Suomi
Gamereactor
arviot
The Elder Scrolls Online: Blackwood

The Elder Scrolls Online: Blackwood

Kera kahden uuden matkakumppanin suunnataan Blackwoodiin.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
The Elder Scrolls Online: BlackwoodThe Elder Scrolls Online: BlackwoodThe Elder Scrolls Online: Blackwood

Vuonna 2014 Bethesda julkaisi The Elder Scrolls Onlinen, ja siitä lähtien lisäsisältöä on julkaistu varsin säännöllisesti. Vuoden 2021 laajennus vie pelaajat Blackwoodiin, joka nähtiin ensimmäisen kerran pelissä The Elder Scrolls IV: Oblivion. Luvassa on poliittisia juonitteluja, ja Daedran prinssi Mehrunes Dagon. Apuna ovat Eveli Sharp-Arrow (eli haltiamainen versio Sherlock Holmesista), ja Daedran kulttuuriin opastaa Daedra Lyranth. Ja kaikkea sotkee vielä Dark Brotherhood.

HQ

Tutusti päätarinassa on joitakin juonenkäänteitä setvittäväksi, ja mukana kulkevat uudet hahmot ovat kiinnostavia. Kuitenkin verrattuna aiempiin laajennuksiin tämä uusin dekkaritarina ei ole yhtä vetoava. Uusi pelialue on kuitenkin kaunis katsella, mutta varsin tylsä. Tarjolla nimittäin on hyvinkin yhtenäinen metsäalue järvineen.

Tämä on mainos:

Jotkut uudet luolastot päästävät katsomaan Deadlandsin Oblivion Plainseja, joka tarjoaa pakopaikan kaikenlaisille kauheille Daedran olioille. Ulkoinen olemus tuo mieleen Doom Eternalin, sillä alue on ympäröity laavalla, ja taustalla isot oliot kamppailevat.

The Elder Scrolls Online: Blackwood
The Elder Scrolls Online: BlackwoodThe Elder Scrolls Online: BlackwoodThe Elder Scrolls Online: Blackwood

Uuden pelialueen myötä saadaan myös uusi world event -tapahtuma. Daedran teeman mukaisesti nyt avautuu portaali Oblivioniin. Näitä myöten pääsee pienempiin luolastoihin, jossa on otettava mittaa alati pahemmista pahiksista. Palkkioksi saa runsaasti kokemuspisteitä, ja ehkäpä arvokkaita esineitä.

Tämä on mainos:

ZeniMax lisää uuden sisällön jo aiemmin tutuksi tulleella kaavalla. Uusi world event -meno tarjoaa hieman vaihtelua peruspelaamiseen, ja tarjoavat uudenlaista haastetta. Mukana on niin ikään uusi Trial 12 pelaajalle, uusia varustekokonaisuuksia, kerättäviä tavaroita ja niin edelleen. Illan tähtenä on kuitenkin Blackwoodin uusi companion-järjestelmä.

Ensimmäistä kertaa NPC-hahmojen kanssa voi lähteä paitsi taisteluun, myös vaakasuoraan lakanoiden väliin. Tällä hetkellä valittavana ovat naisellinen dark elf Mirri Elandis, ja miehekäs Bastian Hallix. Heidät saa rekrytoitua mukaan heti sivutehtävän suorittamisen jälkeen, ja vain toinen voi olla samaan aikaan mukana menossa (Poikkeuksena PvP-alueet).

HQ

Rapport-valikossa näkee suhteen tilan, ja samalla voi vaihtaa matkakumppanin varusteita ja aktiivisia kykyjä. Niin ikään kerättävät tavarat, kuten erityiset asut ja ratsut, ovat matkakumppanin käytössä. NPC-hahmoja voi käyttää joko tankkina, vahingontekijänä tai parantajana, joten kukin voi tehdä tukihahmosta mieleisensä. Yksin pelaaville iloista on, että mukaansa saa yhden hahmon lisää julkisiin luolastoihin. Kasvaneen haasteen vuoksi valmista tulee yleensä vasta joukolla. Jos ei satu kuulumaan kiltaan, tai pelaa muuten vain silloin tällöin, on matkakumppaneista todellakin iloa.

Olin yllättynyt siitä, miten paljon syvyyttä pelaamiseen matkakumppanit tuovat taistelemisen ulkopuolellakin. Bastianilla ja Mirrillä on omat inhokkinsa ja suosikkinsa, jotka voivat vaikuttaa suhteen laatuun. Mikäli tämän suhteen jättää noteeraamatta, saattaa matkakumppani välillä kadota kokonaan omille teilleen. Hyvin hoidettuna taas avautuu uusia tehtäviä, joilla tämän henkilöhahmon tarina syvenee.

The Elder Scrolls Online: BlackwoodThe Elder Scrolls Online: BlackwoodThe Elder Scrolls Online: Blackwood

Tämä companion-järjestelmä on uuden laajennuksen ehdottomasti se onnistunein osuus, ja toivottavasti jatkossa sitä laajennetaan edelleen. Nykyisellään pelimaailmassa tulee vilistämään huima joukko Mirrin ja Bastianin erilaisia klooneja. Ja useammalla pelihahmolla pelaaville ominaisuus muuttuu varsin itseään toistavaksi.

Kaikkiaan The Elder Scrolls Online: Blackwood on toisaalta hyvä, ja toisaalta taas ei. Companion-järjestelmä on onnistunut, mutta toisaalta se uusi pelialue on tyystin tylsä.

HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Kauan odotettu companion-järjestelmä on vaikuttava, yksin pelaaville tarjolla uusia mahdollisuuksia, world event -tapahtumat erilaisia ja kiinnostavia katsella
-
Päätarina ei välttämättä tee suurtakaan vaikutusta, Blackwood on visuaalisesti tylsä, vain kaksi uutta matkakumppania
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä