Suomi
Gamereactor
arviot
The Expanse: A Telltale Series

The Expanse: A Telltale Series

Avaruudessa eläminen ja hengissä pysyminen vaatii uhrauksia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Minulla on ollut onni päästä käsiksi Telltalen ensimmäisen pelin jaksoihin 1-3 sarjan henkiinherätyksen jälkeen. Peli perustuu suosittuun The Expanse -ohjelmaan. Tästä huolimatta mielestäni on reilua aloittaa nopealla vastuuvapauslausekkeella: tämä on ensimmäinen vuorovaikutushetkeni The Expansen kanssa - sen hahmot ja ympäristö ovat minulle täysin tuntemattomia. Siksi en kommentoi sarjan yhtäläisyyksiä, mahdollisia epäjohdonmukaisuuksia tai uusia hahmoja, vaan puhun yksinkertaisesti tekemistäni asioista ja mistä pidin tai en pitänyt.

Toisin kuin The Expanse, tunnen Telltale Gamesin aiemmat teokset, etenkin The Wolf among Us ja The Walking Dead -julkaisut, ja olen näiden pelien fani. The Expanse pitää tiukasti kiinni Telltalen koetusta ja todellisesta strategiasta yhdistämällä heidän sarjakuvamaisen taidetyylinsä syvästi mukaansatempaavaan tarinaan, joka pakottaa pelaajan tekemään kovia päätöksiä.

HQ
Tämä on mainos:

Minusta The Expansen matalan teknologian synkkä avaruusajan asetelma loistaa todella paljon Telltalen taidetyylissä. Varjoisat, raskaat ja pimeät ympäristöt, joita pelissä usein esiintyy, tehostetaan runsaasti. Tutkimisesta tulee aavemaista ja jännittynyttä, kun pitkään hylättyinä olleiden alusten ja avaruusasemien tyhjiömäiset alueet rikkoutuvat pelkästään hätävalojen ja nav-majakoiden loisteesta. "Jotain oli täällä jo aiemmin, mutta onko se edelleen?" kaikui kysymys toistuvasti mielessäni koko pelin ajan.

Tutkimus nollapainovoimassa - sekä edellä mainituissa avaruusaluksissa ja etuvartioissa että kylmässä avaruuden tyhjiössä - on pelin keskeinen mekaniikka, ja mielestäni se on toteutettu hyvin. Ympäristöt tuntuvat laajenevilta, ja hahmo liikkuu juuri oikealla nopeudella, riittävän hitaasti tunteakseen olevansa kykenevä toimiakseen avaruudessa, mutta riittävän nopeasti, jotta puuha ei tunnu tylsältä. Tehtävän päätavoitteiden lisäksi alueilta löytyy paljon salaisuuksia, ja pelaajat palkitaan siitä, että he osaavat etsiä tarvikkeita oikeista paikoista.

Erityisen tärkeitä ovat valinnaiset ​​esineet, jotka auttavat miehistön jäseniä vastaamaan sinulle ystävällisesti, kun otat Camina Drummerin, heidän entisen XO:n ja nykyisen kapteeninsa roolin. Hän pyrkii rakentamaan suhteita miehistöön ja navigoimaan heidän voimadynamiikkansa keskellä, suuntaamalla kaikki tekemällä "oikeaa" asiaa riippumatta siitä, perustuuko valinta moraaliin tai selviytymiseen.

Mainitut esineet ovat minulle hyvin olennainen osa peliä, sillä ne tarjoavat monia hienoja hetkiä. Voit esimerkiksi löytää sikarin, jonka avulla pystyt murtautumaan äkäisen vanhan navigaattorin Khanin luo ja lopulta oppimaan, miksi hän on niin etäinen ja sulkeutunut. Jokin niin triviaali asia kuin kuivatut sienihiutaleet saa aikaan valtavan eron The Expansen maailmassa, sillä se oli motivoiva tekijä vaikeaselkoiselle laivalääkärille, joka avautui minulle pilaantuneesta menneisyydestään.

Tämä on mainos:
The Expanse: A Telltale Series

Tämä ei ole autopilotilla suoritettava peli, sillä kiinnittämällä huomiota hahmojen vuoropuheluun - joissakin tapauksissa jopa poissuljettuihin repliikkeihin - ja muodostamalla sinnikkäästi suhteita heidän kanssaan rikastat kerrottavaa tarinaa eksponentiaalisesti. Pohjimmiltaan tuntuu, että sinut palkitaan aidosti siitä, kun olet yrittänyt olla hyvä kapteeni, ja tämä tasapainottaa niitä kovia ratkaisuja, joita joudut joskus tekemään pitääksesi miehistösi hengissä.

Haluan myös puhua Telltalen päätöslokista. Kuten aina, se on tervetullut ominaisuus näissä peleissä. Spoilereita välttääkseni totean vain yleisesti, että jouduin katumaan joitain päätöksiäni. The Expanse osaa kuitenkin monien muiden Telltalen julkaisujen tapaan kannustaa sinua eteenpäin, kun olet allapäin (parhaalla mahdollisella tavalla).

The Expanse: A Telltale Series

Jokaisen jakson jälkeen jouduin kohtaamaan kaikki tekemäni päätökset pelijaksoltani, sain nähdä muiden pelaajien valintojen prosenttiosuudet ja muut tilastot. Mikään ei saa tuntumaan pahemmalta kuin se, että sinua hierotaan kasvoihin ajatuksella, kuinka paljon paremmin se olisi voinut mennä. Ja juuri tässä piilee Telltale-pelien maagisuus - en halunnut palata takaisin ja tehdä asioita toisin.

Olin tehnyt päätökseni, niillä päätöksillä oli seurauksia, ja ne seuraukset tekevät kokonaisuudesta minun näköiseni pelikerran. En palaisi takaisin vaihtaakseni niitä maailmalla tehtyjen valintojen mukaisiksi. Voittojen ja tappioiden vieminen eteenpäin tuleviin lukuihin on se, mikä auttaa muokkaamaan ohjaamaani Camina Drummeria.

Eteenpäin siirtymisestä puhuttaessa tämän pelin ennakoinnissa on todellista potentiaalia. Jotkut parhaista hahmoista, erityisesti viholliset, ovat sellaisia, joiden läsnäolo tuntuu jo kauan ennen kuin tapaamme heidät kasvotusten. The Expansessa huomasin viipyväni ajatusteni parissa puhuttaessa kapteeni Toussaintista ja Anderson Dawesista heidän sisäisessä ja ulkoisessa maailmassaan. Mahdollisuus tavata nämä hahmot tulevissa jaksoissa kuulostaa jännittävältä.

The Expanse: A Telltale Series

The Expanse loistaa vaihtoehtona Star Trekin kaltaisten franchising-pelien sulavalinjaiselle avaruusajan unelmalle, jonka selviytymiseen pohjautuva sci-fi-ympäristö sopii täydellisesti Telltale Gamesin karkeaan taidetyyliin ja valintoihin perustuvaan tarinaan.

Camina Drummer on täydellinen hahmo navigoimaan tässä maailmassa; hän on viallinen, ahdistunut ja ennen kaikkea toiveikas yksilö. Ehkä tärkeintä kuitenkin on, että hän ei aloita kapteenina, eikä hän ole kenenkään sankari. Aivan kuten me pelaajatkin, hän yrittää yksinkertaisesti tehdä parhaat päätökset oikean tekemisen ja sen välillä, että miehistö eläisi näkemään seuraavan päivän. Se on osa The Expanse: A Telltale -sarjan kauneutta, enkä malta odottaa, kuinka loput jaksot päättävät tarinan.

08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Palkitsevat hahmojen sivutehtävät, paljon vaikeita päätöksiä.
-
Jaksot saattavat tuntua lyhyiltä.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä