Suomi
Gamereactor
arviot
Trine 4: The Nightmare Prince

Trine 4: The Nightmare Prince

Trine 4 taianomaisine ympäristöineen onnistuu.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Trine ja sen seikkailevien Amadeuksen, Zoyan ja Pontiuksen matka jatkuu neljän vuoden tauon jälkeen. Trine 4: The Nightmare Prince jatkaa siitä mihin jäätiin, mutta parantaa hyväksi havaittua kaavaa eri tavoin. Nyt tarkoituksena on löytää ja pelastaa prinssi Selius. Kyseessä on nuori aatelinen, joka on osittain korruptoitunut jostain mystisestä pahuudesta, joka puolestaan on naamioitunut prinssin varjoksi. Prinssin pelastamiseksi joukon on lähdettävä eeppiselle matkalle tasoloikkailemaan ja pulmia ratkomaan. Unohtamatta tietenkään taistelemista prinssin painajaisissa.

Tutusti painopiste on erilaisissa pulmatehtävissä, joihin kuluu suurin osa peliajasta. Näin kuuluu ollakin, sillä pulmat ovat hyvin toteutettuja. Tehtävissä käytetään kaikkia kolmea päähenkilöä. Jos siis pelaa yksin, on näiden kolmen välillä vaihdeltava varsin usein. Tämä tapahtuukin vain yhtä nappia painamalla. Muiden kanssa pelatessa voi saman tehdä ihmisen kanssa joko verkossa tai paikallisesti enimmillään kahden kaverin kanssa. Tällöin edistyminen edellyttää tietenkin tiivistä yhteistyötä hyvässä seurassa.

Tasoloikan osalta kaikilla kolmella sankarilla on omat erikoiskykynsä. Velho Amadeus voi loihtia neljää erilaista esinettä: laatikkoa, lankkua, metallipalloa ja pomppivaa palloa. Viimeksi mainitulle ei harmillisesti ollut paljoakaan käyttöä. Esineet voivat tarttua kiinni joihinkin paikkoihin, kuten lumeen, piikkeihin tai taika-alustoihin. Niitä pääsee myös liikuttelemaan vapaasti Amadeuksen telekinesialla. Zoya voi kiinnittää niihin köysiä, jolloin yhdistelmän avulla pääsee singahtamaan paikasta toiseen, tai luomaan sillan esteen ylittämiseksi.

Jo mainitun köyden kiinnittämisen ohella Zoyalla on kolme erilaista nuolta: tavallinen, tulinen ja jäinen. Tulinuolilla ratkotaan kuumuuteen reagoivien painelaattojen pulmia, ja jäänuolilla pysäytetään paikoilleen liikkuvia alustoja. Nuolia käytetään tietysti myös taisteluissa, ja osa pahiksista ovat herkkiä tietynlaiselle nuolityypille. Zoya on lisäksi ainoa, joka voi sinkautella itseään metallirenkaissa ja Amadeuksen loihdituissa esineissä.

Tämä on mainos:

Pontius on vahva voimapesä, jolla on kolme erikoiskykyä. Lähietäisyyden isku on hyödyllinen, ja eteenpäin pääsee myös kunnolla rynnistämään ("dash"), jolloin edessä olevat esteet menevät päreiksi. Kilvellä taas voi heijastaa valoa pulmatehtävissä, ja toki torjua kohti lentäviä esineitä. Kilven päällä voi myös leijua.

Kaikki erilaiset kyvyt muunnelmineen toimivat yhdessä eri hahmojen välillä loistavalla tavalla. Amadeus voi esimerkiksi kohdata kristalliseinän, jonka voi rikkoa vain loihditulla pallolla. Zoya kiinnittää sitten pallon kattoon köydellään, ja Pontius iskeytyy voimalla palloon lähettäen sen kristalliseinää päin. Vastaavalla tavalla toimivia pulmia on paljon, ja niiden suorittamisesta tulee tunne, että on todellakin saavuttanut jotain.

Kyseessä on hyvinkin lineaarinen peli, mutta mukana on paljon salaisia reittejä löydettäväksi, ja yleensä näissä on tarjolla vieläkin vaikeampia pulmia ratkottavaksi.

Trine 4: The Nightmare PrinceTrine 4: The Nightmare Prince
Tämä on mainos:

Ajan kuluessa pulmat muuttuvat odotetusti haastavammiksi, ja silloin on syytä päivittää päähenkilöitä. Tämä tapahtuu pelin sisäisellä valuutalla, joita on mukavasti kentissä. Niin sanotut pääkyvyt avautuvat pelin edetessä, ja taas toiset on ostettava itse.

Trine 4:n tarina on kiinnostava, ja uusia pelillisiä elementtejä esitellään juuri hyvällä tahdilla. Pelaaminen ei ärsyttävästi keskeydy välivideoilla. Trine 4 tuntuu kaikkiaan hyvältä kokonaisuudelta, ja tarina saavuttaa tyydyttävän ratkaisunsa. Jatkoakin pystyy silti tekemään, ja toivottavasti näin tapahtuukin muutaman vuoden kuluttua.

Trine 4: The Nightmare Prince erottuu paitsi nerokkaiden pulmiensa, myös visuaalisen ilmeensä osalta. Niin sanottu 2,5D-grafiikka on huomattavan kaunista katsella, ja yksityiskohtia riittää. Ääniraita on sekin loistava, ja kertoja osaa asiansa. Näin luodaan mielikuva pelattavasta satukirjasta. Kokonaisuuden eri osat toimivat joka tavalla hienosti yhdessä.

Trine 4: The Nightmare PrinceTrine 4: The Nightmare Prince

En pitänyt kirjaa siitä, kuinka paljon pelillä on mittaa. Siitä huolimatta tuntumaksi jäi, että kestoa on riittävästi. Bugeja tai teknisiä ongelmia ei myöskään tullut vastaan lukuun ottamatta sitä, että noin kolmanneksen jälkeen Xbox Onen saavutukset eivät enää avautuneet.

Trine 4: The Nightmare Prince on kaunis ja satumainen kertomus kolmen sankarin eeppisestä matkasta, jota pelaaja pääsee seuraamaan. Kaikilla kolmella päähenkilöllä on oma persoonallisuutensa, ja heidän keskinäistä sanailuaan on kiinnostava seurata. Pelaamista voi siis suositella lämpimästi.

HQ
HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Kauniit ympäristöt, hyvä tasapaino pulmailun, tarinan ja taistelun välillä, haastavat mutta hauskat pulmat, loistava ääniraita, hauska dialogi, mukava hahmonkehitys
-
Paikallinen co-op oli aluksi hankala kytkeä päälle
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä



Ladataan seuraavaa sisältöä