin paljon.

Kaikki se joka teki edellisistä peleistä niin hyviä tuntuu olevan paikallaan, ja monissa tapauksissa Sly Cooper: Thieves in Time jopa parantaa näistä. Hyvänä esimerkkinä ovat suuret jokaisen aikakauden keskusmaailmat, jotka ovat, kiitos Playstation 3:n suorituskyvyn, monia kertoja aiempaa suurempia. Nämä avoimet alueet sisältävät vihollisia voitettavaksi, parannuksia avattavaksi, pulloja kerättäväksi ja tietysti myös piilotettuja salaisuuksia löydettäväksi.

Kaikenkaikkiaan vierailuni Sanzarulle jätti minut vain haluamaan lisää samaa, enkä millään malttaisi odottaa päästäkseni sukeltamaan takaisin Slyn maailmaan. Sanzaru vaikuttaa kohdelleen Slyta asiaan kuuluvalla arvostuksella, ja jo tässä vaiheessa vaikuttaa siltä että Sly Cooper: Thieves in Time voi olla pesukarhuvoron paras seikkailu koskaan.

Sly Cooper: Thieves in Time

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Sly Cooper: Thieves in TimeScore

Sly Cooper: Thieves in Time

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

PS2-kauden suosikkipesukarhu sai viime tinkaan oman pelinsä myös PS3:lle, mutta onko meno liiankin tutun näköistä?Ladataan seuraavaa sisältöä