Suomi
Gamereactor
arviot
The Showdown Effect

The Showdown Effect

Arrowheadin sivusta kuvattu räiskintä on ehtaa hupia humoristisista leffaviittauksista ja vimmaisesta moninpelistä pitäville.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Kun muistinsa menettänyt mies, viimeistä eläkepäiväänsä viettävä poliisi, väkivaltaan taipuvainen japanilainen koulutyttö ja tukku muita leffakliseitä läjätään yhteen tuliaseiden ja tyylitajun kera, syntyy The Showdown Effect. Näyttävään ja yllättävän monipuoliseen räiskintään nojaava moninpeli sisältää roimasti luoteja, teräviä tappovälineitä ja elokuvareferenssejä. Ideana on pistää vastustaja hengiltä nopeatempoisissa, noin vartin kestävissä erissä.

Perinteisen kaikki vastaan kaikki -turpaanvedon lisäksi pelistä löytyy samaa settiä tiimiversiona, sekä erikoisemmat Expendables- ja Last Man Standing -moodit. Ensimmäisessä neljän hengen ryhmä saa käyttää omia hahmojaan ja heidän erikoisominaisuuksiaan, mutta kuoleman jälkeen takaisin palaamista saa odottaa pitkään. Vastapuoli pelaa toimintaleffoista tuttuja tusinarosvoja satunnaisilla aseilla. Nämä pahisten kätyrit palaavat kentälle kuoleman jälkeen pian, mutta eivät kestä osumaa. Viimeisessä pelimuodossa vain yksi pelaajista saa arkkityyppisen sankarin viitan muiden metsästäessä häntä kätyreinä.

The Showdown Effect
Kaunis Kaaos III: Elokuvakliseet iskevät selkään.

Näppäimistöllä liu'utaan, taklataan, juostaan, pompitaan seinillä ja heitellään irtaimistoa. Tarkka hiirikäsikään ei haittaa, sillä vain suoraan vastustajaan osoittamalla kudit löytävät kohteeseensa. Näin pelkkä epämääräinen eteenpäin räiskiminen ei tuota sattuman kautta osumia. Etenkin näppäinten osalta totutteluun menee aikansa, jos koko liikearsenaalia haluaa hyödyntää. Peli on kuitenkin vaivan arvoinen, sillä se tuottaa aika ajoin todella hienoja elokuvamaisia hetkiä toisen hypätessä katana ojossa päälle ja toisen liukuessa haulikko laulaen ali. Erän viimeinen tappo palkitaan lisäksi hienolla hidastusefektillä, joka korostaa pelin ilmeikästä animaatiota.

Tämä on mainos:

Modernit moninpelit sisältävät lähestulkoon poikkeuksetta jonkinlaista avattavaa lisähöttöä, eikä Showdown Effect jää pekkaa pahemmaksi. Avattavaa löytyy uusista hahmoista aseluokkiin ja kosmeettisiin kolttuihin asti. Mukavasti pelimekaniikkaan vaikuttavat asiat, kuten uudet asetyypit ja erien luonnetta muokkaavat sääntölisät, voi avata parin illan aikana. Kosmeettisten juttujen (esim. laserpistooliskini tai fiini fedora) hommaaminen kestää hetken pidempään. Ratkaisun ansiosta kaikki ovat nopeasti samalla tasolla varustevalikoiman osalta, eli pärjääminen on pitkälti kiinni pelin monipuolisen liikevalikoiman tehokkaasta hyödyntämisestä.

The Showdown Effect
Hahmoille on tarjolla erilaisia avattavia päivityksiä.

Toisaalta The Showdown Effect olisi hyötynyt muutaman viikon lisäviimeistelystä. Peli tuntui julkaisussaan hieman keskeneräiseltä niin sisältönsä kuin nettikoodinsakin puolesta. Hitaan tai epävakaan yhteyden takia jotkut pelaajista poukkoilivat pitkin kenttää niin, että liikkeitä oli mahdotonta ennustaa. Neljä erilaista karttaa on nähty nopeasti, eivätkä edes eri pelimuodot tuo merkittävästi uutta paloa. Kehittäjä Arrowheadin edellisen pelin (Magicka) ja Showdown Effectin muodon perusteella lisämateriaalia on kuitenkin tulossa tasaiseen tahtiin niin kenttien, hahmojen kuin ulkoasun muokkaamisen tarkoitetun sälän muodossa.

Kympin hintaisena The Showdown Effect on joka tapauksessa jo nyt nautittava tekele. Leffakliseille ja itselleen nauravan räiskinnän parissa viihtyy, kunhan ei kuvittele sen kestävän tuntikausien pelisessiota päivästä toiseen. Meno eittämättä laajenee ja paranee myöhemmin julkaistavan lisäsisällön ja paikkausten myötä. Pahimpiin ongelmiin tuli päivityksiä jo arvion tekemisen aikana, joten kehittäjä selkeästi työskentelee paketin viimeistelemiseksi.

Tämä on mainos:
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Nätti, näyttävä, humoristinen
-
Nettikoodi vaiheessa, vähän kenttiä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
The Showdown EffectScore

The Showdown Effect

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Arrowheadin sivusta kuvattu räiskintä on ehtaa hupia humoristisista leffaviittauksista ja vimmaisesta moninpelistä pitäville.



Ladataan seuraavaa sisältöä