LIVE
HQ
logo hd live | F1 Manager 2024
See in hd icon

Chat

X
   😁 😂 😃 😄 😅 😆 😇 😈 😉 😊 😋 😌 😍 😏 😐 😑 😒 😓 😔 😕 😖 😗 😘 😙 😚 😛 😜 😝 😞 😟 😠 😡 😢 😣 😤 😥 😦 😧 😨 😩 😪 😫 😬 😭 😮 😯 😰 😱 😲 😳 😴 😵 😶 😷 😸 😹 😺 😻 😼 😽 😾 😿 🙀 🙁 🙂 🙃 🙄
   Suomi
   Gamereactor
   arviot
   The Tales of Bingwood: Chapter I

   The Tales of Bingwood: Chapter I

   Seikkailupeli on nykyisin harvinaisuus, mutta vieläkin harvinaisempi on seikkailupelien kulta-ajan graafista tyyliä jäljittelevä suomalainen seikkailupeli.

   Tilaa uutiskirjeemme tästä!

   * Pakollinen tieto

   Tales of Bingwoodin esikuvaa ei tarvitse lähteä merta edemmäs kalastelemaan. Sokeakin huomaa Bingwoodin tarinoiden kumartavan LucasArtsin legendaaristen Monkey Island -pelien suuntaan. Vaikka peli sijoittuukin merirosvoja kuhisevan Karibian sijaan kaukaiseen kuningaskuntaan, tunnistaa pelit serkuksiksi jo kaukaa. Perusjuonena toimiva pelasta prinsessa, saa puoli valtakuntaa -skenaario on puolestaan jokaiselle tuttu saduista. Monen makuista lainakeitosta höystetään pääasiassa toimivalla huumorilla.

   HQ

   Suomalaisvoimin tuotetun episodipelin ensimmäinen osa on lämminhenkinen retroretki kultaisille seikkailuvuosikymmenille. Jopa grafiikka on työstetty pikseli pikseliltä kolmessa ulottuvuudessa toimivan monikulmiojumpan sijaan. Vanhalle seikkailukonkarille peli tarjoaa ihanan parituntisen nostalgiamaassa, mutta karkkigrafiikalla pilalle lellitty nuoriso ei ehkä osaa arvostaa pelin pikselikuoren alle piiloutunutta kultaista sydäntä.

   Ulkoisten avujen sijaan seikkailupelin sielun muodostavat toimiva dialogi ja loogiset pulmat. Pähkinöissä Bingwood onnistuu kohtuullisesti: pulmat ovat järjellä ratkaistavissa, mutta pelaajaa tuupitaan jatkuvasti oikeaan suuntaan. Jumiin joutuu todella harvoin, sillä vastaantulijat ovat usein turhankin hanakoita avustamaan pihalla olevaa pelihahmoa. Dialogi on hauskasti kirjoitettu, mutta huumorikukkien synnyttämiseen on jouduttu paikoin käyttämään apulantaa. Mukahauskoja ja väkisin väännettyjä vitsejä ei onneksi ole kuin muutamia, mutta komiikan tason toivoisi silti paranevan seuraavissa episodeissa.

   Innoituksen lähteenä käytettyä Monkey Island -pelisarjaa lainaillaan pitkin peliä varsin ahkerasti. Taustalla raikaavat luritukset kuulostavat tutuilta, päähahmo on kuin hiilikopio apinasaaren valloittaneesta Guybrush Threepwoodista ja vitsit haiskahtavat grogilta. Puristeja lainat saattavat häiritä, mutta näkisin pelin ideavarkauden sijaan tribuuttina vanhalle klassikkosarjalle.

   Käyttöliittymä on pelityypille perinteinen osoita ja klikkaa -järjestelmä. Ruudun oikeasta alalaidasta löytyvästä listasta valitaan käytön mukaan silmä, käsi, suu tai jalka, jotka suorittavat yllätys, yllätys, kyseiselle ruumiinosalle ominaisen toimen. Esimerkiksi osoittamalla kättä ruuvimeisselille, poimii päähahmo meisselin mukaansa. Pikanttina lisänä käyttöliittymän vasemmalla puolella on tutkittavan alueen kartta, jota klikkaamalla voi pikamatkustaa haluttuun paikkaan. Kartan käyttäminen vähentää mukavasti paikasta toiseen ravaamista ja tekee pulmien ratkaisemista sujuvaa.

   Tämä on mainos:

   Puolivillaisiin toimintaseikkailuihin kyllästyneenä pidin Tales of Bingwoodista paljon. Äänestäkää hyvät ihmiset lompakollanne, sillä indie-tuottajien seikkailupeli saa jatkoa vain, jos ensiosa myy riittävästi. Hinnankaan ei pitäisi olla hidaste, sillä studion verkkosivuilta ladattava asennuspaketti kustantaa alle kahdeksan euroa. Vahvan alun jälkeen olisi synti ja häpeä, jos tarinan päätös jäisi jumiin kehittäjien pään sisälle.

   The Tales of Bingwood: Chapter I
   The Tales of Bingwood: Chapter I
   The Tales of Bingwood: Chapter I
   Tämä on mainos:
   The Tales of Bingwood: Chapter I
   The Tales of Bingwood: Chapter I
   The Tales of Bingwood: Chapter I
   08 Gamereactor Suomi
   8 / 10
   +
   ihanan retrohenkinen, hauska
   -
   muutama mukahauska vitsi
   overall score
   is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

   Aiheeseen liittyviä tekstejä   Ladataan seuraavaa sisältöä