Suomi
Gamereactor
ennakot
Star Wars Battlefront II

Star Wars Battlefront II

Assault Theedillä, ja muitakin muutoksia

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Star Wars Battlefront II oli vahvasti esillä Electronic Artsin E3-tilaisuudessa. Näytillä oli moninpelin Assault-taisto Naboo-planeetan Theedillä, jonka voi muistaa Episode I -elokuvasta. Esittelyn jälkeen Gamereactor pääsi kokeilemaan samaa taistelua PS4:llä. Kloonijoukkueen tehtävänä oli puolustautua separatistidroidien hyökkäystä vastaan.

Ensimmäisessä vaiheessa droidit käyttävät kuljetuslaitetta (transporter) aikomuksenaan saavuttaa kuninkaallisen palatsin portit. Sen jälkeen droidien on määrä pitää hallussaan kahta pistettä palatsin sisäpuolella. Kolmannessa ja viimeisessä vaiheessa tapellaan valtaistuinsalissa, jota kloonien tulee varjella droideilta. Hyökkääjillä on rajaton määrä elämiä tavoitteen saavuttamiseksi.

Otteluista muodostuu huomattavasti taktisempi kokemus kuin mitä alkuperäisellä pelillä koskaan oli tarjota. Pelimuoto itsessään ei ole kovin erilainen, mutta erilaisten kikkojen hyödyntämisestä on selviä etuja. Pelkästään puolustajien ampuminen riittävän pitkään ei aina riitä. Esimerkiksi kentän koon vuoksi kuljetuslaitteen tuhoamisyritykset on mietittävä tarkkaan, mikäli mielii pysyä hengissä. Tarkkuuskiväärillä kaukaa ampujat ovat siis hyödyllisiä, samoin kuin kranaatit ja sivustaan koukkaaminen. Erityisesti kannatti suojella ion disruptor -aseita, koska niillä saa tehtyä merkittävää vahinkoa kuljetuslaitteelle.

Hahmoluokkia on neljä. Specialist on hyvä pitkän matkan taistoon tarkkuuskiväärin kanssa, kun taas Heavy on tulivoimaisempi lähietäisyydellä. Kaikilla luokilla on omat kykynsä, aseensa ja lisävarusteensa. Kaikkia luokkia pääsee myös muokkaamaan mieleisekseen erilaisilla Starcardeilla. Suosikiksi muodostui keino, jolla sai palautettua itselleen terveyspisteitä päästämällä vastustajan pois päiviltä.

Tämä on mainos:
Star Wars Battlefront IIStar Wars Battlefront IIStar Wars Battlefront II

Sankarihahmoja ei enää poimita kartalta, vaan niitä saadaan riittävän paljon pisteitä keräämällä. Pelaamisen aikana pojot karttuvat melkein kaikesta tekemisestä, ja näillä pääsee sitten ostamaan vahvistuksia. Tarjolla on ainakin ajoneuvoja, erikoishahmoluokkia kuten Jump Troopereita, ja niitä sankareitakin voi ostaa (ellei niitä kukaan muu sillä hetkellä jo käytä).

Tutuista hahmoista näkyi ainakin Rey, Han Solo, Boba Fett ja Darth Maul, joten moninpeli ei rajoita hahmoja erillisiin Star Warsin tarinallisiin aikajaksoihin. Darth Maulin sapelihyökkäykset ovat nopeita, kun taas Boba Fettin raketeilla on paras kylvää tuhoa avoimissa maisemissa. Droidien lisääminen tuo pelaamiseen aivan uudenlaisen tunnelman, joka istuu varsinkin Episode I:n tunnelmaan hienosti. Droideihin on hieman hankalampi osua kuin muihin niiden liikkuvuuden ansiosta, ja pelattavia "super battle droideja" on myös mukana.

Pelillisiä uudistuksia oli havaittavissa. Oman aseen latautumista eli niin sanottua cooldownia voi nopeuttaa painamalla neliötä hieman latausnapin tyyliin. Gears of Warin kaltainen aktiivilatausminipeli käynnistyy, kun ase ylikuumenee. Palkin voi pysäyttää värillisellä alueella tehdäkseen tussaristaan taas käyttökelpoisen.

Tämä on mainos:

Itse ampuminen ansaitsee kiitosta. Kaikki kokeillut pyssyt tuntuivat paitsi toisistaan erottuvilta, myös hyvältä käyttää. Suurin osa pohjatyöstä on selvästi tehty jo ensimmäisessä pelissä, mutta aseiden käyttäminen on silti tyydyttävämpää kuin ennen.

Graafisesti peli näyttää odotetusti upealta. Tätä alleviivataan Theedin valtaistuinsalissa, kun kipinät lentelevät droideista ammusten osuessa niihin. Sama graafinen loisto pätee myös valikoihin, jossa musta ja sininen luovat mukavan kontrastin erottuen samalla edukseen ensimmäisestä pelistä.

Kaiken kaikkiaan Star Wars Battlefront II näyttää ja tuntuu pitkälti samalta kuin edeltäjänsä, mutta hiotummalta ja siinä on paljon enemmän sisältöä. Jatko-osa siis tuntuu jo nyt selvästi paremmalta edeltäjäänsä verrattuna.

Star Wars Battlefront IIStar Wars Battlefront II
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
GR Livessä Star Warsia, totta kai!

GR Livessä Star Warsia, totta kai!

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Tänään on Star Wars -päivä, joten GR Livessä se huomioidaan pelaamalla kahden tunnin ajan peliä Star Wars Battlefront II. Liity mukaan katsomaan ja kommentoimaan klo...



Ladataan seuraavaa sisältöä