Suomi
Gamereactor
ennakot
Forever Skies

Torstain ennakossa Forever Skies

Nostaako Far From Home -pelistudion uusi selviytymispeli genren uusiin korkeuksiin?

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Minecraft, Valheim, The Forest, Don't Starve. Kaikki nämä pelit nähdään upeina selviytymisnimikkeinä, jotka antavat sinun rakentaa oman tukikohdan selviytyäksesi ankarissa ympäristöissä, mutta tukikohta ei voi liikkua ilman sinua. Päämajasi ei nouse ilmaan, mutta se sallii sinun tutkia karttaa tarkemmin samalla, kun olet oman sänkysi luomassa turvapaikassa.

Tässä kohtaa Forever Skies nousee esiin. Far From Homen uusi selviytymispeli raahaa sinut keskelle post-apokalyptistä maata, jossa paksu pölykerros peittää kaiken paitsi korkeimmat rakennukset ja vaatii sinua elämään tässä karussa paikassa. Huomaat heti, että maailma on sekä vihamielinen että kaunis. On selvää, että maapallo ei enää kelpaa ihmiselämälle, jonka karusti huomasin, kun söin pelin ensimmäisen tarjoaman ruokapalan, mutta huomasin, että se aiheutti minulle sairauden. Tämä tarkoitti, että sain vahinkoa joka kerta kun katsoin suoraan auringon suuntaan. Kuitenkin samaan aikaan on vaikea olla huomaamatta Forever Skiesin houkuttelevan näköistä visuaalista ilmettä. Kun etenet tornista torniin ja keräät resursseja, on helppo huomata itsesi tuijottamasta kaukaisuuteen, kun värikäs pölypilvi pyörähtelee alueella, joka oli aikoinaan ihmiskunnan koti.

Forever Skies
Tämä on mainos:

Muutaman minuutin pelin jälkeen löydät kulkuneuvosi ja varustat sen muun muassa tutkimusasemalla ja moottorilla, voit vapaasti tutkia ympäristöjä haluamallasi tavalla. Peli antaa sinulle tavoitteita, ja voi olla parasta että seuraat niitä parin ensimmäisen tunnin ajan, jotta perehdyt kaikkeen tarkemmin, mutta sen jälkeen voit vapaasti käyttää niin paljon aikaa vapaaseen tutkimiseen kuin parhaaksi näet. Tutkiminen ei kuitenkaan ole vain huvin vuoksi, sillä sinun täytyy rakentaa erilaisia lähteitä ja mikä tärkeintä, yrittää olla kuolematta ollessasi joutomaalla, joka kerran oli maa.

Näytön oikeassa alakulmassa on neljä palkkia, jotka näyttävät energian, ruoan, veden ja terveyden määrän. Ruokaa ja vettä sinun on pidettävä jatkuvasti silmällä, koska ne vähenevät nopeasti. Mikäli ne saavuttavat nollatason, elämäsi päättyy siihen. Olin aluksi hieman hämmästynyt siitä, kuinka anteeksiantamaton Forever Skies voi toisinaan olla. Sinun on todellakin varmistettava koko ajan, että sinulla on ruokaa ja vettä selviytyäksesi. Tämän vuoksi laitoin ilmalaivasukkulaani lieden, vedenpuhdistimen ja paljon muuta, mutta moinen varustelu teki siitä melko ahtaan. Jo pelkkä tutkimusasema ja resurssien käsittelijä veivät paljon tilaa.

HQ

Kun sinulla on minuutti aikaa jättiläisperhosien kiehumisen ja vihreän veden kirkkaaksi muuttamisen välillä, voit päivittää laivaasi haluamallasi tavalla. Samalla sinun pitää luoda kulkukäytäviä, jotta voit hengittää ympärilläsi olevaa myrkyllistä ilmaa saadaksesi paremman kuvan maailmasta. En kuitenkaan liioitellut laivan räätälöinnin kanssa, sillä pidin pienemmän ympäristön kodikkaista puolista, mutta pelissä on potentiaalia rakentaa todella vaikuttavia aluksia, mutta siitä olen varma, että tämä kertoo pelin olevan vasta early access -tilassa.

Tämä on mainos:

Kun aloitat odysseiasi Forever Skiesin kanssa, on syytä ottaa huomioon, että voi kestää hetken ennen kuin tunnet olevasi sinut pelimekaniikkojen kanssa. Noin ensimmäisen tunnin aikana en oikein osannut päättää, olinko pelin ytimessä, mutta maailma ja visuaalisuus olivat riittävän kiehtovia. Sitten kun rutiini löytyi, tajusin, mitä Forever Skies pyysi pelaajaa tekemään. Huomasin epäröiväni ja meinasin lopettaa pelin, mutta halusin haalia resurssit vielä yhdestä tornista tai keittää vielä yhden ötökän.

Forever Skies

Forever Skies ei ehkä ole paras selviytymispeli genren aloittelijoille, sillä jopa normaalilla vaikeusasteella se vaatii pelaajalta paljon jopa avaussegmentissä sekä hengissä pysymisen että resurssien suhteen. On paljon tärkeitä asioita, joita pitää löytää kartan alueelta. Onneksi niitä on enimmäkseen runsaasti varhaisessa vaiheessa, mutta laivasi nosturi on tuolloin prioriteetti numero yksi. Ilman sitä tainnut kuolleena veteen. Tai taivaan alle, pelin nimen mukaisesti.

Emme anna Forever Skiesille tässä kohden arvosanaa, koska peli on vielä alkuvaiheessa, mutta on reilua kertoa ensivaikutelmasta. Nykyisellään Forever Skies esittelee kuitenkin uskomattoman mielenkiintoista maailmaa visuaalisine kokemuksineen, jotka houkuttelevat sinut takaisin sen pariin, vaikka pelin kulku voikin ajoittain tyyntyä. Aluksen rakentaminen kuitenkin inspiroi luovuuteen ja tarjoaa (hieman) raitista ilmaa selviytymisgenreen.

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Näin liikkuu peli Forever Skies

Näin liikkuu peli Forever Skies

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Forever Skies vie pelaajat saastuneeseen maailmaan, jossa vain korkeimpien pilvenpiirtäjien laella voi liikkua vapaasti. Menossa on mukana muutakin, ja sen voi nähdä alla...Ladataan seuraavaa sisältöä