Suomi
Gamereactor
uutiset
Atomic Heart

Ukraina kehottaa digitaalisia kauppapaikkoja poistamaan Atomic Heartin valikoimistaan

Ukrainassa peliä ei voi ostaa lainkaan fyysisenä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Harry Potterin maailmaan sijoittuvaa Hogwarts Legacya pyrittiin boikotoimaan ennen pelin julkaisua, mutta yritys näyttää epäonnistuneen koko tavalla täydellisesti. Nyt samaa yritetään venäläisvalmisteisen Mundfishin pelille Atomic Heart, mutta syyt ovat toki erilaiset.

Mundfishin peli on huhujen mukaan saanut rahoitusta Venäjän hallinnolta, ja edelleen kehittäjä on kieltänyt huhut siitä, että pelin avulla kerättäisiin henkilötietoja Venäjän liikekannallepanoa vauhdittamaan. Lisäksi ainakaan julkisesti Mundfish ei ole asettunut vastustamaan isänmaansa aloittamaa tuhoamissotaa Ukrainassa.

Ukrainan hallinto vetoaa nyt Valveen, Sonyyn ja Microsoftiin, että nämä poistaisivat Atomic Heartin kokonaan digitaalisilta kauppapaikoiltaan Ukrainassa. Muissakin maissa on ainakin yritetty järjestää vastaavia poistoja.

"We also urge limiting the distribution of this game in other countries due to its toxicity, potential data collection of users, and the potential use of money raised from game purchases to conduct a war against Ukraine."

Atomic Heartin Gamereactorin arvion pääsee lukemaan täältä.

Atomic Heart

Kiitokset, Insider Gaming

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä