Suomi
Gamereactor
arviot
The Complex

The Complex

Nanoteknologiaviruksesta selviytymistä monivalintavastauksilla

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Interaktiiviset elokuvat ovat edelleen aika lasten kengissä, mitä tekniseen toteutukseen tulee. Siitäkin huolimatta tarinaan vaikuttamisessa ja elokuvan hahmojen kohtalon valitsemisessa on jotain kiehtovaa. Wales Interactive on viimeisimmän tällaisen peli-elokuva-tekeleen takana, jonka tarina on varsin osuva ottaen huomioon maailman nykytilanteen.

Nanosoluteknologian johtava tutkija, Amy Tenant (Michelle Mylett), kutsutaan laboratorioonsa Lontooseen kohdistuneen mahdollisen bioasehyökkäyksen seurauksena. Paikan päälle saapuessaan tilanteen oikea totuus alkaa selvitä, ja pian Tenant huomaa olevansa lukittuna laboratorioonsa kollegansa kanssa ajan ja ilman käydessä vähiin.

The Complexin tarina on kyhäilty hyvin pitäen sisällään tarpeeksi käänteitä mielenkiinnon ylläpitämiseksi. Muutamaan erilliseen tilanteeseen sidottu kertomus käsittelee yllättävän usean hahmon kohtaloita, joskin valintoja olisi toivonut saavansa tehdä useampia matkan varrella.

Pelillisesti The Complex ei sisällä muuta kuin vähän väliä eteen tulevista vaihtoehdoista toisen valitsemisen. Tämän valinnan pohjalta tarina etenee tiettyyn suuntaan. Positiivisena uutuutena verrattuna aikaisempiin samanlaisiin interaktiivisiin elokuviin The Complexissa valintatilanteensa ajan saa halutessaan pysähtymään, ja oman valintansa saa tehdä kaikessa rauhassa. Ymmärrän tyypillistä tapaa rajoittaa valinnan teko lyhyeen aikaan, jotta tilanteessa oleva hektinen tunnelma välittyisi kotisohvalle tehokkaammin. Kuitenkin englannin lukeminen ja lukemansa sisäistäminen syö jo suurimman osan annetusta vastausajasta, joten rauhassa tilanteen ja toimintani seurausten pohtiminen on enemmän mieleeni.

Tämä on mainos:
The ComplexThe Complex

Teknisesti kyseessä on ontuva kokonaisuus. Dialogi on todella köykäistä geneeristen hahmojen laukoessa puheitaan kuin suoraan käsikirjoituksen ensimmäisestä testivedoksesta ilman suurempaa tunnetta. Tarinassa esiintyvät lääketieteelliset faktat ovat sen verran pielessä, että ne saivat hoitoalalla työskentelevän vaimoni irvistämään useaan otteeseen. Muutenkin tuotanto yhdistelee selkeään studiokuvaan varsin heikosti halpoja tietokone-efektejä. Menosta tulee lähinnä mieleen liian halvalla kunnianhimoiseen juoneensa nähden tehty televisiosarja. Jos nyt jotain hyvää haluaa sanoa teoksen teknisestä puolesta, kuvan resoluutio Xbox One X:llä on 4K ja näyttää erittäin tarkalta. Tämä tosin ei paranna tilannetta heikkojen trikkien osalta.

Vaikka The Complex ei vakuuta teknisellä osaamisellaan oikeastaan ollenkaan, on se kuitenkin säästänyt parhaat palansa viimeiseksi. Alta kahden tunnin läpäistävän tarinan jälkeen ilmestyvä niin sanottu tulosruutu tarinan etenemisestä on kieltämättä erittäin kiehtovaa seurattavaa. Tuloksista näkee jokaisen tarinan hahmon tilastot siitä, kuinka paljon pelaaja on heidän tarinastaan avannut. Tulokset myös muistuttavat ketkä kuolivat ja ketkä säästyivät. Nippelitietoa myös ohjattavan hahmon mielentilasta ja asenteesta on nähtävissä. Näitä tietoja lukiessa syttyy oikeasti halu lähteä tekemään uusintakierros interaktiivisen teoksen parissa, mitä ei itse pelatessa kertaakaan tullut. Kun nähtävillä on kaikki The Complexin tarjoamat mahdollisuudet ja monipuoliset tarinan haarautumiset lukuisilla eri loppuratkaisuilla, mielenkiinto kokonaisuutta kohtaan nousee huomattavasti.

The Complex on hyvin tyypillinen interaktiivinen elokuva, jossa mielenkiintoisen tarinan päälle on kyhätty hiukan liian halpa ja geneerinen tuotanto. Kuitenkin jokin siinä päätöksen tekijänä olemisessa kiehtoo, johon The Complex antaa hyvin lisäintoa mielenkiintoisella ja informatiivisella tulosruudullaan. Myös hieno kehitysaskel eteenpäin on mahdollisuus ajan pysäytykseen monivalintatilanteissa. Kehitettävää vielä tämän kohtuullisen uuden mediaformaatin parissa on, mutta suunta on sentään kaikessa hiljaisuudessaan oikea.

Tämä on mainos:
The Complex
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Hyvä tarina, ajan pysäytys monivalintatilanteissa, todella tarkka kuva
-
Halpa tuotanto, köykäinen dialogi, geneerisen nolot hahmot
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

The ComplexScore

The Complex

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Nanoteknologiaviruksesta selviytymistä monivalintavastauksillaLadataan seuraavaa sisältöä