Suomi
Gamereactor
arviot
Star Wars Battlefront

Star Wars: Battlefront Rogue One: X-Wing VR Mission

Star Wars -tunnelmaa parhaimmillaan

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Uuden Star Wars -elokuvan julkaisun alla markkinat ovat pullollaan kaikkea uutta aiheeseen liittyvää. Myös pelipuolella näin isoa julkaisua ei jätetä huomioimatta, joten Star Wars: Battlefrontin ja uuden PSVR:n risteytyksen tuloksena syntyi huikea virtuaaliseikkailu kaukaiseen galaksiin.

Pelissä päästään X-wingin puikkoihin mies- tai naispilottina osaksi punaista laivuetta, jonka tehtävä kokee yllättäviä käänteitä. Noin 20-minuuttinen peli sisältää karkeasti kolme vaihetta. Näihin kuuluvat jonkinlainen opastusosio, väistelytehtävä meteoriittien seassa ja avaruussota imperiumia vastaan, jossa tuhotaan pahiksia suojellen samalla muita. Nimestään huolimatta uskaltaisin sanoa, että tehtävien läpi pelaaminen ei spoilaa juuri teattereihin tullutta uutta Star Wars -elokuvaa millään muotoa.

Ennen varsinaista tehtävän aloittamista omaa X-wingiä pääsee tutkailemaan eri kulmilta ja jopa sisältä päin. Erityisen hienoa tästä tekee se, että ohjaamon nappeja pääsee painelemaan mielivaltaisesti, ja alus reagoi niihin erinäisin piippauksin ynnä muilla interaktiivisilla tavoilla. Huomasin ajan vierähtäneen jo lukuisia minuutteja pelkästään tunnelmoidessa aluksen ohjaamossa unohtaen, että varsinainen peli on vasta edessä. Sen verran vahvasti aitoa Star Wars -tunnelmaa peli saa aikaan.

Star Wars Battlefront
Tämä on mainos:

Star Wars: Battlefront on jo aikaisemmin osoittanut pystyvänsä huikeaan graafiseen näyttävyyteen, joten Star Wars: Battlefront Rogue One: X-Wing VR Missionilla on vakuuttavat lähtökuopat pitkästä nimestään huolimatta. Sen takia tuleekin pienenä yllätyksenä, että pelissä taustalla näkyvät linnunradat ja planeetat ovat varsin suttuisia. Onneksi tämä on kuitenkin vain pieni sivuseikka, sillä kaikki muu grafiikka on upean terävää ja yksityiskohtaista pitäen yllä todella uskottavaa immersiota X-wingin puikoissa kököttämisestä. Tähän kun lisätään vielä Star Wars -maailman autenttinen äänikirjasto, pitäisi kovemmankin Tähtien Sota -fanin olla - jos ei kyynelissä - niin ainakin vakuuttunut.

Avaruudessa lentely on toteutettu todella huolella. Alus lentäjän ympärillä ankkuroi pelaajan hyvin hetkeen niin tunnelmallisesti kuin myös fyysisesti. Kaiken maailman pyörittelyistä huolimatta jopa heikko vatsani ei ollut millänsäkään, vaan antoi pelata tehtävän jopa useita kertoja peräkkäin. Alus tottelee ohjausta luontevasti. Tyypillisen kepeyden ja yliherkän reagoimisen sijaan se tuntuu varsin raskaalta ja miellyttävältä lentää. Pelin vaikeustaso tuntuu myös juuri sopivalta: hauskuus säilyy kuumottavimmissakin kahakoissa. Enemmän pelejä pelanneet saavat haasteita tarjotuista lukuisista tavoitteista, kun taas aloittelijapiloteille tarjotaan täysivaltainen kokemus mahdollisista kuolemista huolimatta.

X-Wing VR Mission on yksinkertaisesti huikea kokemus niin teeman faneille kuin muillekin. Suttuisia taustoja lukuun ottamatta pikkutarkka ja realistinen grafiikka on hienoa. Viimeisen päälle huoliteltu virtuaalinen pelattavuus toteuttavat laadukkaasti niin lapsuuden, nuoruuden kuin aikuisiänkin unelmat kertaheitolla. Peli vie lasereiden suhinan, tie-fightereiden ulinan, räjähdysten kuminan ja astromech-droidien piipityksen kera pelaajansa ennenaikaiseen jouluun.

Star Wars Battlefront
Tämä on mainos:
HQ
HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Aito Star Wars -tunnelma, upeasti toteutettu VR-kokemus, yksityiskohtien määrä
-
Liian lyhyt, suttuiset taustat, vain PSVR:lle
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • modernipoika
    Star Wars: Battlefront (2015) Star Wars: Battlefront on ehdottomasti autenttisin Star Wars -peli joka ollaan tehty, mutta se on odotettavaakin... 7/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Fanit toivovat Leiaa Battlefrontiin

Fanit toivovat Leiaa Battlefrontiin

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Prinsessa Leian eli Carrie Fisherin kuolemaa on muisteltu pitkin pelimaailmaa muun muassa Star Wars: The Old Republicissa. Nyt kasvava joukko ihmisiä haluaa DICElta...Ladataan seuraavaa sisältöä