Suomi
Gamereactor
arviot
Star Raiders

Star Raiders

Atarilla on mielenkiintoinen ja kunnianhimoinen hanke tuoda pääosin 80-luvun kultakautensa parhaat tuotokset modernisoituna ladattaviksi peleiksi. Mutta valitettavasti Haunted Housen ja Yar's Revengen tavoin aikoinaan avaruusräiskintäpelien pioneerinä toiminut Star Raiders kääntyy konsoleille kankeasti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Pikkuruisella tekstillä kirjoitetut juonentapaiset löpinät ja staattiset välinäytöspätkät laskevat avaruuslotjan jo heti kättelyssä kankeasti liikkeelle. Yhdentekevä "muukalaisrotu X haluaa tuhota meitin" -juoni unohtuu nanosekunnissa. Juonen jättämää aukkoa ei pelaaminenkaan paikkaa millään tavalla. Avaruudessa taistelu on 99-prosenttisesti punaisen suuntanuolen metsästystä, kohteen ampumista hakeutuvalla ohjuksella, seuraavan nuolen metsästystä ja niin edelleen. PR-hehkutuksien tiukat hyökkäykset ja vetoavat ilmakaksintaistelut jäävät puhtaasti sanahelinän tasolle. Eri tehtävätyypitkin ovat käytännössä täysin identtisiä "tuhoa X alusta ja Y tykkiä" -tyyppisiä tylsänpulskeita rykäisyitä. Juonitehtävät eroavat näistä vain siinä, että niitä alustetaan isommalla tekstimassalla.

Star Raidersin ainoa edes etäisesti innovatiivinen puoli on sen muotoa muuttava alus. Avaruusalusmuodossa liikutaan nopeasti, hyökkäysmuodossa taas tuhotaan isompia aluksia pala kerrallaan. Tykkitornina kestetään eniten osumaa, mutta liikkuminen on kankeaa. Muodonmuuttaminen toimii kohtalaisen hyvin, ja toimisi paremmin jos loppupeli olisi paremmassa kunnossa. Lisäksi idea ei ole sitten vuoden 1979 täysin tuore, ja muut pelit ovat toteuttaneet sen sittemmin paremmin. Ankea ulkoasu ja yhdentekevä äänimaailma koristavat rujoa ja amatöörimäistä kokonaisuutta asianmukaisesti.

Star Raidersin tekijöitä on loppunut joko aika tai ammattitaito liian varhaisessa vaiheessa. Retroarvoakaan on vaikea kaivaa esille pelistä, jonka esikuva tuli ulos reippaat kolmekymmentä vuotta sitten. Uusioversion mistään osa-alueesta on vaikea löytää mitään, minkä takia kukaan haluaisi pelata peliä sen kokeiluversiota enempää.

Star Raiders
Tämä on mainos:
Star RaidersStar Raiders
02 Gamereactor Suomi
2 / 10
+
Muodonmuutos ideatasolla
-
Rujo kaikin puolin, tylsä pelata, ei tunnu valmiilta peliltä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Star RaidersScore

Star Raiders

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

80-klassikko räiskintä julkaistaan nyt HD-versiona Xbox Live Arcadessa. Tällä kertaa ei olisi kannattanut.Ladataan seuraavaa sisältöä