Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
ennakot
Sniper Elite 5

Sniper Elite 5 on hauska, mutta samalla hyvin ennalta tuttu

Pääsin testaamaan vapaasti Rebellionin tarkka-ampujapelin toista tehtävää.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Heti aluksi on sanottava, että jos on aiemmin pelannut Sniper Eliteä, tietää jo valmiiksi varsin hyvin, mitä Sniper Elite 5 tarjoaa. Toiseen maailmansotaan sijoittuvaa peliä tähdittää edelleen Karl Fairburne vihollislinjojen takana selvittämässä mysteeriä ja ottamassa samalla natsijohtajia hengiltä. Yhtäläisyydet menneeseen ovat selvät, mutta nyt liikutaan Ranskassa. Pääsin testaamaan ennakkoon vapaasti pelin toista tarinatehtävää.

Fairburnen on määrä kulkea ranskalaisella maaseudulla aina kookkaalle kartanolle asti. Paikkaa käytetään tukikohtana natsien Project Krakenille. Ajallisesti Sniper Elite 5 sijoittuu Normandian maihinnousun aikaan. Toisin sanoen vuosi on 1944, ja toinen maailmansota alkaa kallistua loppuaan kohti. Project Kraken liittyy natsien aikomuksiin saada Liittoutuneet polvilleen ennen heidän Euroopan valtaustaan.

HQ

Sniper Elite 5 jatkaa aiemmin omaksuttua linjaa, ja tarjolla on varsin kookas avoin maailma vapaasti tutkittavaksi jokaisessa tehtävässä. Toisessa tehtävässä mukana on joukko maatiloja, pieniä asumuksia ja jopa kirkko unohtamatta sotilaiden tarkistuspisteitä. Ne on sijoitettu siten, että maastossa on hankala liikkua ilman huomion herättämistä. Monikerroksinen kartano on tietenkin kohokohta kellareineen ja kukkivine puutarhoineen. Lisäksi rakennusta ympäröi suurimmalta osaltaan juoksuhauta. Ainoa tapa päästä sisään on siis siltojen kautta tai salaisia reittejä tiedustellen.

Tämä on mainos:

Rebellion on tehnyt hyvää työtä tarjoten erilaisia vaihtoehtoja suorittaa tehtävä. Nämä vaihtoehdot ovat usein seurausta valitusta pelityylistä. Riittävällä kärsivällisyydellä on mahdollista vältellä paljastumista ja ottaa hengiltä vain ne, jotka ovat pahasti tiellä. Toinen vaihtoehto on haastaa vihollinen kunnolla kaukaa kiväärin avulla. Vihollisia ei ole loputtomasti, joten ennen pitkää uhka on kokonaan eliminoitu.

Sniper Elite 5

Kokemukseni mukaan se varsinainen ampuminen Sniper Elite 5:ssä on jälleen enemmän kuin kohdillaan. Onnistunut osuma satojen metrien päästä on tyydyttävää, ja niin sanottu X-Ray Killcam on aina yhtä mahtava. Ominaisuutta on päivitetty, sillä nyt luodit saattavat kimmota ennalta arvaamattomasti osuessaan luihin.

Se suurin parannus pelattavuudessa koskee maastossa liikkumista. Pelaaja voi kiivetä, liukua mäkeä alas ja jopa paeta pikaisesti kaapelia pitkin. Parannukset ovat tervetulleita, sillä rajoituksia pelaamiselle on aiempaa vähemmän. Näin vahvistetaan entisestään tunnelmaa eliitistä tarkka-ampujasta tärkeässä tehtävässä.

Tämä on mainos:

Myös uudelleenpeluuarvoon on panostettu. Hiekkalaatikkoisessa kentässä on monia eri mahdollisuuksia, ja tietysti tehtävän voi pelata uudella erilaisella vaikeustasolla ja kerättäviä tavaroita mukaan poimia. Se varsinainen tehtävä ei muutu, mutta karttunut tieto maastosta tekee toisesta kierroksesta miellyttävämmän.

Sniper Elite 5
Sniper Elite 5Sniper Elite 5

Kaiken kaikkiaan Sniper Elite 5 vaikuttaa hiotulta ja hyvin suunnitellulta. Samaan aikaan luvassa ei ole mitään sellaista, mitä ei olisi jo aiemmin koettu. Hauskuus on edelleen läsnä, mutta sama päti myös sarjan aiempiin peleihin. Sniper Eliten fanit ovat varmasti mielissään, kunhan eivät odota jotain aivan uutta ja ihmeellistä.

HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Sniper Elite 5Score

Sniper Elite 5

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Kuolettava kuurupiilo natsien kustannuksella alkaa käymään vanhaksi.Ladataan seuraavaa sisältöä