Suomi
Gamereactor
arviot
The Dark Pictures: Switchback VR

The Dark Pictures: Switchback VR tarjoaa kivan vuoristorata-ajelun

Välityöltä tuntuva vuoristorata-ajelu hauskuuttaa vauhdillaan ja tekee Linnanmäen kummitusjunaan lähdön tarpeettomaksi.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Supermassive Gamesin The Dark Pictures: Switchback VR:n piti alun perin olla PSVR2:n julkaisupeli. Suosittuun The Dark Pictures -sarjaan kuuluvan pelin julkaisua kuitenkin lykättiin hieman, ja nyt se on pelotellut virtuaalipelaajia jo useita kuukausia. Switchback VR sai juuri ison päivityksen, joka bugien korjailun ohella ehostaa pelin visuaalista ilmettä. Tämä onkin oiva hetki hypätä mukaan kauhun virtuaalivuoristorataan.

The Dark Pictures: Switchback VR:n tarina jää pahasti epäselväksi. Peli käynnistyy alkuvideolla, jossa juna joutuu onnettomuuteen. Tämän seurauksena pelaaja istutetaan vuoristoratavaunuun tämän viilettäessä pitkin erilaisia kauhualueita välillä palaten tapaturmajunaan ennen ja jälkeen onnettomuuden. Pelin esittelytekstit avaavat hieman ajatusta pelaajan ohjaaman matkustajan joutumisesta jonkinlaiseen alamaailman limboon, missä hänen pitää taistella pahuuden voimia vastaan pelastaakseen muut junan matkustajat. Mutta oikeastaan tällä ei ole väliä, sillä kyseessä on kauhuvuoristorata, jonka tarkoituksena pitäisi olla vain vauhdikas hauskanpito sen enempiä miettimättä.

Silmistä kuvattu meno vuoristoratavaunussa toimii yllättävän hyvin. Ympäristöt vaihtuvat tiuhaan tahtiin ja paikallaan istumisesta on otettu paljon irti. Pelaaja saa molempiin virtuaalikäsiinsä aseet, joilla on tarkoitus ampua vastaantulevia kummituksia ja muita hirviöitä vuoristoratakokemuksensa aikana. Aseilla voi myös ampua tiettyjä kohteita matkan varrella, jotka antavat pelaajalle muun muassa pistekertoimia, ammuksia ja jopa erikoisaseita. Varsinkin uzeilla räiskimisessä on miehekästä tunnelmaa. Ampuilun ohella pelaajan pitää välillä käännellä päätään eteen tulevia esteitä väistellen.

Tämä on mainos:

Pelaajalle avautuu myös tilanteita haarautuvista radoista, josta valita puoli. Näistä risteyksistä pääsee pienille vaihtoehtoreiteille, jotka palaavat takaisin pääreitille lyhyen matkan jälkeen. Kaikkien näiden reittien kokeminen tarjoaa Switchback VR:lle hyvää uudelleenpeluuarvoa, jos tykkää avata kaiken pelistä. Reitin valinta ei tunnu varsinaisesti vaikuttavan menoon muuten kuin antamalla lyhyen vaihtoehtoisen reitin päämäärään. Peli myös hyödyntää PSVR2:n ominaisuuksia muun muassa nokkelasti seuraamalla pelaajan räpyttelyä ja reagoimalla sen mukaisesti varsin karmivin seurauksin tietyssä tilanteessa. Jokaisen alueen päätteeksi peli näyttää kuljetun reitin ja ilmoittaa esimerkiksi radan eri vaihtoehdoista ja muiden junaturman uhrien pelastamisesta.

Aseilla sihtailu on tarkkaa ja sujuvaa. Luodit lentävät haluttuun kohteeseen kovemmassakin vauhdissa ja latailu, jonka saa asetuksista myös automaattiseksi, tapahtuu joko tarkasti nappia painamalla tai vauhdikkaasti ohjaimia heiluttamalla. Ainoastaan aseiden äänet ovat lievästi munattomat jättäen muuten potentiaalisesta räiskinnästä osittain puolivillaisen tunteen. Myös näkökentän ulkopuolelle ilmestyvät viholliset häiritsevät menoa, kun toiminnan keskellä ei aina muista tarkistaa sivujaan varsinkin, jos ei pelaa kuulokkeilla.

Switchback VR:n graafinen ilme on näyttävää mutta, hieman yllätyksetöntä (jos The Dark Pictures -sarjan muut pelit ovat tuttuja). Pelissä nimittäin kaahaillaan Supermassive Gamesin aikaisempien kauhupelien alueiden läpi, joten graafisia elementtejä kierrätetään paljon. Maailmassa on kuitenkin sopivasti yksityiskohtia ja ammuttavaa riittää kiitettävän paljon. Hahmot ovat sopivan karmivia yksityiskohtineen, mutta myös näitä samaisia malleja käytetään aika paljon. Osa hahmoista leijuu oudosti ilmassa ja vaikka tämä ei välttämättä ole ihmeellinen asia kummitusten parissa, pelissä nämä kohdat tuntuvat kuitenkin bugeilta. Vuoristorata myös pysähtyi muutamaan otteeseen tarjoamatta mitään jatkomahdollisuutta. Näistä tilanteista ei päässyt pois kuin lataamalla aikaisemman tallennuspisteen, jolloin pysähdyskohtaan ilmestyi nyt tarvittavat kohteet, jotka ampumalla pelissä pääsi eteenpäin. Tunnelmaa peliin luodaan makeilla valoilla, varjoilla ja näyttävillä tehosteilla kuten savulla ja tulella. Peli rullaa Playstation 5:llä todella sujuvasti, eikä paha olo yllättänyt pidemmissäkään pelisessioissa, vaikka hurjimmat mäet vaunun kyydissä ottavatkin mahan pohjasta kuin oikeassa vuoristoradassa. Lataustauot kuitenkin venähtävät välillä tunnelmaa rikkovan pitkiksi.

Vaikka The Dark Pictures: Switchback VR saikin juuri ison päivityksen, tuntuu se silti hieman hätäisesti tehdyltä. Kierrätetyn materiaalin, hieman epäselväksi jääneen tarinan ja paikoittaisten bugien myötä tulee vääjäämättä mieleen, että kyseessä on Supermassive Gamesille välityö kauhupelisarjansa pääteosten lomassa. Tämä ei kuitenkaan tarkoita, etteikö Switchback VR:n parissa olisi hauskaa. Vuoristorata-ajelu rullaa moitteetta ja ököjen ampumisessa on hyvää potkua varsinkin, kun menoa maustetaan aika ajoin yllättävillä ja äklöilläkin säikäytyksillä PSVR2:n ominaisuuksia hyödyntäen. Tähän kun vielä lisätään vaihtoehtoreittien läpikäymiset ja pelastamatta jääneiden auttamiset, vauhdikasta peli-iloa riittää tuntikausiksi.

Tämä on mainos:
The Dark Pictures: Switchback VRThe Dark Pictures: Switchback VRThe Dark Pictures: Switchback VR
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Vauhdikas meno, paljon ammuttavaa, paljon erilaisia paikkoja koettavaksi
-
Kierrätystä materiaaleissa, näkökentän ulkopuolella pyörivät viholliset, paikoittain buginen, epäselvä tarina
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä