Suomi
Gamereactor
arviot
Solar Shifter EX

Solar Shifter EX

Kun pelaat tätä peliä, jokainen kuulee huutosi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto

Aurinkokuntamme jäätyä taakse ja etsiessään uusia planeettoja elämiseen, ihmiskunta törmäsi vihamielisiin avaruusolioihin. Sota oli välttämätön, ja suurten tappioiden jälkeen ihmiskunta pyrkii taas pakosalle. Muukalaiset kannoillaan selviytyjät pyrkivät keräämään tarpeeksi resursseja päästäkseen pois vihamielisestä ympäristöstä.

HQ

Varsin kliseinen avaruusooppera on esitetty tylsästi tekstilaatikoilla ja lisäksi aivan liian pienellä kirjaisinkoolla. Häiritsevintä ehkä koko tarinassa on, että pelin kannalta se on pitemmän päälle täysin turha. Tarinassa kerrotaan esimerkiksi nippelitietoa siitä kuinka välillä pitää luoda kontakti agenttiin tai auttaa tiedemiehiä. Itse pelissä kuitenkin vain lennetään aluksella ja ammutaan vihollisten vastaavia. Peli yrittää turhaan lihavoida tarinaansa turhanpäiväisillä yksityiskohdilla, jotka eivät näy mitenkään käytännössä. Sen sijaan Solar Shifter EX olisi voinut selittää vähän tarkemmin kuinka peliä pelataan.

Klassisten ammuskelupelien tyyliin Solar Shifter EX:ssä lennetään aluksella ylhäältä kuvattuna, ja ammutaan kaikkea vastaan tulevaa vihollisammuksia väistellen. Jujuna pelissä on aluksen erityistoiminto hypätä muutamiin ennalta määrättyihin kohtiin kentässä. Liikkumalla eri paikkojen välillä pelaajalle aukeaa mahdollisuus selvitä kiperistä tilanteista. Alas ammutut viholliset tiputtavat avaruusvaluuttaa, jota voi käyttää oman aluksensa tykkien ehostamiseen. Tämä kuitenkin näytti olevan enemmän pintapuolista parantamista. Pelistä löytyy mahdollisuus kokeilla paria muutakin alusta. Niillä pelaaminen on samanlaista kuin pääaluksellakin, joskin ilman hyppymahdollisuutta. Myös tarinan kannalta on outoa siirtyä hetkellisesti vihollisaluksen puikkoihin, kunnes taas kohta jatketaan ihmisten aluksella vihollisia lahdaten.

Solar Shifter EX

Tarinan epäonnistuessa ei itse pelaaminenkaan oikein pääse loistamaan. Kovaan vauhtiin ja isoihin vihollisparviin nähden Solar Shifter EX on varsin staattinen. Vihollisalusten lentoreitit ja ammuskelut toistavat itseään hyvin vähäisellä vaihtelulla välittämättä pelaajan aluksesta tai sen sijainnista ollenkaan. Pelissä eteenpäin pääseminen siis vaatii vain niin sanotun kuolleen kulman löytämistä ja siinä nyhjöttämistä. Näin yhdenkään vihollisen ammukset eivät osu pelaajaan, ja oma tykkituli korjaa satoa pahisparvien kierrellessä kohdalle. Lähes jokainen eteen tulevista vihollisaalloista oli kukistettavissa samalla tavalla. Tämän kömpelön muistipelimäisen toteutuksen alla mielenkiintoisen oloinen hyppytoiminta valuu aivan hukkaan, sillä sen käyttö jää lähes olemattomaksi.

Tämä on mainos:

Turhan tarinan ja heikon pelillisen annin kruunaa puolivillainen toteutus. Suppeat, tökeröt ja hankalasti käytettävät valikot vahvistavat pienen budjetin vaikutelmaa. Latausajat kenttien välillä ovat häiritsevän pitkät sisältöön verrattuna. Vaikka pelin graafinen anti on ihan mukiinmenevää, vie täysin käsittämätön suunnittelu pahasti pohjaa nauttimiselta. Alukset nimittäin eivät ole sidoksissa alla näkyvän kolmiulotteisen maailman kanssa. Välillä varsin sekavaksikin menevä tausta pyörii omia reittejään ja alukset omiaan. Lopputuloksena masiinat lentelevät pahimmillaan täysin vailla fysiikan lakeja ties minne, jolloin ampumakulmien hahmottaminen kärsii. En myöskään odottanut, että peli alkaisi tökkiä isojen vihollisaaltojen edessä. Parhaimmillaan ruudunpäivitys oli lähes pelikelvottomalla tasolla.

Solar Shifter EX

Solar Shifter EX:n bassopainotteiset äänet ovat varsin munakkaat. Laserit suihkivat ja pommit poksuvat asiaankuuluvalla tavalla. Äänenvoimakkuudessa on silti eroja. Puheäänet tulevat välillä yllättävänkin kovaa verrattuna muihin ääniin. Musiikit luovat hyvin vanhan ajan tunnelmaa, jonka kuitenkin keskeyttää kenttien yllättävä loppuminen ja musiikin vaihtuessa toiseen lennosta. Edellyttäen ettei peli ole jo aikaisemmin lopettanut sävelmää kokonaan. Bugeja riitti myös palauttamaan kesken pelin konsolin päävalikkoon useita kertoja.

Solar Shifter EX on kohtuullisen lyhyt pelikokemus. Läpipeluuseen menee aikaa nelisen tuntia. Tähän päälle voi laskea tunnin tai pari lisää muutaman kinkkisen kohdan lentoratojen opetteluun ja roimaan kiroiluun. Olen luullut, että nykykonsoleiden peleillä olisi jonkinlaiset laatukriteerit. Star Shifter EX osoittaa, että ne ovat varsin alhaiset. Suosittelen kiertämään tämän avaruuskananlennon kaukaa.

Tämä on mainos:
Solar Shifter EX
03 Gamereactor Suomi
3 / 10
+
Kohtuullisen lyhyt, kivan näköinen, munakkaat äänet
-
Tylsä, buginen, juosten kustu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä