Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
The Suicide of Rachel Foster

The Suicide of Rachel Foster

Himmeän hohdokas hotellireissu

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
The Suicide of Rachel FosterThe Suicide of Rachel FosterThe Suicide of Rachel FosterThe Suicide of Rachel Foster

Switchin pelivalikoima sai lokakuussa 2021 synkän seikkailullisen lisäyksen, kun vuonna 2020 muilla alustoilla nähty The Suicide of Rachel Foster livahti Nintendon hybridikonsolille. Switch-käännökseen on jäänyt mukaan muutamia teräviä kulmia ja yleistä rosoisuutta, mutta omalaatuinen hotelliseikkailu ylhäisen suvun salaisuuksien keskellä tekee kauppansa myös Nintendon pelilaitteella.

1990-luvulle ajoittuva seikkailu alkaa, kun ylhäisösukuunsa hajurakoa ottanut Nicole temmataan mukaan likapyykin sortteeraamiseen. Sankarittaren äidin kuoleman myötä perheen omistama hotelli Montanassa meinataan panna myyntiin, ja jonkun pitäisi käydä tarkistamassa, missä kunnossa majapaikka onkaan. Nakki napsahtaa Nicolelle, ja hotelliin palaava nuori nainen joutuu kohtaamaan perheen salaisuudet, joihin kytkeytyy salaperäinen Rachel Foster -niminen nainen. Nicolen Leonard-isällä on ollut sittemmin paljastunut salasuhde Racheliin, joka on tehnyt itsemurhan. Vai onko sittenkään?

Ensimmäisen persoonan hotellihaahuiluna pelittävä The Suicide of Rachel Foster tekee kuitenkin jo alun tekstipainotteisuudellaan vaikutuksen. Nicolen perheen edesottamukset kerrataan kirjemuodossa nopeasti läpi, ja muutamien monivalintakohtien avulla pelaaja voi kiinnostavasti valita, haluaako puhutella kirjeen rustannutta äitiä katkeralla vai astetta asiallisemmalla äänensävyllä. Sama monivalintameininki on läsnä myös varsinaisen pelaamisen aikana, kun Nicole kommunikoi hotellia tonkiessaan radiopuhelimen välityksellä lakimiesten ja muiden hännystelijöiden kanssa. Nicolen roolissa kuultava Kosha Engler loistaa omassa roolissaan heittäen aika kipakoita vastalauseita radiopuhelimitse häiriköiville sivuhahmoille.

Tämä on mainos:
The Suicide of Rachel FosterThe Suicide of Rachel FosterThe Suicide of Rachel FosterThe Suicide of Rachel Foster

Laadukas äänimaailma pitää homman kasassa kiinnostavasti toimien hyvänä vastapainona Switch-version graafiselle karuudelle. Autioon hotelliin saavuttaessa pelaajan pitää ohjastaa Nicolea autotallista aulaan seuraten puhelimen pirinää, ja kyseinen kohta toimii hyvänä johdatteluna The Suicide of Rachel Fosterin maailmaan, jonka äänistä kelpaa nauttia niin television kaiutinten kuin kuulokkeiden kauttakin. Ulkona riehuva talvimyrsky aiheuttaa kuumottavia ujellusääniä hotellin sisällä, ja Nicolen askelten kopina muuttuu eri lattiamateriaalien myötä kaikuvammasta askelluksesta hiljaisempaan nurkissa hiihtelyyn. Karun grafiikan ohella ainoa immersiota suuremmin rikkova tehoste liittyy siihen, miten hassusti Nicole tuntuu vaappuvan, kun askelten myötä kamera heiluu Nicolen päänliikkeiden myötä vähän koomisen näköisesti.

Nelikerroksista hotellia päästään tutkimaan Nicolen seikkailun ohessa osio kerrallaan. Uusien avainten myötä niin hotellien siivet kuin tontilla olevat rakennukset avaavat ovensa, ja hidastempoinen seikkailu pitää otteessaan kiinnostavan kenttäsuunnittelun ansiosta. Hotellissa suunnistaminen luonnistuu kartan avulla, ja kyseiseen paperiin kiinnitetty tehtävälista palauttaa pelaajan mieleen sen, mihin suuntaan seuraavaksi pitäisi lampsia. Stephen Kingin Hohto-romaaniin pohjautuvan The Shining -leffan suuntaan viittovia suunnitteluratkaisuitakin on kirjautunut tähän hotelliin mukaan.

Valitettavasti Switch-versio on teknisesti varsin valjun näköinen ilmestys. Hienot valotehosteet eivät riitä peittämään sisustuksen kulmikkuutta puhumattakaan pintamateriaaleista ja taulujen ja julisteiden kuvista, jotka ovat jääneet epätarkan pikselisiksi. Peli näyttää ikävän paljon siltä, että se on pyörinyt astetta luontevammin suuremmilla laitteilla, ja käännöksen hiominen Switchille tuntuu jääneen loppusilausta vaille. Myös latausajat ovat varsin pitkiä.

Tämä on mainos:
The Suicide of Rachel FosterThe Suicide of Rachel FosterThe Suicide of Rachel FosterThe Suicide of Rachel Foster

Tekninen karuus on harmillinen takaisku Switch-versiossa, sillä tähän ysärikuvastoa pursuavaan ja varsin persoonalliseen pelimaailmaan perehtyisi mielellään tarkemminkin. Esimerkiksi siellä täällä olevia opuksia olisi kiva käännellä ja perehtyä niiden kansimateriaaleihin ja takakansiteksteihin, mutta rakeisilta näyttävät kannet ovat luotaantyöntävän epätarkkoja. Toisaalta monet pelisuunnittelun karutkin yksityiskohdat tekevät paikkansa edellä mainitun äänisuunnittelun ansiosta: seinällä raksuttavien kellojen sekuntiviisareiden naksahdukset toimivat monissa kohdissa ainoina äänenlähteinä rauhoittaen pelaajan tutkimaan huoneita tarkemmin.

Vaikka seikkailun kulissit ovatkin Switchille siirtyessään vähän päässeet kulahtamaan, meininki toimii ja pelittää sekä televisiossa tapahtuvan kuin Handheld-pelaamisenkin puolella. Vahva tunnelma ja kiinnostava tarina ovat Rachel Fosteriin kytkeytyvän kokonaisuuden suurimmat vahvuudet, ja sakeatunnelmaista seikkailuelämystä hakevat Switch-pelaajat saavat kyllä rahoilleen vastinetta. Kokonaisvaltaisempaa kokemusta hakevien kannattaa ehkä suunnata tälle hotellilomalle vääntövoimaltaan väkevämmillä konsoleilla oman laitevalikoiman niin salliessa.

HQ
The Suicide of Rachel FosterThe Suicide of Rachel FosterThe Suicide of Rachel Foster
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Kiinnostava tarina keskusteluineen ja hahmoineen, pelaamisen ja tekemisen määrä, kuvasuunnittelultaan persoonalliset ja tutkimista pursuavat peliympäristöt, tymäkkä ja tenhoava äänimaailma
-
Switch-version kulmikas ja karu visuaalinen ilme, pitkähköt latausajat
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä