Nintendo Switch on noussut suosioon sellaisten pelaajien keskuudessa, jotka eivät halua olla sidoksissa tietokone- tai televisioruudun ääreen. Tämä menevä pelaajakansa onkin päässyt nauttimaan alati laajenevasta pelikirjosta, kun Nintendon omien tuotoksien lisäksi tarjontaan on ilmestynyt pelejä kuten Doom, The Elder Scrolls V: Skyrim, Wolfenstein II: The New Colossus ja L.A. Noire. Valinnanvaraa löytyy lähes jokaisesta eri pelityypistä. Nyt myös isometrisistä tietokoneroolipeleistä, kun InXilen joukkorahoittaman Wasteland 2 tekee debyyttinsä alustalla.
Alkuperäisestä Fallout- pelistä vastuussa olevan Interplayn perustamisesta kuuluisa Brian Fargo johti pelin luomisprosessia. Vaikutus on huomattava, sillä Wasteland 2 jäljittelee vanhoja roolipelejä ja sijoittuu Arizonan, Nevadan ja Californian aavikoille ydinsodan runtelemassa maailmassa. Pelaaja ohjaa ryhmää Desert Rangereiksi kutsuttuja aavikkon lainvartijoita, jotka saavat tehtäväkseen tutkia veteraani Acen murhaa.
Heti alussa pelaajalla on paljon valinnanvaraa, sillä oman hahmokavalkadin voi luoda itse, mikäli tarjolla olevat hahmot eivät miellytä. Hahmojaan voi kustomoida hyvin pitkälle - kosmeettisten ominaisuuksien lisäksi ryhmän jäsenien roolit voi itse määrittää erikoistumalla erilaisiin käytännön taitoihin kuten räjähteisiin, tietokoneisiin ja eri asetyyppeihin. Nämä alkupään valinnat määrittävät miten pelaat peliä ja miten pääset liikkumaan eteenpäin. Sosiaaliset taidot kuten mielistely ja kovistelu voivat pelastaa pälkähästä, samoin raa'alla voimalla ja tiirikoinnilla voi päästä käsiksi oikoteihin. Jokainen hahmon taito vaikuttaa pelikokemukseen, mikä voi luoda ensikertalaiselle paineita hahmoluonnissa, mutta toisaalta antaa pelille uudelleenpeluuarvoa.
Alkutaipaleella pelaaja törmää ensimmäiseen valinnaiseen seuralaiseen, Angela Dethiin, joka on yksi lukuisista omintakeisista hahmoista joihin tulet törmäämään erämaalla. Jokaisen näistä hahmoista voi värvätä omaan tiimiinsä, erottaa tai tappaa, riippuen valinnoista jotka tekee. On suositeltavaa värvätä jokainen hahmo jonka tapaa, sillä heidät on kirjoitettu ja ääninäytelty loistavasti. Hahmot joille ei ole tilaa odottelevat pelaajaa Desert Rangereiden linnoituksessa.
Mitä tulee näihin hahmoihin ja heidän omintakeisuuteensa, dialogi on tämän roolipelikokemuksen kantava voima. Jokainen repliikki vie eteenpäin joko pää- tai sivujuonia, ja usein ne onnistuvat myös samalla naurattamaan. Pelaajan dialogivaihtoehtoja värittävät moraaliset pulmat joilla voi olla kauskantoisia seuraamuksia, kuten tämän tyyppiseltä roolipeliltä voi odottaakin. Kyseessä on siis hyvin dialogipohjainen peli, jossa pelaajan täytyy pysyä tarinasta kärryillä. Mukana pysymistä vaikeuttaa tekstin pieni fontti, jota on entistä vaikeampi seurata Switchin pieneltä ruudulta. Likinäköisten pelaajien on siis tarpeen kuunnella dialogia hyvin tarkkaan.
Entäpä sitten kun epäonnistut dialogitaidoissasi ja syntyy rähäkkä? Kuten muissakin pelin versiossa, taistelu tuntuu mahtavalta myös Switchillä. Taistelusysteemi on vuoropohjainen ja mahdollistaa laajan skaalan erilaisia taktiikoita. Voit esimerkiksi tähdätä suoraan vihollisrobotin keskusyksikköön tai asettaa vahingoittuneen hahmosi suojan taakse kykkimään väijytysvalmiuteen. Yhteenotot ovat aina mielenkiintoisia ja erilaisia, ja niiden sujuvuus Switchillä yllätti positiivisesti. Ruudunpäivitys saattaa toisinaan hieman tippua, mutta pelin massiiviseen kokoon nähden se suoriutuu hyvin Nintendon konsolilla.
Koska tarina ja taistelut vaativat yhtä lailla jatkuvaa hereillä olemista, Wasteland 2 ei sovi kiireiseen pelaajan aikatauluun. Mutta jos sinulla on aikaa ja motivaatiota uppoutua eeppiseen roolipeliseikkailuun, tämä versio on oiva lisä jokaisen Switch omistajan pelikirjastoon.