Suomi
Gamereactor
arviot
Thor: God of Thunder

Thor: God of Thunder

Sega ei omien sanojensa mukaan ole ollut tyytyväinen edellisten Marvel-peliensä laatuun ja menestykseen. Siksi onkin ihmeellistä, että pelijätti on jälleen pukannut markkinoille samaa linjaa jatkavan lisenssiroskan.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Thor: God of Thunder on uuteen Thor-elokuvaan liittyvä videopeli, jonka juuret ovat viikinkimytologiasta vaikutteita saaneessa Marvelin sarjakuvassa. Segan heitettyä Iron Man -kehittäjällä ves'lintua ukkosen jumalan tekijäksi on pestattu Rise of the Argonauts -toimintaseikkailun tehtaillut Liquid Entertainment. Pelissä käy välittömästi selväksi, ettei projektia ole rakkaudella sorvattu, mutta toisaalta mikään ei myöskään saa hälytyskelloja soimaan. Kyseessä on standardinomainen, hahmon takaa kuvattu mäiskintäpeli, jolla on suhteellisen rajoittunut mittakaava. Se tarjoaa yliluonnollisia erikoiskykyjä käytettäväksi, ja paksukalloinen päähahmo ennemmin nuijii kuin puhuu tahtonsa läpi.

Peli alkaa, kun Niflheimin jäähirviöt hyökkäävät Asgardiin, viikinkijumalten kehtoon. Thor puolustautuu hyökkääjiä vastaan ja päätyy lopulta velipuolensa Lokin yllyttämänä kostoretkelle. Kuten olettaa saattaa, tarina on paperinohut ja toimii käytännössä vain tekosyynä sille, että Thor pääsisi heiluttamaan nuijaansa muutamissa eri maailmoissa, Asgardin nimissä.

Thorilla on kourallinen erilaisia kykyjä. Pelaaja voi käyttää huiskimisen ohessa apunaan tuulta, ukkosta ja salamoita, mikä pitäisi teoriassa tarjota varsin jumalalliset voimat. Taistelun jäykkä toteutus ja kykyjen kuluttaman odinvoiman rajoittunut saatavuus kuitenkin tuottavat yhdistelmän, jossa kykyjä on käytettävä vain tiettyihin vihollisiin, eikä pelaaja koskaan tunne Thorin todellista mahtia. Näin vihollisten mätkiminen käykin puisevaksi, eikä toiminta tunnu palkitsevalta.

Lyhyen Asgardissa vietetyn alun jälkeen matka jatkuu Nifheimiin ja Vanaheimiin - toisin sanoen umpitavanomaiseen jää- ja viidakkokenttään. On suorastaan kirottua, ettei peli tarjoa kunnollista toimintaseikkailua eikä toisaalta hajoa käsiinkään. Se vain on täysin hengetön, mielikuvitukseton tapaus, joka huokuu Playstation 2 -aikakauden suunnittelufilosofioita. Kaikki toistaa itseään, eikä kenttäsuunnittelu mahdollista vaihtoehtoisia etenemistapoja. Lisäksi pomovastuksiin on asetettu turhauttavia kytkimiä, joihin on osuttava voittaakseen, eivätkä kömpelöt kontrollit auta asiaa. Mitä pitemmälle peli etenee, sitä rasittavammaksi kokemus käy.

Tämä on mainos:

Yksi vastenmielisimmistä vaiheista tuli vastaan Vanaheimissä, kun jättimäinen peikko raahasi sankaria läpi rämeikön raideräiskinnän raameissa. Hiotummassa pelissä tällainen saattaisi tarjota tervetullutta vaihtelua, mutta Thor: God of Thunderissa jokainen yritys poiketa peruspelimekaniikasta vain heikentää kokemusta. Surkeasta kohtauksesta on vaikea selvitä ilman vakavia mielihaluja vetää virrat konsolista.

Peli ei onnistu vakuuttamaan myöskään tekniikallaan. Se näyttää yhtä vanhalta kuin tuntuu, ja vaikka pelin kaatavia bugeja ei tullut vastaan, ei kaikki aina tunnu toimivan ihan niin kuin on ajateltu. Tässä tapauksessa edes oiva pelisuunnittelu ei pelasta tekniseltä hiomattomuudelta. Kokonaisuuden ehkä vähiten ärsyttävät piirteet löytyvät ääninäyttelyn ja musiikin saralta, mutta tällöinkään ei päästä kuin kohtalaiselle tasolle.

Thor: God of Thunder ei jää täysin vaille meriittejä, mutta pelissä ei myöskään ole mitään, minkä vuoksi sitä kannattaisi pelata. Tarjolla on kahmalokaupalla muita pelejä, jotka tarjoavat käytetylle ajalle ja rahalle parempaa vastinetta. Päällimmäisenä Thorista jäävätkin mieleen turhautuminen ja muutamat surkeat pomotaistelut.

Thor: God of Thunder
Tämä on mainos:
Thor: God of Thunder
Thor: God of Thunder
Thor: God of Thunder
Thor: God of Thunder
Thor: God of Thunder
Thor: God of Thunder
Thor: God of Thunder
Thor: God of Thunder
03 Gamereactor Suomi
3 / 10
+
Aivoton mäiskintä on osin kohtalaista, joitan hyviä ideoita (joita ei ole kuitenkaan kunnolla toteutettu)
-
Kaipaa edes vähän kunnianhimoa, näyttää ja tuntuu vanhentuneelta, heikko tarina, jäykkä ohjaus, turhauttava pelisuunnittelu
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

2
Thor: God of ThunderScore

Thor: God of Thunder

ARVIO. Kirjoittaja Bengt Lemne

Thor: God of Thunder ei jää täysin vaille meriittejä, mutta pelissä ei myöskään ole mitään, minkä vuoksi sitä kannattaisi pelata.Ladataan seuraavaa sisältöä