Suomi
Gamereactor
ennakot
Team Sonic Racing

Team Sonic Racing

Gamereactor pääsi testaamaan Sonic-rallin yksin- ja moninpeliä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Karting-ajopelien saralla kuninkaana paistattelee tietenkin Mario Kart. Muitakin yrittäjiä on, ja niistä kaksi julkaistaan tänä vuonna: Crash Team Racing Nitro-Fueled kesäkuussa, ja Sumo Digitalin Team Sonic Racing kesäkuussa. Gamereactor pääsi hiljan Lontoossa testaamaan Sonic-rallin yksin- ja moninpeliä.

Nimensä mukaisesti Team Sonic Racingin painopiste on tiimipelaamisessa. Tämä tulee ilmi monellakin tavalla, kuten esimerkiksi siten, että pökertyneen tiimikaverin vauhti palautuu takaisin ennalleen kaverin kiiruhtaessa ohi. Esineet ovat tärkeitä, ja näiden Wisp-tavaroiden käyttäminen ja siirtäminen kavereille on keskeinen menestymisen edellytys. Niitä poimitaan radalla olevista laatikoista, mutta parhaat tavarat saa siirtämällä niitä tiimikavereiden kanssa. Napin painalluksella tavara siirretään kolmen hengen joukkueessa seuraavalle, jolloin esine muuttuu riippuen siitä, mikä on tiimikaverin sijoitus kisassa. Nappia painamalla voi myös pyytää tavaraa kavereilta. Homman juju on siinä, että tavaraa tulee enemmän, jos sen saa siirtona kaverilta. Esimerkiksi raketteja saakin yhden sijasta kolme.

Kaikilla kavereilla on autonsa alla palkki, joka täyttyy kisan edistyessä. Palkin ollessa täynnä voi laukaista Ultimaten. Se antaa vauhtiin lisäboostin, ja kilpakumppaneihin osuessaan se tuottaa vahinkoa. Yhteistyö on jälleen avain voittoon, sillä jos kaikki laukaisevat Ultimaten samaan aikaan, sen kesto on pidempi.

Toki yksilöllisiä ajotaitoja tarvitaan myös voittamiseen. Pyörää ei ole keksitty uudelleen, joten vanhat tutut keinot pätevät edelleen ratojen oikoreittejä myöten. Muutamia asioita on kuitenkin pidettävä mielessä. Ensinnäkin ajokkeja on kolmenlaisia: speed, technique ja power. Esimerkiksi power-tyypin ajaja voi hurauttaa esteiden läpi, kun taas speed on tietenkin muita nopeampi. Technique voi puolestaan ajaa karhealla alustalla vauhdin siitä kärsimättä.

Tämä on mainos:
Team Sonic RacingTeam Sonic RacingTeam Sonic RacingTeam Sonic Racing

Päivän ensimmäinen testi koskin yksinpeliä, joka avautuu välivideolla. Sonic kutsutaan kavereineen ottamaan osaa kilpailuihin, ja sitten aloitetaan eteneminen erilaisten ratojen halki. Suurin osa kisoista on perinteistä kamaa, jolloin maaliin tulee päästä ensimmäisenä. Tehtävänä voi myös olla mahdollisimman paljon renkuloiden keräämistä, mahdollisimman monen kohteen yli ajamista ja niin edelleen.

Toisessa testissä pääsin kokeilemaan verkkomoninpeliä, ja odotetusti suurin osa hauskuudesta on juurikin tässä pelimuodossa. Painopiste on jälleen tiimipelaamisessa, koska siten saa eniten konsteja käyttöön voittoa tavoiteltaessa. Yhdessä pelaamiseen on todellakin panostettu, eikä se tunnu irralliselta lisältä. Hyvä merkki pelin viihteellisyydestä oli se, kun huoneellinen journalisteja huusi ohjeita toisilleen kiihkeiden kisojen aikana.

Nähdyt radat olivat värikkäitä ja vaihtelevia. Musiikki istuu hyvin vauhdikkaaseen menoon, ja Ultimaten käynnistyessä alkaa ihan se oman tiimin musiikki. Ruudulla tapahtuu paljon kaiken aikaa, ja kyseessä onkin silmäkarkkia sanan varsinaisessa merkityksessä. Ympäristöt ovat selvästi innoittuneet aiemmista peleistä, kuten asiaan kuuluukin.

Tämä on mainos:

Sumo Digital painottaa mielellään ajokkien tuunailua. Moottoria voi tuunata, jolloin ajokki toimii eri tavalla. Toki se toinen puoli on sitten kosmeettinen muokkaus. Yllätyin siitä, miten monipuolisesti ulkonäköä pystyi muokkaamaan.

Kaiken kaikkiaan Team Sonic Racing onnistui tekemään oikein hyvän vaikutuksen. Parhaimmillaan meno oli testihetkessä moninpelissä. Yksinpeli ei ole mikään suuren suuri vetonaula, mutta tuskin se kokonaisuutta haittaakaan.

Team Sonic RacingTeam Sonic RacingTeam Sonic RacingTeam Sonic Racing
Team Sonic RacingTeam Sonic RacingTeam Sonic Racing
Team Sonic RacingTeam Sonic RacingTeam Sonic RacingTeam Sonic Racing
Team Sonic Racing
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Arviossa Team Sonic Racing

Arviossa Team Sonic Racing

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Gamereactorin avustaja Tero Kerttula kurvaili Team Sonic Racingin puikoissa, ja pettyi pahasti. Lue arvio täältä.

0
GR Livessä tänään Team Sonic Racing

GR Livessä tänään Team Sonic Racing

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Sumo Digital ja Sega julkaisevat ensi viikon tiistaina yhteistyössä Team Sonic Racingin, josta otetaan pohjia jo tänään GR Livessä kahden tunnin ajan. Liity mukaan...Ladataan seuraavaa sisältöä