Suomi
Gamereactor
arviot
The Witcher 2: Assassins of Kings

The Witcher 2: Assassins of Kings - Enhanced Edition

Vuodentakainen PC-roolipeli The Witcher 2: Assassins of Kings oli menneen vuoden hienoimpia pelejä. Nyt CD Projekt Red yrittää uusia menestystään tuomalla sarjan ensikertaa konsoliympäristöön.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Konsoleille ilmestyviä roolipelejä vaivaa usein tietty näköalattomuus, suoraviivaisuus ja mustavalkoisuus. PC-roolipelaajat ovat saaneet viime vuosina nauttia aikuismaisemmasta ja tiukempia teemoja käsittelevästä The Witcher -sarjasta yksinoikeudella. Puolalaisen CD Projektin teoksen kakkososa on nyt viimein käännetty Xbox 360:lle studion itsensä toimesta, ja lopputulos on laadukas.

Kyseessä ei ole suora käännös toiselle alustalle, vaan mukana on alkuperäisen pelin lisäksi tukku uutta pelattavaa sekä paljon hyviä korjauksia tai muutoksia palkintoja keränneeseen pääpeliin. Myös tekninen laatu kestää vertailun - kenties siksi, ettei käännöstyötä ole ulkoistettu, kuten joskus on tapana. Lisäapua saatiin upeaan alkuintroon, joka näyttävyyden lisäksi valaisee pelin liikkeelle sysäävää tapahtumaa, jota en tässä mene suotta paljastamaan.

The Witcher 2: Assassins of Kings
Vaaleahapsinen noituri Geralt on syytettynä kuninkaan murhasta. Mainetta puhdistaessa salajuoni vain syvenee.

Pelimaailmaa tuntemattomille kerrottakoon, että Witcher sisältää taikametsien ja menninkäisten sijasta synkkiä teemoja ja inhottavia ihmisiä. Mikään ei ole helppoa eikä mustavalkoista, ja valinnoista joutuu usein ottamaan sen pienemmän pahan. Mitään varsinaista moraalijärjestelmää pelissä ei ole, mutta tietyistä ratkaisuista saa pieniä palkintoja niin itse noiturin ominaisuuksiin kuin rahakukkaroonkin.

Tämä on mainos:

Kuninkaanmurhien ympärillä pyörivä juoni on Enhanced Editionissa kerrottu aiempaa paremmin, ja niin pelimekaniikkojen opetteluun kuin tärkeiden kohtien sisäistämiseen on käytetty enemmän aikaa. Mukana on myös kokonaan uusi ja pitkähkö tehtäväsarja, joka sijoittuu erään pelin suurkaupungin unohdettuihin viemäreihin ja maanalaisiin katakombeihin. Hienona kädenojennuksena nykyisille faneille nämä päivitykset tulevat myös alkuperäiseen PC-versioon maksuttomana latauksena. Playstation 3:lle peliä ei näillä näkymin ole valitettavasti tulossa.

The Witcher 2: Assassins of Kings
Pelin ympäristöt ovat parhaimmillaan majesteettisia, mutta avoimen maailman hiekkalaatikosta ei ole kyse.

Xbox-käännös on selvästi tehty pieteetillä ja laatu on sen mukaista. Konsolista on nyhdetty paljon irti, ja hieman useampia latauspisteitä lukuun ottamatta sisältöä ei ole karsittu. Ohjaus toimii hienosti konsoliohjaimella monisyistä ja soljuvaa taistelua myöten. Näin käännökset kuuluukin tehdä. Arvosana heijasteleekin hyvin pitkälti sitä, mikä teki PC-versiosta hyvän. Tekemistä on edelleen rutosti niin taistelun, tarinan kuin noituri Geraltin varustelunkin kohdalla. Vaikeustaso tuntuu edelleen haastavalta, mutta huolellisemmin kasattu pieni alkuseikkailu opettaa taistelun ja maailman salat alkuperäisversiota paremmin.

Taisteluihin pitää edelleen valmistautua monia muita roolipelejä huolellisemmin ja taktisemmin, eikä voimakasta vihollista vastaan pää kolmantena jalkana juokseminen leukua heilutellen yleensä kannata. Heti pelin alusta lähtien noiturilla on jos jonkinmoista ansaa, terää, pommia, myrkkyä ja loitsua käytössään, ja kaikkia näitä kannattaa kokeilla. Pienen opettelun jälkeen rivivastustajat kaatuvat komeasti eri työkaluja hyödyntäen. Vaikeuskäyrä onkin hieman perinteisestä poiketen vaikeampi alussa kuin pidemmälle edetessä, vaikka loppupuolella tuleekin muutama todella kinkkinen vääntö.

Tämä on mainos:

Konsolipelaajat ovat kaivanneet syvällisempää roolipeliä. Tässä se nyt olisi.

The Witcher 2: Assassins of KingsThe Witcher 2: Assassins of Kings
Witcher 2 on kääntynyt onnistuneesti Xbox 360:lle, mutta uudistuksista hyötyvät myös vanhat fanit PC:llä.
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Näyttävä, taktinen, lisää sisältöä (päivityksenä myös alkuperäiseen PC-versioon)
-
Lisääntyneet lataustauot Xboxilla
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Nappaa The Witcher 2 ilmaiseksi Xbox Onelle

Nappaa The Witcher 2 ilmaiseksi Xbox Onelle

UUTINEN. Kirjoittaja Arttu Rajala

Major Nelson on julkistanut 10 uuden Xbox 360 -pelin listan, jotka liittyvät Xbox Onen yhteensopivuuden piiriin. Koko listan voi katsoa alta, mutta merkittävin näistä...

Kokeile The Witcher -sarjaa ilmaiseksi

Kokeile The Witcher -sarjaa ilmaiseksi

UUTINEN. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Eikö Titanfallin betakutsua ole kuulunut? Kaipaatko viikonloppuun jotain muuta pelattavaa? Steamissä voi tänä viikonloppuna pelata The Witcheriä ilmaiseksi.

The Witcher kirjoissa ja peleissä

The Witcher kirjoissa ja peleissä

ARTIKKELI. Kirjoittaja Markus Hirsilä

The Witcher on viime vuosien suosituimpia roolipelisarjoja. Markus Hirsilä syventyi sarjan lähdemateriaalina toimiviin Noituri-kirjoihin ja peilaa pelejä niihin.Ladataan seuraavaa sisältöä