Suomi
Gamereactor
laitearviot

Victrix Gambit Dual Core Tournament Controller

Harvinaisen muokattava laatuohjain.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Victrix Gambit Dual Core Tournament ControllerVictrix Gambit Dual Core Tournament Controller

Victrixin uudehkoon Gambit-mallistoon kuuluvat nyt arvioitava Victrix Gambit Dual Core Tournament Controller -peliohjain sekä aiemmin arvioitu Victrix Gambit Wireless Gaming Headset.

Pakkauksesta avautuu tukevaan kantokoteloon sijoitettu ohjain sekä häkellyttävä määrä erilaisia vaihto-osia. Tuotteen erikoisuus tulee välittömästi selville: näin runsaasti muokattavia laitteita tulee harvoin vastaan. Ensivaikutelma on harvoin näin vaikuttava, mutta näin asian kuuluukin mennä sadan euron ohjaimessa.

Kahden viimeisimmän sukupolven Xboxien ja PC:n kanssa yhteensopiva laite on kevyehkö, mutta jämäkkä. Metallia ei ole käytetty ainakaan ulkopintaan, mutta muovikuorisen perusrakenteen ohella päällyskuori on purppuranväristä silikonia, joka tarjoaa ohjaimesta hyvän otteen. Halutessaan silikonikuoren voi myös vaihtaa valkoiseen muovikuoreen, jossa on kaivertamalla karheutettu pinta otteen parantamiseksi.

Tämä on mainos:

Xboxin peruspainikkeiden lisäksi etupaneeliin on lisätty yksi Victrixin oma lisäpainike ja takapuolella on peräti neljä nimettömillä ja pikkurilleillä painettavaa liipaisinta. Voin kuvitella kaikille kymmenelle sormelle tulevan käyttöä ainakin tappelupeleissä.

Muokattavuus on täysin omaa luokkaansa, sillä lähes kaikki osat ohjaimessa on yksilöitävissä omien mieltymyksien mukaisiksi. Vaihdettavan etupaneelin lisäksi tatit, ristikko-ohjain ja ylimääräiset liipaisimet ovat vaihdettavissa. Oletuksena koverat tatit ovat vaihdettavissa kupolimaisiksi tai korkeammaksi sniper-tatiksi. Lisäksi oletuksena pyöreä tattiaukko on muutettavissa kahdeksankulmaiseksi. Ristikko on korvattavissa levymäisellä pinnalla ja viimeisenä taakse sijoitetut lisäliipaisimet voi vaihtaa joko kaksi- tai nelipainikkeisiksi.

Victrix Gambit Dual Core Tournament ControllerVictrix Gambit Dual Core Tournament Controller

Taaemmat hartialiipaisimet ovat kiinteitä, mutta niiden liikkuvuutta voi muokata. Perusohjaimen tunnelmaa varten liipaisimet voi asettaa painumaan syvemmälle, mutta halutessa niiden liikeradan pituus on asetettavissa jopa viidelle eri korkeudelle. Ohjekirjaa ei ole pituudella pilattu, ja itselläni kesti tarpeettoman pitkään ymmärtää, miten takana sijaitsevaa kytkintä käytetään liikeradan pituuden muuttamiseen.

Tämä on mainos:

Vaihto-osat ovat lähtökohtaisesti laadukkaita ja helposti vaihdettavia. Ainoastaan taakse sijoitetut lisäliipaisimet eivät läpäise laatuseulaani, sillä painaminen tuntuu heiveröiseltä, ja jousen takaisinponnahdus tuntuu ja kuuluu epämiellyttävän voimakkaasti. Harmillisesti ohjain on langallinen: punottu ja värimaailmaan sopiva johto on kolmimetrinen.

Victrixin oma Control Hub -ohjelmisto tarjoaa runsaasti kalibrointi- ja muokkausmahdollisuuksia. Kaikkien painikkeiden asetukset on mahdollista muuttaa. Lisäksi ohjelmisto tarjoaa mahdollisuuksia muun muassa kalibrointiin ja värinän voimakkuuden säätämiseen.

Eräs ohjaimen myyntivalteista on sen nopea vasteaika. Nimensä mukaisesti laite sisältää tuplaydinprosessorin, jonka myötä vasteaika jää pariin millisekuntiin. Omalla taitotasollani tätä eroa ei huomaa, mutta ominaisuus saattaa olla tärkeä kovemmissa liigoissa pelaaville.

Pakettiin kuuluu myös elinikäinen lisenssi Dolby Atmos -äänitekniikalle. Lisenssi on aktivoitavissa, kun ohjain on kytkettynä laitteeseen. Ohjaimen alalaidassa on 3,5-millinen ulostulo äänelle ja mikrofonille.

Tarjolla on erityisen mielenkiintoinen ja muokattava ohjain, joka erottuu edukseen vaihto-osien lukumäärän ansiosta. Laitteen ainoa selkeä heikkous on sen langallisuus, vaikka kilpapeliympäristössä langattomia ohjaimia ei tulisi muutenkaan käytettyä. Kokonaisuus perustelee hintansa, ja tarjolla on luokassaan erinomainen ohjainvaihtoehto PC- ja Xbox-pelaajille.

Victrix Gambit Dual Core Tournament ControllerVictrix Gambit Dual Core Tournament Controller
08 Gamereactor Suomi
8 / 10
+
Runsaasti muokattavia osia, tukeva silikonipinta
-
Langallinen, osa lisäpainikkeista heiveröisiä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score


Ladataan seuraavaa sisältöä