Suomi
Gamereactor
ennakot
The Crew

The Crew: Wild Run (DLC)

Ubisoftin moottoroidun MMO:n lisäosassa riittää vauhtia ja uusia menopelejä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Nautin The Crew'stä sen julkaisussa, mutta toisaalta hupia himmensi vakituisen peliseuran puuttuminen. Jouduin kurvailemaan yksikseni suurimman osan tarinasta matkatessani mantereen poikki Camarollani. The Crew on kyllä hauska arcademainen MMO-rälläys, ja vaikka edellisestä pelikerrastani on vierähtänyt jo aikaa, sain homman jujusta pian kiinni istahtaessani alas testaamaan Wild Run -lisäosaa. Yllätyksekseni hauskimmaksi osuudeksi nousi osa-alue, mikä kiinnosti minua ennakkoon ehkä vähiten.

Lisäosan paras osio on drag racing -kiihdytyskisat. Ajattelin sen sopivan aluksi vain vannoutuneimmille petroolipäille. Olin väärässä, sillä kisat tuntuivat olevan sitä parasta mahdollista hupia erityisesti sopivassa kaveriporukassa. Kilpailut voitetaan kylmillä hermoilla ja hyvällä ajoituksella. Ensin renkaita täytyy lämmittää sopivasti sutimalla, ja startin jälkeen vaihteiden vaihdon täytyy mennä täysin nappiin. Autojen kanssa saa olla varovainen, eikä ole tavatonta nähdä kilpailijan pyörähtävän ulos radalta.

Drag racingin lisäksi tykästyin monsteriautoihin. Pääsin rellestämään niillä erityisellä areenalla, ja peli tuntui kuin Tony Hawkilta, jossa skeittarin sijasta tehtiin voltteja valtavilla renkailla varustetulla autolla. Mieleeni putkahti tässä vaiheessa ajatus, että faneilla saattaisi olla hyviä ideoita tällaisten "skeittipuistojen" toteuttamiseen. Kehittäjät tuntuivat innostuvan ajatuksesta, tosin he eivät vielä luvanneet moista mahdollisuutta peliin. Ivory Tower tarjoaa lukuisia ratoja, joista osa vaikuttaa aika villeiltä. Tällä pelimuodolla voi olla edessään hyvä tulevaisuus, mikäli pelaajat innostuvat kilpailemaan keskenään pisteistä ja hulluimmista tempuista.

The CrewThe Crew
Tämä on mainos:

Driftauksesta pitäville tiedossa on myös uusia kilpailuja, joissa kisataan hurjimmista luisuista. En ole koskaan oikein päässyt sisään tähän kisamuotoon missään autopelissä, ja driftaukseni on kammottavaa katsottavaa. Sain jossain vaiheessa pisteikertoimeksi kuutosen tai seitsemän, siinä missä kollegat viilettelivät 20 paremmalla puolella. Uuden dynaamisen sadejärjestelmän avulla luisut onnistuvat helpommin märällä asfaltilla, mutta ei tämä nouse realistisuudessaan mitenkään vaikkapa uusimman Forzan tasolle.

Ajoneuvovalikoimasta löytyvät lisäosan myötä myös prätkät. Kuljettajan näkökulmasta kruisaileminen on huimaa hommaa ja vauhti tuntuu aivan eri tavalla kuin auton ratin takana istuessa. Ajotuntuma on luonnollisesti myös täysin erilainen. En valitettavasti päässyt päristelemään prätkillä tarpeeksi testin aikana, joten en uskalla sanoa niistä vielä mielipidettäni. Sain ainoastaan huristella alas mäkeä pitkin samalla kun takanani huristelivat kyttälän pojat pillit ulvoen.

The Summit -pelimuoto on uusi tapa tuoda kaverit ja tuntemattomat huristelijat samoihin paikkoihin. Se muistuttaa liikkuvaa tukikohtaa, joka liikkuu ympäri mannerta ottaen huomioon kunkin alueen geografiset erikoispiirteet. Kaahasimme ympäri Las Vegasin aavikoita, eikä määränpäästämme ollut mitään tietoa. The Summit vaikuttaa kätevältä tavalta tuoda myös ne maanteiden yksittäiset kulkurit luontevasti osaksi jotain joukkoa.

Olin jo ennen The Crew'n alkuperäistä julkaisua sitä mieltä, että pelin pitäisi antaa pelaajille mahdollisuus väsätä omaa sisältöään. Tämän myötä sen elinikä pitenisi aivan uusiin mittoihin. Onneksi tämä on nyt viimein mahdollista, sillä pelaajat voivat jatkossa luoda omia kisoja ja stunttikilpailuja. Haluatko kisata vaikkapa vuoren ympäri tai joen rantaa pitkin? Tai ehkäpä haluat testata kuka ajaa nopeimmin kaupungista toiseen? Uudistuksen myötä kisojen luominen ja kilpakumppaneiden löytäminen on helppoa. Testin aikana tekniset ongelmat vaivasivat, mutta toivottavasti Ubisoft korjaa ne ennen virallista julkaisua.

Tämä on mainos:

Koska The Crew on pohjimmiltaan massiivimoninpeli, odotin että osa sisällöstä olisi lukittu aloittelevilta pelaajilta, mutta näin ei kuitenkaan ole. Tuottaja Stephane Jankowskin mukaan studio haluaa kaikkien pääsevän nauttimaan uutuuksista mahdollisimman pian. Alussa on hieman alle puoli tuntia kestävä opetusjakso, jonka aikana pelimaailman lainalaisuudet selitetään, mutta sen jälkeen pääsee heti kiinni lisäosan sisältöön. Lisäosa hyödyttää myös pelkän peruspelin omistajia, sillä lisärin myötä grafiikka saa päivityksen sekä dynaamiset sääefektit. Kaiken kaikkiaan Wild Run näyttäisi olevan hyvä lisäosa The Crew-peliin, ja sen sisällöstä pääsevät nauttimaan suoraan sekä vanhat että uudet pelaajat.

HQ
HQ
HQ
The Crew

Aiheeseen liittyviä tekstejä

9
The CrewScore

The Crew

ARVIO. Kirjoittaja Mika Sorvari

Ubisoftin automaailma on valtaisa mutta harvaan asutettu leikkikenttä.Ladataan seuraavaa sisältöä