Suomi
Gamereactor
arviot
Tesla Force

Tesla Force

Tuhovimmainen tulikukka

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Niin sanottujen "roguelite"-pelien suuri etu on, että ne voivat ajoittain saattaa pelaajan tilanteeseen, jossa vastustajat yksinkertaisesti sulavat pelaajan voimien kohteeksi joutuessaan. Tamperelaisen 10tonsin Tesla Force vie tämän välillä sellaisiin sfääreihin, että sen edessä voi vain nauraa mielipuolisesti.

Tesla Force käyttää studion vanhemman Tesla vs. Lovecraft -pelin ilmettä ja pohjaa, mutta uusiokäyttöä paremmin kestävällä tavalla. Pelin käynnistyessä steampunk-harrastajien sankari Nikola Tesla ja radioaktiivisuuden mestari Marie Curie joutuvat lonkero-otusten kanssa vastakkain maailman ollessa uhattuna, kuinkas muutenkaan. Myöhemmin mukaan liittyy vielä muun muassa Frankensteinin luonut modernin sci-fin pioneeri Mary Shelley. Jokaisella tämän erikoisen kolmikon jäsenellä on omat pienet erikoisuutensa taistelussa, mutta pelin pihvi on pääsääntöisesti sen vapaamuotoisessa aseita, varusteita ja kykyjä sekoittavassa sessiomuotoisessa pelattavuudessa.

Tesla Force
Tämä on mainos:

Yksittäinen pelikerta ei välttämättä kestä varttia pidempään, mutta onnistuneimmat iskut pimeyden sydämeen kuluttavat kelloa hieman enemmän. Peli aloitetaan hyvin vaatimattomalla varustuksella, jota parannellaan monin eri tavoin tiiviisiin kenttiin jaetun kampanjan aikana. Mitä pidemmälle pelaaja etenee, sitä enemmän voimataso nousee uusien torrakoiden ja kykyjen myötä. Kentät läpäistään suorittamalla yksi muutamasta eri tehtävästä, jotka vaihtelevat Cthulhu-patsaiden murskaamisesta maagisten ympyröiden sisällä seisoskeluun itseään samalla puolustaen. Jokainen matsaus epäpyhiä olentoja vastaan aloitetaan tuhovoimaisessa mecha-robotissa, jonka voi sen posahdettua koota hetkellisesti kasaan tehtävän aikana. Eri tehtävätyyppejä on vain muutama, mikä on pienoinen harmi. Kun kulloisenkin paikan hommat ovat paketissa, pelaaja voi lentää seuraavaan kohteeseen.

Viholliset luottavat pitkälti voimien sijasta lukumäärään. Erilaisia syvyyksistä kömpineitä kalamiehiä ja hämähäkkejä pyöriikin kentällä pahimmissa tapauksissa satapäin, eikä aloituspistooli riitä enää sellaisen köörin kurmoottamiseen. Tähän avuksi tulevat pelin lukuisat asepäivitykset simppeleistä haulikoista eksoottisiin salamatikkuihin, raidetykkeihin ja räjähteisiin. Tulivoimaa ja omaa hengissä selviytymistä parannellaan lisäksi satunnaisesti avattavilla kyvyillä kuten taaksepäin ampumisella, tuliluodeilla, teleporttirepun parantelulla sun muulla. Eikä tässä vielä kaikki, sillä lopullinen tuhon tulikukkanen puhkeaa täyteen loistoonsa pelaajan kerätessä väliaikaisia (mutta äärimmäisen tehokkaita) tehosteita, jotka lisäävät aseista lähtevien luotien määrää, muuttavat ne tuli- tai jääluodeiksi ja niin edelleen. Tämän kaiken toistensa päälle kasautuvien lisien yhdistelmä saattaa joskus täyttää koko ruudun ammuksilla pelaajan kieppuessa villisti kaaoksen keskellä tyhmä virne naamallaan. Efektin tuoma voiman tunne pitää ehdottomasti kokea itse.

Tesla Force

Tehtävien aikana tienatut kristallit voi pistää hyvään käyttöön tukikohdassa, jossa pelaaja voi päivittää kaikenlaista aloitusaseesta aloituskykyihin, terveyteen, aseiden tehoon ja niin edelleen. Tekemistä on todella paljon ja voimatason hidas nosto parantaa tulevia yrityksiä merkittävästi, joten edistystä tapahtuu aina, vaikka sessio olisikin mennyt pannukakuksi.

Tämä on mainos:

Tesla Force on erinomainen räiskintään turvaava "roguelite" Lovecraftin ja Teslan maailmassa, eikä häpeile nostaa pelaajan voimatasoa jumalasta seuraavaksi, jos tähdet osuvat kohdilleen. Ulkoasu on jo hieman vanhahtava, mutta vastapainona satojen vastustajien kohtaamat tulimyrskyt eivät kyykytä konetta tolkuttomasti. Tehtävätyyppejä saisi kyllä olla tukku lisää, vaikka pelin pääpaino onkin ehdottomasti hirviöiden suolaamisessa. Yhteistyömoninpeliä samalla sohvalla ei tätä arviota varten päästy valitettavasti testaamaan.

Tesla ForceTesla Force
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Voimantunne, paljon avattavaa ja parannettavaa, sadoittain vihollisia
-
Vain perustehtävätyyppi
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Tesla ForceScore

Tesla Force

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Niin sanottujen "roguelite"-pelien suuri etu on, että ne voivat ajoittain saattaa pelaajan tilanteeseen, jossa vastustajat yksinkertaisesti sulavat pelaajan voimien...



Ladataan seuraavaa sisältöä