Suomi
Gamereactor
ennakot
Tales of Berseria

Tales of Berseria

Lähemmässä katsauksessa Tales-sarjan uusin tulokas.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

The Tales -sarja on hyvin sinnikäs tapaus, vaikka se onkin aina jäänyt suurempien roolipelisarjojen kuten Final Fantasyn ja Dragon Questin varjoon. Sarjalla on aina ollut oma kilpailijoistaan poikkeava tyylinsä ja pelimekaniikkansa. Viime vuonna julkaistu Tales of Zestiria vei sarjaa hieman enemmän perinteiseen fantasiamaailmaan, ja Tales of Berseria näyttäisi jatkavan samalla linjalla. Tosin fantasiamaailmassa nähdään muitakin aineksia, kuten esimerkiksi merirosvoja.

Bandai Namcolla on hauska tapa keksiä nimiä pelisarjan osille. Tales of Berseria viittaa selvästi englanninkieliseen sanaan Berserk, joka tarkoittaa raivohullua. Tässä tapauksessa tällä raivohullulla tai berserkillä viitataan pelin päähahmona toimivaan soturiin Velvet Croween.

Pelin teemaksi nousevat järki ja tunteet. Velvet Crowea kuvataan henkilöksi, joka on täynnä intensiivisiä tunteita. Kuvaus tuntuu olevan hieman alakanttiin. Kolme vuotta sitten hänet petettiin verisesti, jonka seurauksena Velvet menetti perheensä. Lisäksi hänen vasemman kätensä on riivannut jokin mystinen voima. Tämä tapahtui samoihin aikoihin, kun mystinen sairaus Daemonblight iski maailmaan muuttaen osan asukkaista väkivaltaisiksi Gouma-olennoiksi. Velvet on selvästi kostoretkellä, tai ainakin tämä on hänen tavoitteensa pelin alussa. Luulisin joidenkin tapahtumien pelin aikana pehmittävän hieman hänen raivoaan ja ehkä jopa avaavan hänen silmänsä muille mahdollisuuksille tilanteen hoitamiseksi. Velvet kohtaa matkallaan viattoman nuorukaisen nimeltään Laphicet, joka on myrskyisän sankarin peilikuva lähes kaikessa.

Tales of BerseriaTales of Berseria
Tämä on mainos:

"Velvetillä on Tales-sarjassa nähdyistä sankareista selvästi synkin mieliala", kuvailee tuottaja Yasuhiro Fukaya. "Häntä ei pidä kuitenkaan nähdä pahana sankarina. Hänellä on kuitenkin hieman pehmeämpi menneisyys, mutta samalla synkkä mieli ja erittäin voimakkaita tunteita."

Velvet ei ole ennennäkemätön hahmo japanilaisten roolipelien saralla, mutta samalla hän ei ole tyypillinen päähahmo. Hänenlaisensa henkilö on yleensä osa jotain ryhmää, mutta ei sen johtaja. Velvet on itse asiassa Tales-sarjan ensimmäinen naispuolinen päähenkilö. Hänen suurin motivaattorinsa pelissä ei ole maailman pelastaminen joltain pahalta, vaan hän hakee kostoa. Tämän myötä hänen ympärilleen kokoama ryhmä ei liity toisiinsa maailmanpelastuksen merkeissä, vaan jokaisella on omat syynsä roikkua mukana. Kokonaisuutena hahmokaarti on jälleen sopivan sekopäinen, ehkä jopa hieman enemmän kuin sarjan aikaisemmissa osissa. Matkan varrella kohdataan muun muassa jatkuvasti vitsiä heittävä noita Magilou, sekä Daemonblight-sairauteen parannusta etsivä Eleanor Hume. Ei sovi myöskään unohtaa Eizen-nimistä merirosvoa, jonka paatilla seilataan pitkin maailman meriä.

Tarinan tai hahmojen osalta pelillä ei ole juurikaan kytköksiä sarjan aikaisempiin osiin. Tai tältä ainakin nyt vaikuttaa. Seikkailu tapahtuu tosin mantereella, joka myöhemmin nimetään Glenwoodiksi (Tales of Zestiria). Muitakin kytköksiä saattaa toki olla, mutta näistä Bandai Namco ei hiisku vielä mitään. Fukaya oli erittäin tarkkana lipsauttamasta julki mitään salaisuuksia.

Tales of Berseria
Tämä on mainos:

Taistelujärjestelmäänkin on tullut jälleen muutoksia, joten pelisarjan konkareillekin riittää opeteltavaa. Mukana on muun muassa Arte-iskusarjat, jotka antavat mahdollisuuden muokata hyökkäyksiään oman mielensä mukaan. Tämän lisäksi pelistä löytyy Soul-mittari, jonka täyttämällä voi vapauttaa voimakkaan erikoishyökkäyksen. Iskusarjat ja hyökkäykset vaihtelevat hahmosta toiseen. Esimerkiksi Velvet keksittyy vahingon tekemiseen, kun taas muut panostavat parantamiseen, toisten taistelijoiden tukemiseen tai puolustukseen. Mätkinnän aikana voi myös jotenkin vaihtaa hahmojen välillä, mutta tästä ei kerrottu enempää. Toki mäiskinnässä on sarjan edellisistä osista tuttuja piirteitä. Esimerkiksi kavereille voi antaa taas yleisiä ohjeita siitä, kuinka käyttäytyä taistelujen tuoksinnassa. Tales-sarjaa on moitittu usein hankalista kuvakulmista taisteluissa, mutta nyt näkymää pystyy itse hallitsemaan ohjaimen avulla.

Fukavan mielestä suurin hyöty PS4:lle ja PC:lle kehittämisessä löytyy niiden tehoista. Heidän ei tarvitse säästellä yhtään taistelukohtauksissa ja silti koko komeus pyörii 60 ruutua sekunnissa. Sain nähdä ainoastaan pari lyhyttä taistelukohtausta esittelyn aikana, ja ne näyttivät kerrassaan mainioilta. Roolipeleistä pitäville on myös iloisia uutisia, sillä Tales of Berserian käännöstä ei jouduta odottamaan länsimaissa montaa vuotta kuten on ollut tapana. Peli nähdään Japanissa tänä vuonna ja Eurooppaan se saapuu vuoden 2017 alkupuolella. Tämä jos mikä on hieno uutinen.

Tales of BerseriaTales of Berseria
HQ
Tales of BerseriaTales of Berseria
Tales of BerseriaTales of BerseriaTales of Berseria
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
GR Livessä tänään Tales of Berseria

GR Livessä tänään Tales of Berseria

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

GR Livessä otetaan tänään työn alle perjantaina julkaistava Tales of Berseria, jonka arvio on saapuva Gamereactoriin aivan lähiaikoina. Liity mukaan katsomaan ja...

0
GR Livessä tänään Tales of Berseria

GR Livessä tänään Tales of Berseria

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Tales of berseriasta tuli julki taannoin demo, jonka Anders ottaa tänään työn alle GR Livessä kahden tunnin ajaksi. Liity mukaan katsomaan ja kommentoimaan klo 17:00...Ladataan seuraavaa sisältöä