Suomi
Gamereactor
ennakot
The Last of Us: Part II

The Last of Us: Part II

Gamereactor pääsi kokemaan Ellien elämän kahta eri puolta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Naughty Dog on omien sanojensa mukaan tekemässä firman historian suurinta peliä. The Last of Us: Part II tulee olemaan tarina niin rakkaudesta kuin vihastakin, tietenkään perinteistä kostoa unohtamatta. Ennakkotestaamisen aikana ei selvinnyt, minkä vuoksi Ellie janoaa kostoa.

19-vuotias Ellie on liittynyt osaksi Wyomingissa majaansa pitävään yhteisöön, ja on partioreissulla Dinan kanssa. Tämä Dina on siis hän, jota Ellie suukottaa E3:ssa nähdyssä trailerissa. Hevosen selkään nousemisen jälkeen tutkitaan lumista maastoa, jolloin Naughty Dogin graafinen silmä pääsee oikeuksiinsa. Luvassa on elokuvallinen seikkailu, jota on kaunis katsoa. Sama pätee myös liike- ja kasvoanimaatioihin. Niin ikään näyttelijöiden työ näkyy läpi laatuna.

Pian partioretken alettua kohdataan infektoituneita, mikä tarjoaa tilaisuuden opastaa pelimekaniikan alkeisiin. Pelattavuus on hyvinkin samanlaista kuin ensimmäisessä The Last of Usissa. Toisin sanoen hyvin vähäiset patruunat tuliaseissa vuorottelevat lähietäisyyden tappelun ja hiiviskelyn kanssa. Nikkarointi onnistuu myös, joskin tällä kertaa tavaroiden määrä on suurempi päivityksistä puhumattakaan.

The Last of Us: Part IIThe Last of Us: Part IIThe Last of Us: Part IIThe Last of Us: Part II
Tämä on mainos:

Heitin pullon pahiksia harhauttaakseni, ja hiivin sitten selän taakse vihun pois päiviltä ottaen. Naksuttelijat ovat edelleen yhtä hankalia pahiksia kuin ennenkin. Niiden hoitaminen hiljaa ja hienosti testaa pelaajan kärsivällisyyttä. Taistelussa on massan tunnetta, eikä pelaaminen ole helppoa. Hiiviskely on käytännössä pakollista, ja meno muuttuu nopeasti varsin kaoottiseksi, jos pelaaja havaitaan ennen aikojaan. Silloin on pakko turvautua haulikkoon.

Sama pätee myös ihmisvastustajiin, joita kohtasin toisessa testaamassani pätkässä. Jakso sijoittui Seattleen, ja tarkoituksena oli etsiä Tommy. The Wolves ovat muukalaispelkoinen ryhmittymä, jotka eivät halua Ellietä hallitsemalleen alueelle. Heillä on myös apunaan koiria jäljittämiseen. Ihmisten ottaminen pois päiviltä on odotetusti hyvin erilaista verrattuna naksuttelijoihin, ja hiiviskely on jälleen kerran käytännössä pakollista. Ja tietysti koirien hoitaminen ensi tilassa on edellytys voittoon.

The Last of Us: Part IIThe Last of Us: Part IIThe Last of Us: Part IIThe Last of Us: Part II

Naughty Dog on onneksi antanut pelaajille runsaasti tilaa taisteluja varten, mikä puolestaan lisää vaihtoehtojen määrää. Kaikkialla on paljon rakennuksia tutkittavaksi, joiden avulla voi paeta vihollisilta ja hyödyntää aluetta omaksi edukseen. Kaiken kaikkiaan The Last of Usin tappelut ovat kehittyneet merkittävästi. Nyt voi mennä myös makuuasentoon, ja väistellä hyökkäyksiä L1-napilla. Tässä toisessa jaksossa Ellie on paljon eristyneemmässä tilassa, kun hän tutkii umpeen kasvaneita urbaaneja alueita The Wolves -joukkoja vältellen ja Tommya etsien. Pelaaja kokeekin olevansa haavoittuva. Tarinaa kerrotaan myös ympäristön avulla, ja Naughty Dog on luvannut palkita kaikki nurkat nuuskivat pelaajat.

Tämä on mainos:
The Last of Us: Part IIThe Last of Us: Part IIThe Last of Us: Part IIThe Last of Us: Part II

On selvää alusta alkaen, ettei Ellie ole enää ensimmäisen The Last of Usin kaltainen lapsi. Kovassa maailmassa kasvaminen on kovettanut häntä. Mainittava on myös suorastaan timanttinen ääniraita. Kuulokkeet päässä pelaamalla pystyy helposti kuulemaan vihollisten tulosuunnan ja puheen. Toisaalta naksuttelijoiden läpitunkeva ääni luo omanlaisensa vainoharhaisuuden tunnelman.

Joillakin tavoilla The Last of Us: Part II tuntuu hyvin samanlaiselta edeltäjäänsä verrattuna. Siitä huolimatta Naughty Dog on lisännyt mukaan paljon uusia juttuja, ja vienyt tarinankerronnan aivan uuteen suuntaan. Helmikuussa 2020 PS4:llä nähdään, millainen se kokonaisuus lopulta olikaan.

The Last of Us: Part IIThe Last of Us: Part IIThe Last of Us: Part II
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä