Suomi
Gamereactor
ennakot
Warhammer 40,000: Darktide

Warhammer 40,000: Darktide on ruton kiva peli

Pimeät tunnelit, saastaiset viholliset ja persoonalliset hahmot lupaavat hyvää lopputulosta.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ
Warhammer 40,000: DarktideWarhammer 40,000: DarktideWarhammer 40,000: DarktideWarhammer 40,000: Darktide

Pimeän ja synkän Warhammer 40,000 -maailman sisuksiin mahtuu paljon tarinoita suurista vihollisista ja sankareista. Darktidessa kummastakaan ei ole tietoa, kun neljä rangaistusvankia pistetään trikoot päällä kahlaamaan kaaoksen kyllästämissä viemäreissä.

Fantasiateemaisesta Warhammer: Vermintidesta tuttu studio Fatshark on jälleen hyvässä vauhdissa kaukaiseen tulevaisuuteen sijoittuvan Darktiden kanssa. Kaaoksen korruptoivat voimat ovat pesiytyneet massiiviseen ja monikerroksiseen kaupunkiin, eikä kunnon avaruusmerijalkaväki ehdi joka paikkaan. Imperiumi on täten ratkaisemassa ongelmaa tutulla tavalla, eli heittämällä tykinruokaa taisteluun, kunnes jotain tapahtuu. Pelaaja valitsee yhden näistä "onnekkaista" hahmoluokista ja kehittää tästä vähitellen tappokoneen, josta komissaarikin olisi ylpeä.

Warhammer 40,000: DarktideWarhammer 40,000: DarktideWarhammer 40,000: DarktideWarhammer 40,000: Darktide
Tämä on mainos:

Fatshark on valinnut mielenkiintoisen strategian julkaisua edeltävässä betatestivaiheessa. Uutta sisältöä kenttineen ja tehtävätyyppeineen lisätään jatkuvasti, mikäli edellinen päivitys ei ole rikkonut mitään olennaista. Pääsisältö on edelleen isojen vihollislaumojen niittämisessä, mutta toimintaa piristetään erilaisilla minitehtävillä, kuten laitteiden korjaamisella tai kaaoksen korruption poistamisella. Taistelut muuttuvat joskus sekuntienkin sisällä kevyestä reippailusta satojen yhtäaikaisten korruptoituneiden olentojen kanssa kahvaamiseen. Oman lisänsä tuovat lukuisat erikoisyksiköt liekinheittäjistä tarkka-ampujiin, ansastajiin, itsemurhapommittajiin ja isompiin örmelöihin.

Ryhmä koostuu aina neljästä osanottajasta, mutta hahmoluokkia voi sekoitella vapaasti. Massiivinen, mutta useammallakin tapaa hitaanlainen, Ogryn on porukan tankki, joka tekee myös melkoisesti vahinkoa lähitaistelussa. Psyker on kaaoksen voimia vaarallisesti käyttelevä maagi, joka aiheuttaa aluevahinkoa oman mielenterveytensä kustannuksella. Zealot on taistelun keskellä viihtyvä sankari, joka ei yksinkertaisesti suostu kuolemaan. Veteran muistuttaa perinteistä räiskintäpelisankaria parhaine tuliaseineen. Jokaisella on omat vahvuutensa ja heikkoutensa, jotka vetoavat varmasti erilaisiin pelaajiin eri tavoin. Hahmoluokilla on julkaisun yhteydessä vain yksi "alahahmoluokka", mutta Fatshark on lisäämässä näitä myöhemmin lisää, jotta esimerkiksi Veteranin "sharpshooter"-tyylistä voinee vaihtaa lähitaistelukeskeisempään vaihtoehtoon.

Warhammer 40,000: DarktideWarhammer 40,000: DarktideWarhammer 40,000: DarktideWarhammer 40,000: Darktide

Intensiiviset taistelut ovat näyttäviä, mutta tulevat laitteistovaatimusten kustannuksella. Asetuksia säätämällä ruudunpäivitykseen saa toki vauhtia, mutta on toivottavaa, että Fatshark ehtii optimoimaan peliä julkaisun jälkeen, jotta näyttävistä näköaloista saa kaiken irti. Äänimaailmalle pitää antaa vielä erityismaininta, sillä niin Jesper Kydin futuristiset biitit kuin joka ikisen ääninäyttelijän luomat persoonallisuudet nostavat fiilistä erinomaisesti.

Tämä on mainos:

Warhammer 40,000: Darktide betatestivaihe on ollut jo tällaisenaan todella lupaava, ja jos sisältöä tulee riittävästi niin varusteiden, hahmoluokkien kuin kenttienkin osalta (eivätkä palvelimet hajoa julkaisussa), pelille uskaltaa luvata pitkää ikää ja keisarin siunausta.

HQ
Warhammer 40,000: DarktideWarhammer 40,000: Darktide

Aiheeseen liittyviä tekstejäLadataan seuraavaa sisältöä