Suomi
Gamereactor
arviot
Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters

Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters

Parhaiten tienaavasta urheilijasta sporttimaailman rajuimman seksiskandaalin syntipukiksi - Tiikeri on ollut monessa mukana, vähän liiankin monessa. Mediariepottelusta huolimatta sponsorisopimus EA:n kanssa jatkuu, ja miehen nimi roikkuukin yhä golfpelien kannessa, vaikkakin selvästi pienemmällä fontilla kirjoitettuna. Pääasia kuitenkin, että swingaaminen sujuu.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Tiger Woods PGA Tour 12:n kansikuvassa tutun mestarigolfarin pärstä on tehnyt tilaa Masters-logolle, mistä voikin nopeasti päätellä, mihin uusin kolopallopeli sisällöllisesti painottuu. Neljästä suuresta golfturneesta nimekkäin, U.S. Masters on saanut oman nimikkopelitilansa, jossa pallotellaan ensin pienemmissä kisoissa tiellä kohti Augustan viheriöitä. Loppuhuipennuksena on toki täysimittainen Masters-turnaus, jossa pääsee kokeilemaan Tiger Woodsin 270 lyönnin (-18) ennätyksen rikkomista. Myös joka toinen vuosi järjestettävää President's Cupia, jossa kierretään kenttää USA:n tai muun maailman joukkueessa, voi pelailla. Luodun pelaajan kehittämiseen tähtäävä uramoodi sekä nettipuoli turnauksineen ovat pääosin ennallaan.

Pelattavuus luottaa edelleen tattiohjaukseen. Vasemmalla analogitikulla swingataan ja putataan, kunhan tähtäyksen saa ensin kohdilleen. PS3:lla ja Wiillä pääsee toki käyttämään myös liikkeentunnistusohjaimia. Mailavalintaa helpottaa huomattavan avulias mailapoika, joka tarjoaa erinomaiset vaihtoehdot väylälle kuin väylälle. Lisäksi caddy hoitelee tähtäämisen ja kertoo oikean lyöntivoimakkuuden, jolloin lähestymislyönnit voi roiskia menemään puolivaloilla. Vaikeustasoa vaihtamalla voi säädellä peliapujen määrän kohdilleen, ja vaikeimmalla tai toiseksi vaikeimmalla asetuksella ainakin puttaamisesta tulee sopivan haastavaa ja palkitsevaa.

Golfkenttien millilleen trimmattua väriloistoa ei voi kuin ihailla, mikäli saa tilaisuuden pällistellä livenäkymää paikan päällä. PGA Tourin grafiikka ei valitettavasti tee oikeutta tosimaailman esikuviensa väylille, jos ei väylien taitureillekaan, sillä hahmomallit ovat konemaisia ja visuaalinen puoli auttamattoman vanhentunutta. Parannuksia viime vuoden versioon on vaikea havaita ilman rinnakkaiskuvaa. Selostajaosastossa mikkiin tarttuvat uusi ääni Jim Nanz ja pelaajakunnan iloksi paluun suorittava David Feherty. Jälkimmäiseksi mainittu herra teki hyvää jälkeä 2008-vuosimallin kolopallopelissä, ja lisää on viimein luvissa.

Vaikuttaa siltä, että EA Tiburonin golfsarja on vaipumassa vuosipäivityshutun divaritasolle. Vuosikymmenen vaihteen jälkeen kurssi on ollut laskemaan päin kuten kansikuvapojallakin. Takavuosina lanseerattu tattiohjauksen taika alkaa kulua loppuun, ja pelimoottorikin tarvitsisi piristysnestettä graafiseen puoleen. Yksittäisenä pelinä PGA Tour numero 12 on perusvarma golfailu, mutta viime vuoden mallin omistajien kannattaa pitää lompakostaan kiinni.

Tämä on mainos:
Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters
Tiger Woods PGA Tour 12: The MastersTiger Woods PGA Tour 12: The Masters
Tämä on mainos:
06 Gamereactor Suomi
6 / 10
+
Peruspelaaminen toimii.
-
Grafiikka vanhentunutta, ei tarpeeksi uutta
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Täydentävä mielipide

Markus Hirsilä
En yhdy Eerikin näkemykseen graafisen asun vanhentuneisuudesta. Tänä vuonna ruoho näyttää ensimmäistä kertaa oikeasti ruoholta eikä epätasaiselta muovilta. Liikeanimaatioissa on eittämättä toivomisen varaa, mutta muuten pelaajat muistuttavat aiempaa elävämmin esikuviaan. Suurin parannus on kuitenkin oman hahmon luomisessa. Kasvonsa saa laitettua peliin ensimmäistä kertaa niin hyvin, että itsensä voi jopa tunnistaa.

Koin myös, että pelissä riittää uudistuksia. Pelillisesti merkittävin asia on mailapoika eli caddie, jonka antamista neuvoista on oikeasti hyötyä omassa pelissä. Puttaamista on jälleen kerran hieman muutettu, sillä uusi tapa painottaa aiempaa enemmän kentänlukutaitoa ja kokemusta. Uusi selostajapari suoriutuu tehtävästään edeltäjiään paremmin, sillä nyt parivaljakko jakaa sanottavaansa melko harvoin ja silloinkin kommentointi istuu tilanteisiin hyvin.

Vuosia pelisarjan riippakivenä kulkenut valikoiden monimutkaisuus on viimeinkin poistettu. Päävalikko jakautuu kahteen osaan: uratilaan ja muihin pelimuotoihin. Halutun toiminnon valitseminen on selvästi aiempaa helpompaa, ja varmuuden vuoksi peli antaa caddien suulla vinkkejä, mitä seuraavaksi kannattaisi pelata. Uratila on sekin aiempaa paremmin rakennettu, sillä uudistukset luovat aiempaa paremmin vaikutelman jatkuvasta kehityksestä.

Suurin murhe on kenttien vähyys, sillä teräväpiirtokonsoleilla miltei puolet kentistä on laitettu maksullisiksi latauskentiksi. Taalaa tiskiin latomalla saa myös nopeasti parhaimmat mailat ja asut avattua, mikä antaa kärsimättömille pelaajille etua verkkomittelöissä.

Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters on jälleen hieman parempi peli kuin edeltäjänsä. Suurimmat ilonaiheet sarjan parissa kauan viihtyneille ovat kiinnostava uratila ja aiempaa huomattavasti selkeämmät valikot. 8/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Tiger Woods PGA Tour 12: The MastersScore

Tiger Woods PGA Tour 12: The Masters

ARVIO. Kirjoittaja Eerik Rahja

Maailman tunnetuimman golfarin nimikkosarja saapuu pelaajien iloksi EA:n vuotuisessa päivityksessä. Tällä kertaa taistellaan myös Masters-turnauksen kuninkuudesta.Ladataan seuraavaa sisältöä