Gamereactor Suomi. Katso tuoreimmat pelitrailerit mukaan lukien kuumat haastattelut suurimmista pelitapahtumista ympäri maailman. Gamereactor käyttää cookieseja taatakseen parhaan mahdollisen selailukokemuksen sivustollamme. Jos jatkat eteenpäin niin oletamme, että hyväksyt cookies-käytäntömme.

Suomi
Gamereactor
arviot
Unreal Life

Unreal Life

Liukaskielisiä liikennevaloja ja muita muistoja

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
Unreal LifeUnreal LifeUnreal LifeUnreal Life

Aavemaisen näyttävä ja tunnelmallinen Unreal Life ehti tuomaan oman erikoislaatuisen lisänsä päättyneen Switch-pelivuoden pelivalikoimaan ilmestyessään Nintendon konsolille joulukuussa 2021 - PC- ja kännykkäpelaajat ovat nauttineet Hal-sankarittaren ja 195-liikennevalojärjestelmän yhteisseikkailusta jo keväällä 2020.

Hal heräilee tienristeyksestä muistinsa menettäneenä, mutta onneksi punasilmäinen 195 on valppaana. Liikennevalossa asuva tekoäly lähtee opastamaan Halia pois vilkkaalta kadulta, mutta kun paljastuu, että tyttö osaa nähdä eri esineisiin liittyviä muistoja koskettamalla näitä objekteja, järjestelmä taipuu auttamaan Halia. Tyttö kokee jostain syystä tarpeelliseksi jahdata muistoissa vilkkuvaa Miss Sakura -nimistä naista, jota Hal ja 195 lähtevät yhdessä jäljittämään tässä sivulle mainiosti rullaavassa seikkailussa.

Unreal Lifen ulkoasu koostuu mukavan rennosta ja näyttävästä pikselitaiteesta, jonka taidokkaasti hyödynnetyt pintakiillot tekevät varsinkin tunteikkaista ja monitulkintaisista välianimaatioista komeaa katseltavaa. Peli tuo visuaalisilta avuiltaan mieleen viime keväänä ilmestyneen Narita Boy -pikselipelipljäyksen, mutta arvostin Unreal Lifen suunnittelussa sitä, että peli luottaa vähemmän erilaisiin suotimiin ja muihin tehokeinoihin kuin nätisti linssikimallusta hyödyntänyt - mutta ehkä ajoittain vähän levoton - Narita Boy.

Tämä on mainos:

Toisaalta taas Unreal Lifen kuvakerronta voisi itsessään olla ehkä vähän omaperäisempääkin, sillä Halin paljastamat muistovälähdykset eivät sisällöltään juuri yllätä seikkailupelejä paljon pelannutta; Unreal Life ohjaa pelaajaa eteenpäin aika voimakkaasti jahtaamaan esimerkiksi pelin alkupuolella juuri sitä korppia, jonka nokassa killuu avain. Myöskin koodauskohdissa ruudulle lipuvat, Kanji-merkeistä koostuvat koodinpätkät ovat ehkä jo vähän nähty tehokeino kasarihenkisissä kyberpunk-kuvaelmissa.

Unreal Life on pelattavuudeltaan ja yleisesti ottaen etenemiseltään varsin sujuva ja simppeli kokonaisuus. Muistoja pursuavan esineen vieressä ollessa muistelot saa auki A-painikkeella, ja muisteloita voi vapaasti käännellä ja tutkiskella - varsinkin pelin alussa 195 kertoo varsin suoraan, mitä mieltä muistoista pitäisi olla ja miten niiden pohjalta kannattaisi lähteä etenemään. Tavaravalikko lävähtää auki L-olkapainikkeesta, mutta inventaarioon ei onneksi kerry liiaksi käytettäviä esineitä, eikä niiden kanssa tarvitse arvuutella, mitä kussakin tilanteessa tulisi hyödyntää. Pulmanratkonta ei varsinaisesti kuormita pelaajan harmaita aivosoluja, vaan homma etenee sopivan soljuvasti pysähtelemättä liikaa kohtiin, joissa aivopähkinöitä ratkotaan.

Peli etenee aluksi aika yksiniitisesti ja ennalta-arvattavasti, kun ihmisten turvallisuuden ensisijaisen tärkeänä näkevä 195 on hieman kiinnostavasti Halin talutusnuorassa. Tarinan kannalta on kiinnostavaa seurata, miten Hal manipuloi 195:n auttamaan sankarittaren tarkoitusperien saavuttamisessa tekoälyn koodin vastaisesti. Alkunäytöksen jälkeen Unreal Lifen tarina alkaa kerätä varsin villejä kierroksia liikkuen aika hurjissa sfääreissä, joihin päätymistä en olisi kieltämättä osannut arvata seikkailun alkupuolen perusteella. Halin ja 195:n keskinäinen dynamiikka pysyy pelin ytimessä hyvästä syystä, sillä juttelun myötä aukeavaa tarinaa on ilo seurata.

Helposti lähestyttävissä oleva Unreal Life ei kuitenkaan epäröi haastaa pelaajaa erikoisella tarinallaan ja sen hurjimmilla käänteillä. Kaiken kaikkiaan kyseessä on mieleenpainuvan omintakeinen lyhyt seikkailuelämys, josta kelpaa nauttia pelikevään 2022 julkaisuhanojen aukeamista odotellessa.

Tämä on mainos:
HQ
07 Gamereactor Suomi
7 / 10
+
Kiinnostava tarina, erikoiset hahmot, koukuttava tarina ja mainion sakea tunnelma
-
Kuvakerronnan ajoittainen tuttuus ja ennalta-arvattavuus
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä