Suomi
Gamereactor
ennakot
The Amazing Spider-Man

The Amazing Spider-Man

Kesän Spider-Man-elokuvan siivittämänä saapuu konsoleille myös uusi Spider-Man-peli. Kyseessä ei ole aivan suoraviivaisin lisenssiraapaisu, sillä pelin halutaan seisovan omilla jaloillaan. Italian-toimituksen Lorenzo Mosna tutustui ennakkoversioon Milanossa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Marvel-sarjakuvien kuuluisimpiin hahmoihin lukeutuvalla Hämähäkkimiehellä ei ole käynyt pelimaailmassa samanlainen flaksi kuin DC Comicsin Batmanillä. Näin siitäkin huolimatta, että Hämis on hahmona mahtava ja dynaaminen epeli, jonka lennokkaat kyvyt ovat jotain muuta kuin Bruce Waynen rahalla tehtailemat vimpaimet. Astuessani sisään The Amazing Spider-Manin esittelyluolaan mietin itsekseni, voisiko tässä viimein olla Hämiksen vastine Batman: Arkham Citylle.

Vastaus kysymykseen on valitettavasti kielteinen. Tämä ei kuitenkaan ole tyrmäys.

Ensinnäkin on mainittava, että peli pohjaa samannimiseen elokuvaan. Yleensä tämä ei ole hyvä merkki, mutta tällä kertaa elokuvaa ei ole yritetty väkisin vääntää peliksi, vaan peli on pikemminkin jatkoa leffan tapahtumille. Samat teemat ja paikat toistuvat molemmissa, mutta peli tarjoaa silti oman juonikuvionsa ja lisää hahmoja - mukaan lukien muutamia superpahiksia, joita ei leffassa nähdä. Ratkaisun ansiosta elokuva ja peli tukevat paremmin toisiaan eivätkä toista yhtä ja samaa juonta.

Tapahtumat sijoittuvat Manhattanille, joka ei ole aivan pieni alue pelattavaksi. Kehittäjien mukaan peliin on mallinnettu yli 1400 rakennusta. Kaupunkia voi tutkia vapaasti ja paikasta toiseen flengataan tietysti verkkojen avulla. Ohimennen on mahdollista pysähtyä suorittamaan sivutehtäviä, joissa lassotaan pakenevia roistoja, estetään murtovarkauksia ja ollaan muutenkin poliisien apuna. Esittelyn aikana tekijät demonstroivat tehtävää, jossa jahdattiin autolla pakoon pyrkivää rikollisjengiä. Kun auto oli flengattu kiinni, Hämis hyppäsi sen katolle ja kohtaus kulminoitui QTE-kohtaukseen, jossa väisteltiin tyylikkäästi roistojen tulitusta.

Tämä on mainos:

Kyseessä ei kuitenkaan ole hiekkalaatikkopeli sanan varsinaisessa merkityksessä. Tarina johdattelee pelaajaa paikasta toiseen, ajoittain myös sisätiloihin ja luolastoihin, joissa pelaaminen alkaa muistuttaa enemmän mätkintää, ripauksella taktisia elementtejä. Ensimmäistä kertaa kehittäjät ovat itse asiassa yrittäneet soveltaa hämähäkkivaiston pelimekaniikaksi. Nappia painamalla voi pysäyttää ajan ja tunnistaa kiinnostuksenkohteita. Nämä voivat olla esimerkiksi salakäytäviä (merkitty keltaisella), vihollisia (punaisella) tai objekteja, joita voi hyödyntää pulmissa (sinisellä).

The Amazing Spider-Man
Toiminta on nopeaa ja lennokasta - aivan kuin supersankaripelissä kuuluukin.

Kiinnostavinta on kuitenkin se, että tiettyjä toimia voi suorittaa hiippailutilassa. Hämähäkkimies voi kiivetä kattoon, jolloin näkymä kääntyy ylösalaisin ja pelaaja näkee maailman ikään kuin Hämiksen vinkkelistä. Tästä asennosta voi helposti tunnistaa viholliset, jotka ovat alttiina hyökkäykselle, ja kolkata nämä huomaamattomasti yhdellä napinpainalluksella.

Taistelu on erittäin nopeaa verrattuna esimerkiksi Batman: Arkham Cityyn. Perusajatus on se, että Hämiksellä - toisin kuin Batmanillä - on oikeita supervoimia. Siksipä hahmo voi liikkua yliluonnollisen ketterästi, kiipeillä ympäriinsä, heittää seittiä ja mäiskiä vihollisia pataan aimotahtiin. Tämä johtaa intensiivisiin toimintakohtauksiin.

Tämä on mainos:

Pomotaisteluissa hyödynnetään lisäksi kevyitä pulmaelementtejä. Pääsimme näkemään Rhinoa vastaan käydyn kamppailun, jossa Hämiksen oli käytettävä avukseen hämähäkkivaistojaan ja seittejään houkutellakseen Rhinon ryntäämään seiniä päin. Pökertynyttä jättiä on sitten huomattavasti helpompi lähestyä nyrkein. Kamppailu muistutti hieman Batman: Arkham Asylumin mutanttitaistoa, mikä ei sinänsä ole alkuunkaan huono asia.

Rocksteadyn mestariteosten uraauurtavalle laatutasolle tuskin kuitenkaan päästään tässä pelissä, ellei viimeistelyssä tapahdu aivan ihmeitä. Rima on vain niin korkealla. Lyhyen ennakkovilkaisun perusteella peliin näytti silti sisältyvän paljon positiivista, mikä saa uskomaan, että kehittäjä Beenox on viimein löytänyt kiinnostavan suunnan sarjalleen.

The Amazing Spider-Man
The Amazing Spider-Man
The Amazing Spider-Man
The Amazing Spider-Man
The Amazing Spider-Man
The Amazing Spider-Man
The Amazing Spider-Man

Aiheeseen liittyviä tekstejä

5
The Amazing Spider-Man

The Amazing Spider-Man

ENNAKKO. Kirjoittaja Lorenzo Mosna

Kesän Hämiselokuvan siivittämänä saapuu konsoleille myös uusi Spider-Man-peli. Tutustuimme ennakkoversioon Milanossa.Ladataan seuraavaa sisältöä