Suomi
Gamereactor
arviot
The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

Tri Force Heroes tarjoilee monipuolista menoa värikkäissä kentissä. Pelissä ei ole kuitenkaan yhtenäisen seikkailun tunnetta, vaan se on kokoelma erilaisia pulmia.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

The Legend of Zeldan maailma ja sen asukit ovat minulle toki tuttuja, mutta en ole koskaan ollut sarjasta mitenkään erityisen innostunut. Itse asiassa varsinainen pelikokemukseni, ennen tätä peliä, rajoittuu vain muutamiin seikkailuihin The Legend of Zelda: Ocarina of Time -pelin ääressä. Tämän takia voinkin arvostella tämän monille kovin pyhän pelisarjan uutukaisen ilman menneisyyden paineita tai odotuksia.

The Legend of Zelda: Tri Force Heroesin aloitus oli aikamoinen järkytys. Apua tarvitseva prinsessa ei ollut Zelda, Link näyttää oudolta, ranskalaiset haitarimusiikit ärsyttävät ja hahmojen teatraalinen ylinäytteleminen saa irvistämään. Hyvin kevyeltä vaikuttava ote muuten suloisessa ja huolitellussa grafiikassa ei istu omaan makuuni. Puhekuplien lukeminen, hahmojen ääntely ja ylipitkät jaarittelut saavat lisäksi niskavillat nousemaan pystyyn.

Pelin juonessa ilkeä noita on taikonut muotitietoisen prinsessan Stylan päälle pysyvän perunasäkin, ja syyllistä lähdetään hakemaan läpi lukuisten maailmoiden kirouksen purkamiseksi. Tri Force Heroes ottaa itseään kiinni niskasta yllättävän sujuvasti juonen alustuksen jälkeen ja seikkaileminen voi alkaa.

The Legend of Zelda: Tri Force HeroesThe Legend of Zelda: Tri Force Heroes
Tämä on mainos:

Pelissä viilettää kolme hahmoa samanaikaisesti. Jos vierestä ei löydy kolmea kaveria ja Nintendo 3DS:ää, voi seikkailuun syöksyä yksin. Silloin pelaajan pitää lennosta vaihtaa kolmen eri hahmon välillä. Seikkailtavat maailmat rakentuvat pienistä pulmista, joiden ratkaisuun yleensä tarvitaan useampaa hahmoa ja maailmasta löydettyjä erikoisaseita. Hahmot voivat esimerkiksi kiivetä toistensa hartioille, minkä avulla ylettyy korkeammalle. Kolmen eri hahmon samanaikainen liikuttelu on piristävän uudenlainen tapa miettiä asioita. Hyvin yksinkertaisista lähtökohdista on osattu puristaa parhaimmillaan varsin haastavaa ja hauskaa pelattavaa.

Yksinpelin nurjana puolena on kuitenkin se, että samat kentät täytyy tavallaan läpäistä kolmeen kertaan. Tämä johtuu siitä, etteivät ylimääräiset hahmot automaattisesti seuraa liikuteltavaa hahmoa. Kaikkien mukaan saamiseen kerralla vaaditaan jatkuvaa ylimääräistä kikkailua. Myös tiettyjen alueiden aktivoituminen epäonnistuu, jos et osu juuri samaan paikkaan kaikkien kanssa. Pelin loppupuolen kentissä olevien yhteistoimintojen aikataulutus itsekseen pelattaessa on vähän turhan hankalaa.

Tri Force Heroesista löytyy kahdeksan erillistä maailmaa, jonka jokaisen sisällä on neljä erillistä kenttää huipentuen kirjoon pääpahiksia. Pelattavaa riittää siis tuntikaupalla ja pelaajaa jopa kosiskellaan erinäisin kerättävin tavaroiden uusintapelikierroksille. Teemat vaihtelevat luonnonelementtien ja niiden ominaisuuksien mukaisesti. Jäisessä maailmassa on liukasta, kun taas tulisessa kentät hohkavat kuumaa ja niin edelleen. Jokainen kenttä on huolella mietitty ja peliin on saatu paljon variaatioita pienillä muutoksilla. Vaihtelua korostavat maailmoista löytyvät erilaiset aseet. Aseita voi käyttää sekä vihollisten mätkimiseen että erilaisten nappien ja vipujen aktivoimiseen. Esimerkiksi säkkipillin tapaisella vempeleellä voi puhaltaa kaverin kielekkeen yli toiselle puolelle, ja bumerangilla saat tuotua kaverin takaisin pidemmänkin matkan päästä.

Kaikesta tästä monipuolisuudesta huolimatta, pelistä ei välity niinkään vahvasti tunnetta yhtenäisestä seikkailusta. Se tuntuu enemmänkin yksittäisten ongelmanratkaisutehtävien kokoelmalta. Tyylillisesti ja tunnelmaltaan vanhoille seikkailupeleille syvästi kumartava ja huolettoman kevyt The Legend of Zelda: Tri Force Heroes ei tunnu ihan samanlaiselta klassikolta kuin vuodesta toiseen ylistettävät aikaisemmat osat. Vanhasta reseptistä raikkaasti modernisoitu peli on kuitenkin varsin hauskaa ajanvietettä, joka varmasti on parhaimmillaan kavereiden kanssa jaettuna.

Tämä on mainos:
The Legend of Zelda: Tri Force Heroes
HQ
HQ
HQ
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Monipuolinen toiminta, vanhanajan tunnelma, piristävä kolmen hahmon pelattavuus
-
Liian lapsellinen ote tarinassa, yhtenäisen seikkailun puute, yksinpelin aiheuttamat ongelmat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

The Legend of Zelda: Tri Force HeroesScore

The Legend of Zelda: Tri Force Heroes

ARVIO. Kirjoittaja Ossi Mykkänen

Tri Force Heroes tarjoilee monipuolista menoa värikkäissä kentissä. Pelissä ei ole kuitenkaan yhtenäisen seikkailun tunnetta, vaan se on kokoelma erilaisia pulmia.Ladataan seuraavaa sisältöä