Suomi
Gamereactor
arviot
Trackmania

Trackmania

Testissä Nadeon uusi kurvailupeli.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
HQ

Ubisoft Nadeo on tehnyt paluun Trackmanian parannellulla versiolla. Kyseessä se sama wanha hywä peli kuin ennenkin, mutta siihen on tehty joukko parannuksia ja lisäyksiä. Mukana on kuitenkin onneksi se tuttu Tracmanian tuntu.

Trackmania julkaistiin alun perin vuonna 2003. Peli on aina ollut addiktoiva, eikä vuoden 2020 painos tee tähän poikkeusta.

Trackmania
Tämä on mainos:

Julkaisussa Trackmaniassa on harjoitusradat mukaan luettuna 50 rataa. Uudelleenpeluuarvo on korkea, jos haluaa aina parantaa omia aikojaan. Kaverin kanssa pelaamisajat vain kasvavat, koska tietysti on oltava sitä kaveria parempi. Trackmaniassa vauhdin tunne on aivan omaa luokkaansa. Pidon tunne asfaltista ja turbokurvaus mutkassa takaavat sen, ettei rennosti voi ottaa missään vaiheessa. Huomio on oltava kaiken aikaa autossa ja radassa, jos mielii olla paras.

Trackmania

Sarja aloitti rata-autoilulla, mutta on vuosien varrella päivittynyt myös sora-ajeluun. Trackmania 2020 sisältää myös soralla ja ruohikolla ajamista, mutta nyt uutena on mukana jää. Asfaltin ja jään yhdistelmä on kuin taivaan ja helvetin yhdistäminen. Huomasinkin nopeasti, että todellakin suosin asfalttia. Toisaalta jäällä ajaminen tuo peliin aivan uuden ulottuvuuden, ja vaatii aivan toisella tavalla pelaamista.

Audiovisuaalisella puolella ei ole paljoakaan uutta verrattuna aiempiin painoksiin. Peli näyttää hyvältä, ja päivityksiä on tehty varsinkin ympäristöön. Auton äänet auttavat luomaan vauhdin tunnelmaa, ja musiikki on sitä samaa kuin aina ennenkin Trackmania-peleissä. Siksi laitoin hyvin nopeasti soimaan oman musiikkivalikoimani Spotifysta.

Tämä on mainos:
Trackmania

Trackmanian ehkä yksi sen tärkeimmistä osa-alueista on pelaajien itsensä luoma sisältö. Juuri tästä syystä Trackmania 2 on edelleen hengissä, ja voi hyvin. Trackmania 2020 -pelissä Ubisoft Nadeo on lisännyt mukaan joukon uusia työkaluja ratojen tekemiseen, ja ne tulevatkin käyttöön aktiivisimmille tekijöille. Muokata voi myös oman auton ulkonäköä, mutta tämä pelitila on jostain syystä täynnä bugeja, ja hankala käyttää. Tämä korjaantunee ajan kanssa, mutta tällä hetkellä omaa autoa muokatessa on syytä olla kärsivällinen.

Omien aikojen parantaminen on toki hauskaa, mutta vielä parempaa on kavereiden aikojen päihittäminen. Harmillisesti ilman täysihintaisen pelin ostamista niitä kavereiden aikoja on pidettävä itse listana muistissa. Pelasin itse Club-versiolla, jonka avulla pystyi luomaan oman sosiaalisen alueen. Kaverini pelasivat kuitenkin ilmaisversiolla, eivätkä pystyneet liittymään luomaani klubiin ajoaikoja verratakseen.

Trackmania

Ubisoftin tapa myydä peli on tavallisesta poikkeava. Pelin saa ilmaiseksi, mikäli haluaa vain pelata perinteisiä ratoja. Maksamalla perusversiosta ei tarvitse katsella mainoksia, ja samalla voi luoda omia ratoja, tuunailla autonsa ulkonäköä ja liittyä mukaan julkisiin klubihuoneisiin. Täyden pelikokemuksen saa kuitenkin vain ostamalla Club-version, joka on täysihintainen kattaen samalla kolmen vuoden jäsenyyden. Hinnat eivät ole korkeat, mutta ihan kaikki eivät ole iloisia siitä, että peli on muuttunut tällä tavalla kuukausimaksulliseksi palveluksi.

Trackmania 2020 on kelvollinen ajopeli, jollaisena se muutenkin tunnetaan. Sisältöä jää kuitenkin puuttumaan, ellei hanki sitä kalleinta Club-versiota. Saakin nähdä, miten tämä peli säilyttää vetovoimansa kuukausimaksullisena palveluna. Ilmaisversiossakin on silti paljon sisältöä hauskanpitoon.

Trackmania
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Toimii kuin Trackmania, viihdettä tunneiksi
-
Sisällönluontityökalut hankalat käyttää, kaivettava kuvetta täyden pelikokemuksen saamiseksi, kuukausimaksullinen liiketoimintamalli, ajoittaiset bugit
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
GR Livessä tänään Trackmania

GR Livessä tänään Trackmania

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

PC:lle on saatu ajelupeli Trackmania, joka on nyt GR Livessä työn alla parin tunnin ajan. Liity mukaan katsomaan ja kommentoimaan klo 17:00 täällä. Voit seurata...

0
GR Livessä tänään Trackmania

GR Livessä tänään Trackmania

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Ubisoft Nadeo on julkaissut ajelupeli Trackmania, ja tätä toki pelataan nyt GR Livessä parin tunnin ajan. Liity mukaan katsomaan ja kommentoimaan klo 17:00 täällä....Ladataan seuraavaa sisältöä