Suomi
Gamereactor
ennakot
Travis Strikes Again: No More Heroes

Travis Strikes Again: No More Heroes

Tältä näyttää Grasshopper Manufacturen Nintendo Switchin yksinoikeuspeli

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Goichi Suda tunnetaan paremmin nimellä Suda 51, ja yksi hänen tunnetuimmista pelisarjoistaan on No More Heroes. Ensimmäinen peli julkaistiin Wiillä vuonna 2008, ja jatko-osa muutama vuosi myöhemmin 2010. Gamereactor sai kutsun Lontooseen katsomaan, miltä näyttää se kolmas peli Travis Strikes Again: No More Heroes. Julkaisu tapahtuu Nintendo Switchille 18. tammikuuta 2019.

Pelisarja on aina ollut sanalla sanoen hullu, ehdottoman värikäs ja toiminnallinenkin. Sama jatkuu myös kolmannessa osassa. Pääsin pelaamaan noin puolen tunnin ajan, ja kokemani pätkä oli täynnä viittauksia populaarikulttuurin eri ilmiöihin aloittaen Terminator 2:n alastomasta Arnold Schwarzeneggerista. Meno on niin päälle rynnivää, että se tuo mieleen Hotline Miamin. Pelaaja on vieläpä osa videopelin tarinaa, joka vain alleviivaa erikoista otetta tapahtumiin. Ajoittain vedetään jo hieman ylikin.

Lyhyen pätkän perusteella on vaikea sanoa, millainen pelin tarina oikeastaan on. Vaikuttaa kuitenkin siltä, että Travis tekee paluun ja löytää itsensä videopelin sisältä. Pelimestari käy keskustelua Travisin kanssa johdattaen läpi opastusosion, ja edetäkseen täytyy vain tehdä se mitä käsketään.

Pelaaminen on sitä tavallista. On nopeita ja keveitä hyökkäyksiä, ja niitä voi yhdistää hyppyihin ja juoksemiseen. Osa vihollisista tietenkin vaatii paljon osumaa ennen kaatumistaan, ja R-napilla käynnistyykin tehokas erikoishyökkäys. Kykyjä avataan käyttöön ajan kanssa, jotka aktivoidaan painamalla L pohjaan ja sen jälkeen valitsemalla nappi. Pääsin näkemään kaksi tällaista. Toinen työnsi pahista taaksepäin tehden paljon vahinkoa, ja toinen heitti ammuksia ilmassa vahingoittaen edessä olevia vihollisia laajalla alalla. Joy-con-ohjainta ravistamalla ladataan käytössä oleva energiamiekka.

Tämä on mainos:
Travis Strikes Again: No More HeroesTravis Strikes Again: No More HeroesTravis Strikes Again: No More HeroesTravis Strikes Again: No More Heroes

Näkemässäni jaksossa pelattiin ylhäältä alas -näkymässä kapeissa käytävissä. Säännöllisin välein ovet sulkeutuivat ja kimppuun kävi joukko vihollisia. Oletan, ettei pelaaminen säily jatkuvasti samanlaisena. Tällaisesta muuntelusta Suda 51 on juurikin tunnettu. Jo puolen tunnin kokeilun aikana vastaan tuli paljon erilaisia vihollisia, joita tuli lähestyä eri tavoilla.

Parasta taistelussa oli se, miten hyökkäyksissä oli omanlaisensa massan tuntu. Energiamiekalla pieksäminen paitsi tuntuu, myös näyttää hyvältä. Kaikki hehkuu kirkkaissa neonväreissä, joka tuo mieleen klassiset pelihallipelit silloin joskus.

Lyhyesti sanottuna Travis Strikes Again on testatun perusteella hauska, vaikka en nähnyt juuri muuta kuin alun opastusosion. On silti vaikuttavaa, mitä kaikkea Suda 51 on onnistunut tekemään. Värikkyys, toiminta ja meno yleensä riittävät tekemään vaikutuksen, vaikka olisi jo valmiiksi No More Heroesin tyylin fani. Julkaisu ei onneksi ole enää kovinkaan kaukana.

Tämä on mainos:
Travis Strikes Again: No More HeroesTravis Strikes Again: No More Heroes
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä