Suomi
Gamereactor
arviot
The Legend of Zelda: Breath of the Wild

The Legend of Zelda: Breath of the Wild - The Master Trials DLC

Enemmänkin toiseen lisäosaan valmistava päivitys kuin laajennus.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Maaliskuussa julkaistu The Legend of Zelda: Breath of the Wild keräsi koko maailman huomion, ja kuittasi lähes yksinomaan täysiä kymppejä arvosanaksi. Nintendo ilmoitti jo ennen julkaisua, että vuoden 2017 aikana julkaistaisiin kaksi DLC-latausta. Näistä ensimmäinen nimeltä The Master Trials on nyt saapunut linjoille. On syytä huomata, ettei laajennuksia voi ostaa erikseen, vaan ne on hankittava yhtenä kausipassina. Ensimmäinen The Master Trials on harmillisesti enemmänkin kiva päivitys toista laajennusta odotellessa.

The Master Trialsissa on kolme osaa, joitakin uusia haarniskoita ja uusia naamareita Zelda-sarjan vuosien varrelta. Master Mode sekoittaa vihollisten sijainnit ja lisää antaa pahiksille lisää tuhotehoa. Viimeinen osuus on nimen mukainen Trial of the Sword. Inspiraatiota on ammennettu runsaasti peruspelin Eventide Islandilta, jonne päädyttyään Link menetti kaikki varusteensa, ja oli näin pakotettu selviytymään saarelta löytyvillä tavaroilla. Trial of the Sword on rakennettu luolastoksi, joka alkaa tasolta 1 edeten aina syvemmälle vaikeampien vastustajien pariin. Suunnitelmallinen ja varovainen pelaaminen on pakollista, mikäli mielii selvittää kaikki 45 tasoa yhdellä pelikerralla.

Jokainen taso jakautuu viiteen osioon, joissa kohdattavat viholliset ja pulmat ovat samaa tyyppiä. Peruspelin aikana mukaan karttuneita keinoja ja taitoja hyödyntäen on tarkoitus päätyä lopulta voittajaksi. Tallentaminen kesken kaiken ei odotetusti ole mahdollista. Ympäristöstä voi tietenkin kerätä tavaroita, aseita ja ruokaa omaa urakkaa helpottamaan. Palkkioksi suorituksestaan saa päivitetyn Master Swordin, joka ei vaadi välillä lataamista. Trial of the Sword on siis Breath of the Wildin version Twilight Princessin Cave of Shadows'ta tai Wind Wakerin Savage Labyrinthista.

The Legend of Zelda: Breath of the WildThe Legend of Zelda: Breath of the Wild
Tämä on mainos:

Master Mode on oma pelimuotonsa, joka täytyy käynnistää alkuvalikosta. Loikka vaikeustasossa on todella merkittävä, ja pelaaminen vaatii ehkä annoksen masokismia mukaan. Kuten jo tuli mainituksi, ovat kaikki pelin viholliset saaneet päivityksen astetta kovemmiksi. Aikaisempien sinisten ja punaisten vihujen ohella vastassa on nyt myös kultaisia pahiksia. Niin ja tallennustiedostoja on toki vain yksi. Master Mode on todellinen koetus niille, jotka ovat mielestään treenanneet itsensä tavallisen Breath of the Wildin mestareiksi.

Uudet haarniskat eivät anna pelattavuudelle mitään uutta, mutta ainakin ne näyttävät päheiltä. Samaan aikaan uusi Korok Mask on mitä mainioin lisävaruste, sillä se kiinnittää lähistöllä lymyilevien korokien huomion. Nämä uudet esineet on piilotettu pitkin maanpiiriä epämääräisten arvoitusten taakse. Toisin sanoen kaikkeen uuteen ei pääse käsiksi automaattisesti pelin käynnistämällä, ja tämä on hyvä asia. Mukaan lisätty medaljonki mahdollistaa pikamatkustuksen kyseiseen maastonkohtaan mistä päin karttaa tahansa. Keino on hyvä varsinkin silloin, kun haluaa kerätä kyseisestä paikasta jotain tavaraa yhä uudelleen ja uudelleen.

Viimeisenä on niin sanottu Hero's Path, josta näkee missä kaikkialla on tullut seikkailleeksi kartalla. Tämä tietenkin auttaa varsinkin niitä, jotka haluavat tutkia kaikki paikat perusteellisesti. Hero's Path tallentaa maksimissaan 200 tuntia pelaamista, joten ainakin sen puolesta aikaa pitäisi olla riittävästi.

Lyhyesti sanottuna The Master Trials lisää mukaan joukon päivityksiä, jotka tekevät pelaamisesta entistä parempaa. Kokonaisuus tuntuu kaikin tavoin maistiaiselta ja valmistautumiselta siihen varsinaiseen toiseen lisäosaan, joka on määrä julkaista joulun tienoilla.

Tämä on mainos:
The Legend of Zelda: Breath of the WildThe Legend of Zelda: Breath of the Wild
HQ
HQ
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Uusi vaikeustaso, uudet kosmeettiset esineet, Korok Mask, Hero's Path, valmistaa hienosti toiseen laajennukseen
-
Trial of the Sword on vain aalloittain etenevää taistelua, enemmän päivitys kuin laajennus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä