Telltale Gamesin monia palkintojakin voittanut The Walking Dead -peli on mielenkiintoinen tapaus monellakin tapaa. Huippusuositun TV-sarjan tavoin se perustuu Robert Kirkmanin suosittuun sarjakuvaan, jonka henkeä se seuraa tv-sarjaa hivenen uskollisemmin.
Elävät kuolleet ovat vallanneet maailman, ja viimeiset eloonjääneet sinnittelevät päivästä toiseen kuolemanpelossaan. Sarjan tavoin pelikään ei selvitä tyhjentävästi miten hitaasti tallaavat ja tyhmänpuoleiset zombit ovat pystyneet jyräämään yli niin kodinpuolustusjoukot kuin vakituisen armeijankin. Joka tapauksessa vaara vaanii kaikkialla ja käyttökelpoisista resursseista on huutava pula.
The Walking Deadissä pelaaja omaksuu Lee Everettin roolin. Lee on mielestään väärin perustein tuomittu vankeuteen. Pelin alkuhetkistä lähtien Leen vankirooli näyttelee merkittävää osaa hahmon sisäisessä konfliktissa tämän tavatessa toisia eloonjääneitä, tärkeimpänä nuori tyttö Clementine. Näistä konflikteista ammentavat myös pelin parhaat osiot. Matkalla kohti "jotain parempaa" Lee ja Clementine törmäävät monenlaisiin hahmoihin. Osa näistä on auttavaisia tavallisia ihmisiä, jotka ovat Leen tavoin vielä sekaisin siitä, mitä on tapahtunut. Toiset taas edustavat selviytymisvietin toista ääripäätä, joka ei epäröi työntää kaveriaan bussin alle, jos oma henki on siitä kiinni. Näissä tilanteissa on hienoa päästä aukomaan päätään idiooteille, jos itsestä siltä tuntuu. Diplomaattisempikin tie on tarjolla, mutta kumpikaan ei ole sen oikeampi kuin toinenkaan. Jos kiroat pääsi sisäisesti tv-sarjojen hahmojen tyhmiä päätöksiä, tämä on oikea peli sinulle.
Seikkailupeliä ja interaktiivista tarinankerrontaa yhdistävä episodimuotoinen peli onkin pitkälti valintoja vaikeissa tilanteissa. Pelaaja on vapaa tekemään omat johtopäätöksensä siitä, kenen kanssa hän haluaa kaveerata tai kertoa esimerkiksi vankilamenneisyydestään. Valinnoilla on kuitenkin seurauksensa, ja monet sillä hetkellä fiksulta tuntuneet vastaukset saattavat puraista persiille myöhemmin. Välillä vastaan tulee myös kohtauksia, joissa on pakko toimia nopeasti ja vaistonvaraisesti sekä tehdä elämän ja kuoleman päätöksiä tarinan aikana tutuksi tulleiden hahmojen kesken. Nämä ovat pelin sekä raastavinta että hienointa sisältöä.
Muuten The Walking Dead etenee varsin pitkälti seikkailupelien perinteiden mukaisesti zombiteemalla kuorrutettuna. Jokainen tilanne on oma pieni pulmansa, jonka ratkomiseen vaaditaan hieman älyä ja hieman ahkeraa nuohoamista oikeiden tavaroiden löytämiseksi. Ongelmat ovat yleensä hyvin loogisia, ja jumiin jääminen on useimmiten kiinni siitä, että on epähuomiossaan unohtanut tarkistaa jonkin nurkan tai unohtanut puhua jollekin.
Sarjakuvamainen paksuja ääriviivoja käyttävä tyyli sopii peliin hyvin. Valitettavasti hahmo- ja kasvoanimaatio eivät aivan täytä kaikkia niitä edellytyksiä, joita hyvin henkilökohtaiseksi ja tunteelliseksi äityvä tarina välillä kaipaisi. Mikään massiivinen ongelma tämä ei ole, mutta hienon tarinan tueksi olisi kaivannut hienovaraisempaan ilmaisuun kykenevää tekniikkaa. Ääninäyttely on kautta linjan hyvää, tuoden eri hahmoille selkeästi omat luonteenpiirteensä. Tämä onkin tärkeää, sillä jos eri hahmot jäisivät pelaajalle etäisiksi ja pahvisiksi, ei vaikeilla päätöksillä olisi niiden ansaitsemaa painoarvoa.
The Walking Dead on hieno interaktiivista kerrontaa ja vaikeita valintoja sisältävä seikkailupeli, joka vangitsee hyvin teemansa epätoivoisen nousuja ja laskuja sisältävän maailman. Erityismaininta pitää antaa Telltale Gamesille seikkailupelin tekemisestä "helpon" toimintaräiskintätien sijaan. Jos tekniikkapuolta olisi hiottu hiukan enemmän, zombit saisivat täyden kympin. Nytkin se on helposti suositeltava kaikille seikkailupeleistä, elävistä kuolleita tai valinnan vaikeudesta kiinnostuneille.
Peli arvioitiin Jimm's PC Storen tarjoamalla Military Class Destroyer -testilaitteella.