Suomi
Gamereactor
arviot
The Day Before

The Day Before on yksi iso huijaus

Pieleen meni, ja pahasti.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Venäläinen indiestudio Fntastic onnistui luomaan paljon hypeä pelilleen The Day Before, ja jossain vaiheessa vallalle tuntui pääsevän näkemys, jonka mukaan markkinoinnissa saa sanoa aivan mitä tahansa. Viimeisen kahden vuoden ajan pelaavalle kansalle on syötetty pieniä maistiaisia teoksesta, jonka luvattiin olevan selviytymistä painottava verkkoroolipeli The Last of Usin hengessä. Mukana olisi suuri avoin maailma täynnä kaikkea mahtavaa. Menneen puolen vuoden aikana pohdittiin julkisuudessa sitäkin, onko peliä edes olemassa, matkiiko se liiaksi The Last of Usia ja yhdessä vaiheessa peli poistettiin Steamista kokonaan. Teoksen nimestäkin käytiin jupakkaa.

The Day Before saapui Early Access -tilaan 7. joulukuuta, ja ostomahdollisuus Steamissa poistui alle viikko tämän jälkeen. Käytin kaksi päivää pelin parissa ja olen edelleen sitä mieltä, että kyse on silkasta huijauksesta. Sijoittajien rahaa on ehkä kerätty mahdollisimman paljon, ja kun lopputuote on huono, syytetään liian lyhyttä kehitysaikaa tai alan kovaa kilpailutilannetta.

The Day Before ei ole verkkoroolipeli. Mukana on joitakin roolipelaamisen elementtejä, jotka tehtiin varmaankin ennen julkaisua varten otettavien kuvien vuoksi. Kokonaisuus tuo mieleen tekoälyn luoman huonon vitsin. Pelaaja on nimetön selviytyjä, joka koettaa pysyä hengissä zombien keskellä romahduksen kokeneissa Yhdysvalloissa. Verkkoroolipelaamista ei ole, kiltojen luomisen mahdollisuutta ei ole, ryhmiä ei voi muodostaa, pelimaailma ei ole avoin eikä suuri. Koko peli on pieni, ahdas ja tyhjä. Verrattuna trailereihin peli näyttää suorastaan parodialta, kun pelaajille luotiin kuvaa The Last of Usin ja The Divisionin yhdistelmästä.

Tämä on mainos:

Early Access tarkoittaa tietysti sitä, ettei peli ole vielä valmis. Mutta koska pelistä laskutettiin kunnon hinta, saa sille myös arvosanan laittaa. The Day Before on yksi iso massiivinen bugi. Kokonaisuus ei toimi pelinä, sillä The Day Before kaatuilee, kadottaa tallennustiedostoja, heittää ulos palvelimilta ja vaikka mitä muuta. Kyseessä ei ole edes varhainen betaversio, vaan kokoon kyhätty nopea huijaus, jolla on saatu sijoittajilta rahat pois.

The Day Beforea ei oikeana pelinä koskaan ollutkaan olemassa, ja kehittäjä Fntastic onkin jo sulkenut ovensa kokonaan.

The Day BeforeThe Day BeforeThe Day BeforeThe Day Before
The Day BeforeThe Day BeforeThe Day BeforeThe Day Before
Tämä on mainos:
02 Gamereactor Suomi
2 / 10
+
Välillä mukavan näköinen grafiikka
-
Tylsä pelata, tyhjä maailma, ei lunasta ainuttakaan lupaustaan, buginen ja keskeneräinen, typerät viholliset, kerättävä roina on idioottimaista
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä