Suomi
Gamereactor
arviot
The Knight Witch

The Knight Witch on erilainen, mutta todella vaikea metroidvania

Kerrankin metroidvania-pelissä ei tarvitse etsiä tuplahyppyä. The Knight Witch yhdistää luolastotutkimisen vapaaseen lentämiseen ja luotien väistelyyn, eikä lainkaan hassummalla tavalla.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
The Knight WitchThe Knight Witch

Ilmastonmuutos on selvästi meneillään oikean maailman ohella myös pelimaailmoissa. The Knight Witchin taustatarinassa maanpäällinen maailma on sodittu elinkelvottomaksi ja olennot ovat joutuneet rakentamaan itselleen uuden, maanalaisen yhteiskunnan. Sotureista suurimmat ovat lentäviä ritarinoitia, jotka tarinoiden mukaan voittivat sotia tarvitsematta sen kummempaa armeijaa mihinkään.

Pelin päähahmona on Rayne, aikanaan ritarinoitahommat skipannut hilpeä tapaus, joka kuitenkin joutuu tapahtumien keskipisteeseen, kun asiat alkavat mennä pieleen, ja urheat ritarinoidat ovat yksitellen häipyneet jonnekin. Pala kerrallaan Raynen tehtävänä on kasata ominaisuuksia mukaan, joiden avulla paha saa jälleen palkkansa.

The Knight WitchThe Knight Witch
Tämä on mainos:

Tarina on geneerisistä lähtökohdistaan huolimatta hyvin kirjoitettu. Erilaisia käänteitä on riittävästi, ja hahmot eivät ole yksiulotteisia pahveja. Vaikka tapahtumaketjua alkaakin arvailemaan suhteellisen nopeasti ensimmäisen luolaston kohdilla, tarina imaisee mukavasti mukaansa ja motivoi pelaamaan.

Rayne pystyy siis heti seikkailun alussa lentämään, mikä tuo mielenkiintoista tuoreutta tuttuun ja turvalliseen metroidvaniaideaan. Liukas suihkiminen on hauskaa puuhaa ja eliminoi tyylikkäästi lajityypille tavanomaiset liikkumiseen liittyvät esteet. Koska lentäminen olisi muuten liian helppoa, toiminnan keskiössä ovat tutkimisen ohella bullet hell -henkiset taistelut. Jo alusta lähtien ruutu täyttyy nopeasti värikkäistä ammuksista, joiden väistely on elinehto.

Taisteluihin on keksitty muitakin ideoita. Raynen ammukset ovat hakeutuvia, mutta niitä voi tarvittaessa myös tähdätä, jolloin panokset tekevät myös lisää vahinkoa. Sen lisäksi taikurin pussissa on taikakortteja, jotka tilanteen mukaan joko parantavat perushyökkäystä, lasauttavat voimakkaan erikoistaian tai vaihtoehtoisesti luovat suojia. Tässä kohden The Knight Witch yhdistelee pakettiinsa myös pakanrakennuspeliä. Taiat ovat mukana nimittäin kortteina, joita voi olla mukana kahdeksan kerrallaan. Kunnon pakanrakennuspelin tyyliin kolme taioista on tarjolla kerrallaan, jonka jälkeen vapaat aukot täyttyvät seuraavana jonossa olevilla taioilla.

The Knight WitchThe Knight Witch
Tämä on mainos:

Sekoitus toimii itse asiassa yllättävänkin hyvin ja viihdyttävästi. Koska tiukoissa tilanteissa perusammuksia ei tarvitse sen kummemmin tähtäillä, keskittymisen voi suunnata väistelyyn ja taikojen oikea-aikaiseen käyttämiseen. Tämä on hyvä homma, sillä vaikeustasossa ei todellakaan ole säästelty. Jo ensimmäisen - pelin opetteluun keskittyvän - kentän pomohirviö pistää varomattoman pelaajan polvilleen. Pelin edetessä homma ei suinkaan helpotu ja erityisesti siellä täällä vastaan tulevat väijytykset ovat paikoitellen suorastaan hävyttömän vaikeita. Koska tämä ei tietenkään ole tarpeeksi, luolastoihin on piilotettu vieläkin vaikeampia pelin hallintaa ihan huolella testaavia haastehuoneita.

Kun vaikeustason kanssa tulee sinuiksi, taustalta paljastuu yllättävän miellyttävä ja koukuttava seikkailu. Pelin taide ja musiikki on kaunista, omia ideoita on käytetty rutkasti ja luolastotkin ovat hyvin suunniteltuja. Pitkää ikää pelille ei tosin uskalla luvata, sillä hiippailin tarinan loppumetreille vain noin seitsemän tunnin pelaamisella samalla karttoja huolella nuohoten.

The Knight Witch on suositeltava pelikokemus, jos metroidvanialtaan haluaa jotain erilaista, eikä vaikeustaso hirvitä. Tai jos hirvittääkin, niin verkosta saatavien huijauskoodien avulla ainakin tarinasta ja tutkimisesta pääsee nauttimaan täysin rinnoin. Digitaalisesta maailmanpelastamisesta jää hyvä mieli jälkeen.

HQ
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Kaunis taide ja musiikki, uudet ideat ovat toimivia, hyvin suunnitellut kartat
-
Lyhyt, paikoin hiukset nostattava vaikeustaso
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä