Suomi
Gamereactor
ennakot
Trine 3: The Artifacts of Power

Trine 3: The Artifacts of Power

Ennakkosilmäyksessä Trinen uusi, maaginen ulottuvuus.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Suomalaisen Frozenbyten Trine-pelisarjaa ei voi olla kuvailematta maagiseksi, satukirjamaiseksi ja väriloistossaan estottomaksi. Ongelmanratkaisua ja toimintaa sisältävä pelisarja on hämmästyttänyt monia jo pysyvästi kyynisiksi julistautuneita peliarvostelijoita ja pelaajia. Sivulta kuvattua tasoloikkaa maustaa pääosin erinomainen fysiikkamallinnus, jossa pelaaja voi siirtää, viskoa, tuhota ja luoda palikoita, siltoja sun muuta kenttien ratkaisuksi. Kolme täysin toisistaan poikkeavaa hahmoa mahdollistavat totaalisen erilaiset tavat ratkaista pelin monia pulmia. Yksinpelissä hahmojen välillä voi vaihtaa napinpainalluksella, moninpelissä jokainen ottaa kontolleen joko ritarin, varkaan tai velhon.

Trine 3: The Artifacts of Power on tällä hetkellä Steam-palvelussa Early Access -muodossa, ja tällä kertaa hyvästä syystä. Frozenbyte haluaa hyvissä ajoin isolta joukolta pelaajia palautetta suurimmasta muutoksesta pelisarjan muotoon, sillä kahden (ja puolen) ulottuvuuden sijaan Trine on nyt kolmiulotteinen. Sankarit voivat nyt siis liikkua sivu- ja korkeussuunnan lisäksi syvyyssuunnassa, ja tämä heittää melkoisen kierrepallon niin fysiikkamallinnukseen kuin muuhunkin toimintaan. En suoraan sanottuna ihastunut suunnattomasti kun Frozenbyte ilmoitti uudistuksesta, mutta parin tunnin pelailun jälkeen olen hieman optimistisempi.

Trine 3: The Artifacts of PowerTrine 3: The Artifacts of Power

Peli itse on edelleen yhtä kaunis, hämmentävä ja vetovoimainen kuin ennenkin. Kun aiemmin satumaisia taustoja saattoi vain ihailla kauempaa, nyt niiden keskelle voi kulkea itse. Ennakkoversiossa oli vain kaksi (tai oikeastaan kaksi ja puoli) kokonaista kenttää, mutta niiden sisään mahtui jo melkoinen määrä tekemistä ja näkemistä. Hahmoilla oli jokaisella oma pieni osionsa, jossa heidän tärkeimmät ominaisuutensa käytiin läpi.

Tämä on mainos:

Ritari Pontius osaa peruslyöntien ja kilvellä leijumisen lisäksi rynnätä vihollisen päälle ja tömistää maata hypyn päätteeksi. Varas Zoya voi vetää köytensä esimerkiksi pilarien ympäri ja kiinnittää sen molemmat päät pitämään vaikka ovea auki. Velho Amadeus voi nyt puolustaa itseään taistelussa goblineja vastaan edes jonkin verran tiputtamalla luomiaan maagisia laatikoita vihollisten niskaan. Hän on kuitenkin edelleen parhaimmillaan pulmanratkaisussa kahden ensimmäisen vastatessa turpasaunasta. Ennakkoversiossa ei ollut vielä avattavia lisäkykyjä tai kykypuuta, joten se puoli jää vielä arvailun varaan. Kakkos-Trinestä otetaan kuitenkin todennäköisesti ainakin jonkun verran mallia.

Testasimme peliä kolmen hengen nettipelinä, joka paljasti vielä ymmärrettävästi hieman raakilemaisen pelin heikommat osiot. Pelin tekijät ovat suoraan ilmoittaneet, että nettikoodi on vielä hyvin keskeneräinen. Pelattaessa tämä näkyi välillä hahmojen pomppimisena ja eri fysiikkaelementtien epämääräisenä käyttäytymisenä. Välillä iso rautakuula saattoi olla eri pelaajien ruudulla eri paikassa, mikä loi omanlaisensa haasteen yhteistyölle. Yksinpelin puolella eri palikat käyttäytyivät huomattavasti säyseämmin ja johdonmukaisemmin, joten kohdatut ongelmat olivat pitkälti nettikoodin kontolla. Yhteistyöpelien ystävänä toivon ja odotan, että studio saa tämän puolen kuntoon julkaisuun mennessä, sillä sarjan kahden ensimmäisen osan pelaaminen parin kaverin kanssa on suurin piirtein parasta viihdettä videopelimaailmassa.

Trine 3: The Artifacts of Power on pitkälti juuri sitä, mitä odotinkin. Audiovisuaalisesta toteutuksesta ei ole tingitty piirun vertaa. Peli näyttää ja kuulostaa edelleen vanhalta, värikylläiseltä sadulta kertojaäänineen ja musiikkeineen. Kolmas ulottuvuus on tuonut lisää mahdollisuuksia uusien pulmien luomiseen, joka saattoikin olla yksi iso tekijä syvyyssuunnan käyttämisessä. Ennakkoversion perusteella on paha vetää pitkälle meneviä johtopäätöksiä, mutta ainakin se onnistui säilyttämään Trine 3:n eniten odottamien pelieni kärkisijoilla.

HQ
Tämä on mainos:
HQ
Trine 3: The Artifacts of PowerTrine 3: The Artifacts of PowerTrine 3: The Artifacts of Power

Aiheeseen liittyviä tekstejä

1
Trine 1-3 julkaistu Nintendo Switchillä

Trine 1-3 julkaistu Nintendo Switchillä

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Kotimainen Frozenbyte on ilmoittanut, että yhteistyössä GameTrustin kanssa on julkaistu kokoelma Trine 1-3 Nintendo Switchille. Hintaa on Nintendon eShopissa 14,99 euroa....Ladataan seuraavaa sisältöä