Suomi
Gamereactor
arviot
Trine

Trine

Joskus kohdalle sattuu pelejä, jotka tarjoavat maagisen elämyksen pelaajilleen. Suomalaisen Frozenbyten käsialalla on maalattu taianomainen kuva kolmesta seikkailijasta joiden kohtalot kietoutuvat yhteen. Luvassa on perinteikästä kaksiulotteista tasoloikkaa, ongelmanratkontaa ja varsin hillittömiä tilanteita, etenkin kaverien kanssa pelattuna.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Perinteinen tarina pyörähtää käyntiin, kun kolme onnenonkijaa hiipii muinaiseen aarrekammioon. Varkaan käyttämän jousen ja köyden avulla matka Trine -artefaktille käy leikiten Mukana roikkuvasta velhosta ei taisteluun juurikaan ole, mutta ilmaan piirtäen hän voi luoda laatikoita ja liikutella esineitä etäältä. Kolmikon kyvyt täydentää taistelussa ylivertainen ritari, jonka erikoisala löytyy miekka & kilpi -osastolta. Sekalaisen seurakunnan päästyä Trinelle tapahtuu kummia ja heidän sielunsa yhdistyvät. Yksiköksi muutetun kolmikon korviin kantautuu samalla uutinen kuolleiden ylösnoususta.

Kolme täysin erilaista hahmoa tarjoavat erilaisiin etenemistä hidastaviin pulmiin omat ratkaisunsa. Sankarit keräävät kokemusta, jota voi seikkailun edetessä käyttää uusiin taitoihin, jotka taas mahdollistavat yhä uudenlaiset etenemistavat.
Kokeileminen palkitaan, eikä ongelmiin ole yhtä ainoata ratkaisua. Pelin fysiikkamallinnus tarjoaakin runsaasti mahdollisuuksia outoihin ratkaisuihin ja soveltaviin lähestymistapoihin, sekä niistä seuraaviin "Ai se toimii noinkin?" -hetkiin.

Suurin osa ongelmanratkonnasta liittyy etenemiseen. Vastassa voi olla vaikka luurankosotilaita, erilaisia painolaattoja tai kiikkulautoja. Monista tilanteista selviää taitavalla loikkimisellakin, mutta oikeaan paikkaan kiilattu laatikko tai vastapainona toimiminen helpottavat kummasti. Yhteistyössä kavereiden kanssa joku voi murjoa vastustajia toisen antaessa tulitukea ja viimeisen valmistaessa reittiä eteenpäin.

Pelasin peliä kahden kaverin kanssa samalla PC:llä, jolloin peli sai vielä täysin uuden ulottuvuuden yhteistyöstä. Esimerkiksi velho voi nostaa lankun päälle kiivenneen kaverin korkeuksiin, ja ritari voi heittää laatikkoon köydellä kiinnittyneen varkaan yli kuilujen.

Tämä on mainos:

Niin ulkoasu kun musiikkikin luovat ennen kokemattoman nostalgisen tunnelman. Graafisesti peli on sekä kaunis että tyylikäs, ja monet huoneet ovat niin nättejä, että niitä on pakko pysähtyä ihastelemaan. Musiikki säestää toimintaa erinomaisesti alusta loppuun.

Peli on hieman lyhyt etenkin yksin pelattuna, mutta kestää pari uudelleenpeluukertaa eri ratkaisuja kokeillen. Hieno tunnelma ja sujuva ongelmanratkonta kestävät koko pelin läpi.

Trine
Trine
Tämä on mainos:
Trine
Trine
Trine
Trine
Trine
Trine
Trine
Trine
Trine
Trine
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Taianomainen tunnelma, erinomaiset musiikit, vapaat kädet
-
Nopeasti läpi pelattu, PC-versio on kallis
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Käyttäjäarviot

  • Izrael
    Trine on vuonna 2009 julkaistu suomalaisen Frozenbyten kehittämä satumainen fantasiatasohyppelypeli, jossa on mukana puzzlemaisia piirteitä. Peli... 8/10

Aiheeseen liittyviä tekstejä

TrineScore

Trine

ARVIO. Kirjoittaja Matti Isotalo

Tunnelmallinen Trine on mainio yhdistelmä kekseliäisyyteen kannustavaa pulmanratkontaa ja vauhdikasta tasoloikkaa.

Testaa Trine Enchanted Editionia

Testaa Trine Enchanted Editionia

UUTINEN. Kirjoittaja Kimmo Pukkila

Enchanted Edition päivittää alkuperäisen Trinen Trine 2:n moottorille ja lisää mukaan myös jatko-osasta tutun nettimoninpelin.Ladataan seuraavaa sisältöä