Suomi
Gamereactor
ennakot
Saints Row

Uusi Saints Row Gamescomin humussa

Saints Row'n pitää aloittaa alusta, ja juuri niin Volition aikoo tehdä.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Saints RowSaints Row

Volitionilla on työn alla uusi Saints Row, ja sitä Gamereactor pääsi katsomaan Gamescomin alla. Toisin kuin sarjan aiemmat hulvattomat komediat, uusin osa tuntuu ottavan itsensä selvästi vakavammin. Kehittäjät kuitenkin vakuuttivat, että absurdia tavaraa ja huumoria on edelleen läsnä, koska se on sarjan keskeinen osuus. Huomasin näin olevan näkemäni perusteella.

Saints Row'n palauttaminen takaisin alkuun on minusta järkevä peliliike, sillä neljännen osan meno vietiin oikeastaan niin pitkälle kuin se enää mahdollista oli. Sarja alkoi myös menettää otetta siitä omasta identiteetistään, sillä ero siihen alkuperäiseen Grand Theft Auto -klooniin vuodelta 2006 alkoi olla jo melkoisen iso.

Ytimeltään Volitionin uusimmassa projektissa on kapinallinen, uhmaileva joukko lahjakkaita nuorukaisia, joiden mielestä on tullut aika siirtyä seuraavalle asteelle. Neljä kaverusta liittyvät yhteen tekemään omaa juttuaan aikeena tulla isoiksi. Kehittäjät haluavat luoda värikkään hiekkalaatikkomaailman, jossa pelaajat pääsevät toteuttamaan voimafantasiansa, ja pitämään mahdollisimman paljon hauskaa.

Tämä on mainos:
HQ

Uuden Saints Row'n tapahtumapaikka on Santo Ilesco, ja se sisältää kaikkiaan yhdeksän erilaista aluetta, joiden pitäisi olla toisiinsa verrattuna erilaisia. Mallina on ollut lounaisen Yhdysvaltojen alue, joten odotettavissa on pölyisiä aavikoita ja tiheään asuttuja kaupunkeja. Päivittäisten askareiden pitäisi erota merkittävästi riippuen siitä, onko teollisuusalueella, parempien ihmisten asuinalueella vaiko jengien alueella. Korkeuseroilla on myös vaikutusta, mutta vain tietyillä alueilla. Pelialue on rakennettu paikkojen tutkiminen mielessä. Ei kuitenkaan ole tiedossa, millä tavalla paikkojen tutkimiseen rohkaistaan lukuun ottamatta aina yhtä hauskaa räjäyttelyä.

Saintsien ohella mukana on kolme keskeistä ryhmittymää. Los Panteros on joukko kehonrakentajia raskaine aseineen, jotka luottavat ennen kaikkea fyysiseen paremmuuteensa. Puolisotilaallisella Marshall Defense Industriesilla on pääsy kaikkein teknisimpiin aseisiin, mutta he eivät sekaannu asioihin ennen kuin raha on toimitettu tilille. Idolsit ovat äänekkäitä hipstereitä, jotka kurvaavat vauhdilla taistelukentälle ollen vaarallisia ainoastaan suurissa joukoissa. Yhtä poikkeusta lukuun ottamatta kaikilla Saintsien jäsenillä oli menneisyyttä jonkun ryhmittymän kanssa.

Oman joukon Eli on varakas ja vastavalmistunut, joka pitää huolen asiakkaista. Tavoitteena oli perustaa kunniallinen oma firma, mutta jotenkin sitä vain ajautui Saintsien joukkoon. Neenah on taidokas mekaanikko, joka usein ajaakin kärryjä. Kevin on paidaton DJ, joka ainakin virallisen kuvauksen mukaan on kovasti huolissaan ystäviensä hyvinvoinnista. Pelaaja on karismaattinen massamurhaaja The Boss, jonka pystyy muokkaamaan itselleen mieluisaksi.

Tämä on mainos:
Saints RowSaints Row

Aiempien pelien malliin nytkin sitä tuunailua pääsee harrastamaan mittavasti, ja kehittäjien mukaan vaihtoehtoja on enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Oman jengijohtajansa voi muokata fyysisesti ja vaatteiden osalta sellaiseksi kuin haluaa, ja päälle pantavaa on ostettavissa Santo Ilescon alueen puodeissa. Oman äänenkin saa valita useasta eri vaihtoehdosta. Kaikkea ei kuitenkaan ole mukana vanhoista peleistä: esimerkiksi sex appeal -palkki loistaa poissaolollaan.

Toistaiseksi on näytetty vain lyhyitä pätkiä pelattavuudesta, joten itse pelistä on hyvin vaikea sanoa mitään. Volitionin mukaan pelattavuus on helposti lähestyttävää ja pelihallimaista. Lisäksi ajoneuvojen fysiikkamallinnusta on selvästi paranneltu. Itse tätä en päässyt toteamaan, mutta näytetyssä pätkässä autot lentelivät joka suuntaan vaikuttavan näköisesti. Kivisestä maastosta johtuen jokaisen auton voi päivittää maastoajoon sopivaksi. Halutessaan pelimaailmassa voi liikkua myös jalan tai leijunta-asun avulla liidellen.

Hahmonkehitys nojaa kahteen peruspilariin. Toisaalta mukana on "runsaasti" tarinallisia tehtäviä, joissa tavataan erilaisia henkilöhahmoja. Koko tarina on pelattavissa yhden kaverin kanssa yhdessä. Toisaalta taas keskeistä on sen oman rikollisen imperiumin kasvattaminen, ja rakennusurakat kattavat erilaisia työpajoja, discoja, sotilasleirejä ja pikaruokapaikkoja. Omaa aluetta laajentamalla voi avata tehtäviä suoritettavaksi, ansaita lisää rahaa ja avata käyttöön pelaamista monipuolistavia uusia kykyjä. Selvästikin paljon aikaa ja vaivaa on käytetty oman rikollisen imperiumin kasvattamiselle. Omaan peliin liittyvä kanssapelaaja toki näkee tehdyn edistyksen myös.

Saints RowSaints Row

Överiksi lyödyt tehtävät aiemmista peleistä tekevät paluun, ja ovat tarjolla avoimessa maailmassa. Fanien suosikki Insurance Fraud on taas mukana, joten autojen alle kannattaa varautua taas heittäytymään. Harmillisesti muuta kehittäjät eivät paljastaneet, mutta mukana on niin uutta kuin vanhaakin tekemistä.

Uusi Saints Row tähtää menossa olevalle konsolipolvelle, joten onkohan se sitten tulossa väistyville konsoleille lainkaan? No mutta on tulossa niin Playstation 4:lle kuin Xbox Onelle siinä missä myös Playstation 5:lle ja Xbox Series X:lle (ja S:lle). Tällä hetkellä ei ole tiedossa, onko kaverin kanssa mahdollista pelata ristiin laitesukupolvien kesken. Joka tapauksessa peli on tulossa useille eri alustoille.

Saints Row'n uusittu versio riitti sytyttämään toivon siitä, että sarja palautetaan nyt kunniakkaille urilleen. Kokonaan erilainen tapahtumapaikka Santo Ilesco varmistaa sen, ettei pelaaminen tunnu vanhan toistolta. Saints Row julkaistaan 25. helmikuuta 2022.

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä