Suomi
Gamereactor
ennakot
Sonic Superstars

Sonic Superstars näyttää ja tuntuu klassiselta Sonicilta

Nostalginen paluu Segan maskottien Sonicin, Tailsin, Knucklesin ja Amyn pariin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Sonic Superstars onnistuttiin pitämään salaisuutena aina Summer Game Festin lähetykseen saakka. Kyseessä on Sonicin paluu kaksiulotteiseen juoksemiseen, ja sellaista on kaivattu Sonic Manian jälkeen. Pääsin pelaamaan noin puolen tunnin ajan Playstation 5 -versiota. Kyseessä on selvästi paluu klassisiin aikoihin.

Mukana on neljä pelattavaa hahmoa, ja odotan niitä avautuvan myöhemmin lisää. Olioilla on juuri oikeanlaiset ilmeet, mittasuhteet ja liikeanimaatiot. Sonic on pyöreän halattava, Tails hurmaava modernissa turkkitehosteessa, Knuckles yhtä itsevarma kuin aina ennenkin ja klassinen Amy Rose saattaa olla se suosikkini erilaisista Sonic-hahmoista. Kullakin neljällä on toisistaan poikkeavia kykyjä, jotka vaikuttavat pelattavuuteen. Tails pystyy lentelemään ympäriinsä, Knuckles singahtaa Supermanin lailla ja Amy tekee tuplahypyn.

Moderni peli tarvitsee aina oman otteensa pelimekaniikkaan. Kaikki klassiset ominaisuudet ovat edelleen paikoillaan, ja peli on pelattavissa neljällä pelaajalla paikallisen moninpelin hengessä (verkkomoninpeliä ei ole, eikä kahta samaa hahmoa ole mahdollista valita samaan peliin). Pääasiallinen uusi kikka on kuitenkin Emerald Powers. Kyse on jonkinlaisista muuntautumisista, joilla kuljetaan kentissä ja kohdataan pomovastuksia uusilla tavoilla. Näillä keinoilla on pyörövalikko, ja kokeiluni aikana saatoin valita Liquid Talesin vesiputouksen kapuamiseksi, ja Multiple Sonics täyttivät koko ruudun.

Tämä on mainos:

Uusi pelattava alue on North Star Islands. Varmistin asian, ja tämä ei liity millään tavalla Sonic Frontieriin. Pääsin pelaamaan kahdella alueella eli Zonella: Bridge Islandilla ja Speed Junglella. Molemmat lisäsivät mukaan omia juttujaan perinteisen Sonicin kulkemisen ohella. Näitä olivat ajoittainen singahtaminen taustalle ja erilaiset palkitsevat kulkureitit. Uusia paikkoja näin lähinnä trooppisissa kentissä. Mukana on myös sinne tänne ripoteltuja kolmiulotteisia(!) minipelejä, ja näistä nautin testaamiseni aikana eniten. Lopuksi kohtasin mekaanisen hain ja uudenlaisen version klassisesta Robotnikista (tai Eggmanista).

Playstation 5:n ohella Sonic Superstars on tulossa Nintendo Switchille, Xboxille ja PC:lle jossain vaiheessa syksyä. Henkilökohtaisesti kyseessä on yksi vuoden 2023 odotetuimmista tasoloikista.

Sonic Superstars
Tämä on mainos:

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä