Suomi
Gamereactor
ennakot
The Division 2

The Division 2 - Warlords of New York

Kolmas ja ilmeisesti viimeinen laajennus vie pelaajat takaisin Manhattanille, ja luvassa on viileitä pomotaistoja, tuttujen ryhmittymien paluu, uusia kykyjä, muutoksia tavaroihin ja niin edelleen.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

The Division 2:n kolmas ja ilmeisesti viimeinen laajennus vie pelaajat takaisin sinne, mistä alun perin lähdettiinkin, eli New Yorkiin. Tarkemmin sanoen eteläiselle Manhattanille ja Coney Islandille. Pääsin pelaamaan hieman Warlords of New Yorkia. Laajennuksessa on muutakin innostumisen arvoista kuin tapahtumapaikka.

Juoksentelu aurinkoisella eteläisellä Manhattanilla on hauskaa, ja toisaalta oma klaustrofobinen tunnelmansa tulee kapeilla kujilla. Pelattavuus on kuitenkin se tärkein asia, ja muutaman tunnin testaamisen aikana pääsin sitä kokemaan.

Tehtävärakenteessa on selvästi innoituttu Ghost Recon: Wildlandsista. Päätarinan jokseenkin lineaarinen rakenne on nyt korvattu avoimemmalla rakenteella, jossa pääsee valitsemaan, missä järjestyksessä tehtäviä suorittaa. Pääasiallisena tehtävänä on eliminoida Aaron Keener, mutta hänet löytääkseen on ensin löydettävä ja eliminoitava hänen neljä alaistaan. Johtolankojen löytäminen heidän olinpaikoistaan ei onneksi ole vaikeaa. Karttaan on merkitty kolme erilaista lyhyttä tehtävää, joiden lopussa odottaa tarvittavaa tietoa. Lisäksi saa samalla tietää hieman lisää kohteesta, mikä onkin omiaan rohkaisemaan tarinassa eteenpäin. Miksi nämä agentit valitsivat kääntää selkänsä, ja ryhtyä kapinallisiksi?

The Division 2The Division 2The Division 2The Division 2
Tämä on mainos:

Kolmen johtolangan löytämisen jälkeen avautuu Keenerin alaisen paikka kartalla. Tulossa on siis täysimittainen tehtävä, jonka lopussa odottaa pomotaisto. Tämä ei ehkä kuulosta kovinkaan omaperäiseltä, mutta menoa on muokattu pelaajien palautteen perusteella. Yksi muutos on lisätä tehtäviin enemmän pulmatehtävien kaltaisia osioita. Esimerkiksi Theo Parnellia metsästäessä vastaan tulee kolme aluetta, jotka ovat osittain piilotettuja, ja silloin pitää joko ampua sähköpistokkeita tai painella nappeja päästäkseen etenemään.

Jokainen alainen on siis oma pomotaistonsa omine varusteineen ja kykyineen. Nämä saa kaatamisen jälkeen itselleen klassiseen Mega Man -tyyliin. Neljä uutta kykyä, tai ehkä viisi, jos Keener itse lasketaan mukaan? Kuulostaa hyvältä. Yksi uusi kyky on ensimmäisen The Divisionin pintoihin juuttuva pommi eli sticky bomb lisätuunauksilla. Lisäksi pomoja vastaan tappeleminen on miellyttävän hauskaa.

Yleensä The Division 2:n pomotaistot ovat vain riittävän kauan pahiksen ampumista ilman sen ihmeempää monipuolisuutta. Warlords of New York vaikuttaa kuitenkin tarjoavan jotain uutta ja outoa. Theo Parnellia vastaan tapellessa oli esimerkiksi huomioitava se, että hän osaa luoda itsestään realistisen näköisiä hologrammeja pelaajaa hämäämään. Panoksien tuhlaaminen on siis aito uhka, jota täytyy varoa. Tavallisella vaikeustasolla pelaaminen tarkoittaa uudistuksien kera lähinnä sitä, että tappelu kestää hieman kauemmin. Silti uudistus on tervetullut, ja tekee mielen virkeäksi. Toivottavasti muutkin tehtävät tulevat olemaan yhtä mieleenpainuvia.

The Division 2The Division 2The Division 2The Division 2
Tämä on mainos:

Uudet ympäristöt antavat enemmän tilaa tutkimiselle ja salaisuuksien löytämiselle, ja tähän päälle uudet pomotaistot saattavat hyvinkin rohkaista palaamaan The Division 2:n pariin lisäosassa Warlords of New York. Luvassa on myös lukuisa joukko muitakin uudistuksia ja pieniä lisäyksiä Year 1 Passin hankkineille. Luvassa on uusi erikoistuminen Firewall, ja hällä aseena päheä liekinheitin. Uusittu varustejärjestelmä helpottaa oman roinan ymmärtämistä ja optimointia. Mukana on parannettu roinan putoaminen eli "lootti", kausipasseja on tulossa lisää, vuodenaikoihin perustuvia minikampanjoita luvattiin ja toki erilaisia erikoistapahtumia eli eventeja. Parannusta Dark Zone -pelaamiseen on tulossa, kokemustasoa saa nostettua kymmenen uuden tason verran, toinen raidi on tuloillaan ja niin edelleen.

The Division 2:n kolmas laajennus Warlords of New York tulee linjoille 3. maaliskuuta. Ubisoftin live service -pyssyttely ei siis osoita hiipumisen merkkejä.

The Division 2The Division 2The Division 2
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
The Division 2 ei laajenekaan tänä vuonna

The Division 2 ei laajenekaan tänä vuonna

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Aiemmin tänä vuonna Massive Entertainment teki päätöksen tuoda vieläkin uutta sisältöä live service -peliinsä The Division 2. Luvattuna oli varsin mittava laajennus uuden...Ladataan seuraavaa sisältöä