Suomi
Gamereactor
ennakot
Tokyo Mirage Sessions #FE

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore

Pelityksessä ensimmäinen puolisko Tokyo Mirage Sessions #FE Encoressa.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Tokyo Mirage Sessions #FE on vuonna 2015 julkaistu roolipeli, joka oli osa yhteistyötä Nintendon ja Atlusin välillä Wii U:lle. Peli ei ollut menestys konsolin kehnon myynnin vuoksi, mutta faneille se jätti lämpimät muistot. Nyt peli on tulossa uudestaan Switchille, ja pitihän siihen ennakkoa ottaa.

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore julkaistaan Nintendo Switchille 17. tammikuuta, ja siinä omaksutaan nuoren miehen rooli, jonka nimi on Itsuki. Hän on esiintyjä, joka ei jostain syystä huomaa lainkaan naisten tekemiä iskuyrityksiä. Yhtenä päivänä Itsuki kuitenkin löytää itsensä erikoisesta rinnakkaismaailmasta, jossa hänen on opittava ohjaamaan maagisia Mirage-olentoja pelastaakseen ystävänsä. Näin Itsukista tulee sekä sankari että johtaja, vaikka ei oikein itse siitä pidäkään.

Tokyo Miragella on paljon yhteistä Shin Megami Tensei -sarjan kanssa. Aivan erityisesti tämä pätee vuoropohjaiseen taistelujärjestelmään. Kasvavan keinovalikoiman turvin on kohdistettava hyökkäyksiä pahisten heikkoihin kohtiin, jolloin pääsee linkittämään hyökkäyksiä matkakumppaneiden kanssa (jos heillä on tarvittavat kyvyt niin tehdä).

Tämä on mainos:
Tokyo Mirage Sessions #FE

20 pelitunnin jälkeenkään en ole selvittänyt, miten tehty vahinko eli damage oikeastaan lasketaan. Tokyo Mirage Sessions #FE Encore sisältää muutamia pelimekaniikkoja, joilla lyhennetään lajityypille ominaista grindaamisen tarvetta ja erilaisia hahmokohtaisia kehityspolkuja. Nämä olivat aikanaan mukana Wii U -versiossa maksullisena lisäsisältönä.

Atlus tekee hyvin pelin henkilöhahmojen yhdistämisen osaksi pelattavuutta. Sivutehtävissä opitaan lisää mukana kulkevien henkilöhahmojen tarinasta, ja suorituksesta palkitaan aiempaa paremmilla taistelukeinoilla. Mukana kulkeva joukko koostuu uusista tulokkaista ja alanvaihtajista, jotka työskentelevät viihdealalla. Siksi päivätyö kattaa erilaisia keikkoja, haastatteluita, konsertteja ja jopa valokuvauskeikkoja. Tämä lähtökohta pidetään mielessä halki pelin, ja se kantaa jopa henkilöhahmojen taisteluanimaatioihin. Toisin sanoen japanilainen popkulttuuri ilmiöineen on vahvasti läsnä.

Uusittu Switch-versio sisältää hieman lisää tavaraa, mutta ero ei ole suuren suuri. Uutta ovat niin sanotut EX-luolastot, joita voi tutkia Bloom Palacessa (siellä vieraillaan usein omaa hahmoa kehittämässä). Kysymyksessä on joukko toisiinsa liittyä jokseenkin perinteisiä labyrintteja, joiden aikana kyllä koetaan pieniä tarinoita. Nämä pienet sivupolut niveltyvät yhteen pääjuonen kanssa. Mukana on myös joitakin uusia esineitä, taitoja ja päälle pantavia "skinejä". Näillä tietysti tuunataan joukko oman mielen mukaiseksi. Suuresti lisäykset eivät peliä muuta, mutta ovatpahan mukana.

Tämä on mainos:
Tokyo Mirage Sessions #FE

En huomannut Switch-versiossa teknisiä ongelmia, mutta muutamat suunnitteluratkaisut saavat pelin tuntumaan kummalliselta ja vanhanaikaiselta. Esimerkiksi luolastoihin ilmaantuu vastaan välillä oikein voimakkaita pahiksia. Ja koska näiden taso on omaa vastaavaa useamman pykälän korkeammalla, on niiden piekseminen vaikeaa. Jos ei lähde ajoissa karkuun, ovat voittamisen mahdollisuudet huonot. Ja tappio palauttaa takaisin aloitusruutuun. Toisin sanoen peli kannattaa tallentaa mahdollisimman usein.

Tokyo Mirage Sessions #FE Encore on niitä pelejä, joka tuntuu olevan parhaimmillaan pienellä ruudulla pelattuna. Isolla ruudulla vaikuttavimpia ovat animepätkät, ja niissä usein kuultavat japanilaiset pop-biisit.

Vaikka pelin varsinainen teema ei vaikutusta tehnytkään, minulla oli silti hauskaa Switchin Tokyo Miragen parissa. Tällä hetkellä sen enempää pelattavuus kuin tarinakaan eivät tunnu aivan mahtavilta, mutta Atlus on jälleen luonut hurmaavan pelimaailman. Matka alkaa hitaasti, mutta kehittyy hiljakseen omanlaisekseen peliksi.

HQ
Tokyo Mirage Sessions #FETokyo Mirage Sessions #FETokyo Mirage Sessions #FE

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Tokyo Mirage Sessions #FEScore

Tokyo Mirage Sessions #FE

ARVIO. Kirjoittaja Tero Kerttula

Kun yhteen pussiin laitetaan yhtä sun toista sekaisin ja ravistetaan, tulos voi olla erittäinkin onnistunut. Tokyo Mirage Sessions #FE todistaa tämän.Ladataan seuraavaa sisältöä