Suomi
Gamereactor
ennakot
Steamworld Heist II

Steamworld Heist II on muovautumassa hyväksi peliksi

Vuoropohjainen strategiapeli saa jatko-osan, joka laajentaa ja parantaa siitä, mihin jäätiin vuonna 2016.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

SteamWorld on pelisarjana tunnettu siitä, että se voi olla vaikka mitä. On ollut tornipuolustusta, niin sanottua metroidvaniaa, tasoloikkaa ja 8. elokuuta 2024 sitten vuoropohjaista strategiaa pelillä SteamWorld Heist II. Tarina jatkuu siitä, mihin alkuperäinen lopetti. Pääosassa on ensimmäisen pelin Captain Piper Faradayn jälkeläinen Captain Leeway, joka haluaa saada nimensä historian lehdille.

Pääsin katsomaan ennakkoon SteamWorld Heist II -peliä Summer Game Festin humussa Los Angelesissa. Vaikuttaa siltä, että SteamWorld Heist II on muovautumassa hyväksi peliksi.

Pelattavuus yhdistää vuoropohjaisen liikkumisen ja hyökkäämisen tähtäämisen kanssa unohtamatta mittavaa ympäristön tuhoutumista. Ja tätä on nyt parannettu. Pelaaminen tuntuu intuitiiviselta ja helposti opittavalta syvyyttä unohtamatta. Taistoissa on varaa olla luova. Voi tehdä suoria hyökkäyksiä, tai sitten käyttää kimmokkeita tai räjähtäviä tynnyreitä apuna. Pelaamisen ydin on yksinkertainen, muta onneksi Thunderful Development lisää mukaan mausteisuutta.

Tämä on mainos:

Edistyminen ja hahmonkehitys on tehty suoraviivaisen tuntuiseksi, mutta mukana on silti sitä tervetullutta monipuolisuutta. Pelaaja voi rekrytoida mukaansa erilaisia botteja, joista jokainen sujahtaa yhteen työtyyppiin. Ja parannustahan tapahtuu suorittamalla kenttiä loppuun. Kykypuusta otetaan sitten käyttöön uusia keinoja, ja näin pelihahmot erottuvat toisistaan pelaten niin kuin pelaaja haluaa. Lisäksi pelaaja voi yksilöidä oman sukellusveneensä tehokkaammilla aseilla ja muulla sen sellaisella, joista on hyötyä vetisissä taistoissa.

Merellinen pelaaminen on tärkeä osa kokonaisuutta. Mukana on erillinen maailma, jossa voi liikkua vapaasti sukellusveneellä aloittaen tehtävien suorittamisen silloin, kun haluaa. Maailma on täynnä salaisuuksia löydettäväksi ja paikkoja tutkittavaksi. Niin ja toki niitä kilpailevia aluksia tulee vastaan taistelu mielessä, jos eksyy liian lähelle. Taistot ovat hyvin yksinkertaisia, mutta se on silti tervetullut lisä tarjoillen vaihtelua varsinaisten tehtävien vuoropohjaiseen menoon.

SteamWorldille ominainen huumori on sekin ennallaan. Uudet henkilöhahmot tuntuvat hyvin mietityiltä, ja kehittäjä onnistuu pitämään tarinan mielenkiintoisena tasapainottamalla tekstin ja ääninäyttelyn. Kumpikin osuus toimii yhdessä toisen kanssa luoden seikkailemisen tuntuman. Toki olisi parempi, jos kaikki olisi ääninäyteltyä, mutta onneksi se tekstitys on usein mukavan tiivistä.

SteamWorldin käsintehty tyyli ja taide ovat nekin mukana yksityiskohtineen kaikkineen. Ja kun vielä mukana on se tarttuva soundtrack Steam Powered Giraffelta, on elämä upeaa. Toistaiseksi siis vaikuttaa siltä, että SteamWorld Heist II on juuri sitä, mitä on kaivattukin. Kaikin tavoin paranneltu päivitys alkuperäisestä, joka oli jo mahtava silloin aikoinaan. On helppoa arvostaa SteamWorld-sarjaa.

Tämä on mainos:
Steamworld Heist IISteamworld Heist IISteamworld Heist IISteamworld Heist II
Steamworld Heist IISteamworld Heist IISteamworld Heist IISteamworld Heist II
Steamworld Heist IISteamworld Heist IISteamworld Heist IISteamworld Heist II

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä