Suomi
Gamereactor
arviot
The Adventures of Panzer: Legacy Collection

The Adventures of Panzer: Legacy Collection on vähemmän retro kokoelma kuin luulisi

Saatavilla myös NES-konsolille.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kun kokoelman nimessä lukee sanat "Legacy Collection", voisi kuvitella, että kokoelman pelit olisivat vanhoja helmiä vuosien takaa. The Adventures of Panzerin tapauksessa näin ei kuitenkaan ole. Ensimmäinen Panzer julkaistiin vuonna 2021 ja sen jatko-osa heti seuraavana vuonna.

Pelien julkaisualusta oli kuitenkin mielenkiintoinen. Jatko-osasta julkaistiin sentään versio PC-koneille, mutta molemmat pelit suunniteltiin ja julkaistiin aluksi Nintendon vanhalle 8-bittiselle NES-konsolille. Uusia NES-pelejä 2020-luvulla? Kyllä, todellakin näin. Pelien takana on mies nimeltä Dave Nemeth, joka 2010-luvulla alkoi piirtämään roolipelikiltansa sankarien seikkailua internetsarjakuviksi. Ajatus Panzerin tuomisesta pelimaailmaan heräsi Nemethin löydettyä NESMaker-ohjelmiston ja kuinka ollakaan, Kickstarter-rahoitus tuotti tulosta ja seikkailut kasibittistyivät hetkessä.

Legacy Collection tuo nämä kaksi seikkailua nyt myös muille alustoille. Kyseessä on kaksi periaatteessa yksinkertaista vierivää tasoloikkaa ehtaan retrohenkeen omaperäisellä huumorilla säestettynä. Harmillisesti huumori on kuitenkin hankala laji ja kun itse en alkuperäisiä sarjakuvia ole lukenut, suuri määrä huumorista hujahti yli hilseen välittömästi.

Tämä on mainos:

Peleinä Panzerit ovat kohtalaisia. Etenkin ensimmäisestä pelistä huomaa, että kyseessä on kehittäjänsä ensimmäinen pelituotos, sillä erityisesti kenttäsuunnittelu on melkoisen tylsää, hahmot piirretty vähän sinne päin, eivätkä pomotaistelutkaan ole kummoisia. Etenkin Panzerin itsensä sprite-hahmo on jostain syystä vain epämääräinen kasa pikseleitä, vaikka pelissä on paremminkin piirrettyjä hahmoja. Ohjaus sentään on hauskaa ja sulavaa, mikä pelastaakin ensimmäistä peliä paljon.

Jatko-osa tekee sitten kaiken paljon paremmin, paitsi Panzerin hahmospriten. Kentät voi valita vapaasti Mega Man -tyyliin ja mikä parasta, pelin kantavana ideana on vaihdella neljän eri hahmon välillä lennosta, jokaisen hyödyntäessä omia erikoisominaisuuksiaan. Idea on retrosedille tuttu NESin Little Samson -seikkailusta, mutta se mikä toimi siellä, toimii tässäkin. Ennen kaikkea kenttäsuunnittelu on parempaa ja kun ohjauskin on edelleen mainiota, toista peliä tahkoaa menemään jo ihan mielellään.

Legacy Collection tuo mukana paljon tavanomaisia kokoelmalisäyksiä peleihin, kuten vapaan tallennuksen, digitaaliset ohjekirjat ja muuta sellaista. Vapaa tallennus on oikeasti hyvä lisä, sillä varsinkin ensimmäisessä pelissä harjoitustyömäisyys näkyy esimerkiksi siinä, ettei jatkomahdollisuuksia ole lainkaan ja uutta peliä aloitettaessa pitkää ja tylsää alkuanimaatiota ei pysty ohittamaan lainkaan.

The Adventures of Panzer: Legacy Collection on ihan hauska idea kokoelmaksi, vaikka pelit menettävätkin paljon tunnelmaa poissa kasibittiseltä alustaltaan. Pelit eivät kuitenkaan edusta todellakaan kärkipäätä omassa lajissaan ja jos Panzer hahmona ei ole tuttu, myös tarinasta ja huumorista menettää paljon. Arvostan silti ideaa ja etenkin sitä, että uusilla työkaluilla pidetään myös vanhoja konsoleja edelleen hengissä.

Tämä on mainos:
The Adventures of Panzer: Legacy CollectionThe Adventures of Panzer: Legacy CollectionThe Adventures of Panzer: Legacy Collection
The Adventures of Panzer: Legacy CollectionThe Adventures of Panzer: Legacy Collection
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Kakkospeli on ihan pätevä, vapaa tallennus auttaa suunnittelumokien yli
-
Ensimmäinen peli on kehno, tarina ja huumori eivät osu maaliin
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä