Suomi
Gamereactor
ennakot
Watch Dogs: Legion

Watch Dogs: Legion Online

Ota kaverit mukaan ja suuntaa Lontoon kaduille Watch Dogsin moninpelissä

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Ubisoft on vuosien varrella tullut tunnetuksi avoimen maailman peleistään. Viime vuonna julkaistiin sellaiset kuin Assassin's Creed Valhalla, Immortals: Fenyx Rising ja Watch Dogs: Legion, ja lisääkin on tulossa. Watch Dogs: Legion saa kuitenkin moninpelipäivityksen, jota ei saatu julkaisussa valmiiksi. Watch Dogs: Legion Online on käytännössä Watch Dogsin versio Grand Theft Auto Onlinesta. Gamereactor pääsi testaamaan menoa ennakkoon muutaman tunnin ajan.

Verkkopeli on oma itsenäinen kokemuksensa, mutta siihen käsiksi pääseminen edellyttää Watch Dogs: Legionin hankkimista. Yksinpelin kokeminen auttaa pelimekaniikkojen sisäistämisessä ja paikkojen muistamisessa, mutta eivät ole välttämättömiä taitoja. Online-peliin siirrytään päävalikosta, ja sitten on aika luoda oma DedSec-solu taistellen Albionin tukikohtia vastaan. Toisin sanoen on aloitettava aivan pohjalta uusia jäseniä rekrytoiden.

HQ

Watch Dogs: Legion Online on perusteiltaan hyvin samanlainen kuin yksinpeli, joskaan nyt ei taistella yksin. Toiset pelaajat tulevat kadulla vastaan, ja jokaisella on se oma DedSec-solu toimijoineen. Muiden pelaajien kanssa voi yhdessä suorittaa City Event -tapahtumia, tai sitten ihan muuten vain aiheuttaa kaaosta Lontoon kaduilla.

Tämä on mainos:

Pelimekaanisesti ei ole uutta kerrottavaa, sillä Online on käytännössä vain kavereiden kanssa pelaamisen mahdollistava Watch Dogs: Legion. Pelialuettavoi ajatella omana hiekkalaatikkona, hakkeroida eri paikkoihin, rekrytoida kenet haluaa ja jopa pelata halutessaan yksin suurimman osan ajasta. Online-muoto tuntuu toimivan aivan yhtä hyvin kuin Watch Dogs: Legion muutenkin. Maailma näyttää edelleen upealta kirkkaine väreineen ja ruuhkaisine katuineen. Pelin palvelimet toimivat hienosti: hyvin vähän tuli vastaan verkkoviivettä tai katkoksia.

Suurin ero on tietysti mahdollisuus suorittaa tehtäviä kavereiden kanssa. Olin näkevinäni kaikkiaan kolme erilaista tehtävätyyppiä: Co-op Missions (vähintään kaksi pelaajaa), haastavampi Tactical Ops (vähintään kolme pelaajaa) ja PvP-pelaajille on sitten Spiderbot Arena. Co-op Missions näkyi olevan joukko pienempiä tehtäviä pinottuna yhdeksi isoksi jatkuvaksi aktiviteetiksi, ja tarjolla on näin muutamaksi tunniksi viihdyttäviä tarinallisia tehtäviä. Tactical Ops edellyttää paremmin yhteen pelaavaa joukkoa, ja lopuksi kohdataan haastava pomovastus. Spiderbot Arena on se pienimuotoinen pelaajat toisiaan vastaan asettava PvP-tila, jossa spiderbotit kisaavat toisiaan vastaan pienellä kentällä. Meno on juuri sellaista kuin miltä se kuulostaakin.

Watch Dogs: LegionWatch Dogs: Legion

Kuten jo mainitsin, mukana on myös yksin tehtäviä Solo Activities -hommia. Nämä tosin vaikuttavat melkoisen yksitoikkoisilta. Tehtävänä voi olla vangiksi jääneen vapauttaminen, paketin toimittaminen, jonkun puhelimen hakkeroiminen ja niin edelleen. Ajatuksena on, ettei yhden homman suorittamisessa koskaan kestä kovinkaan kauaa, eikä tekeminen myöskään tuota kovinkaan suurta tyydytystä. City Event -tapahtumat ovat Watch Dogs: Legion Onlinen vastine Destiny 2:n Public Event -tapahtumille. Karttaan ilmestyy paikka, jossa pelaajat tapaavat suorittaakseen annetun tehtävän. Testin aikana City Eventissä tuhottiin kookas tankkimainen pahis, joka aiheutti ongelmia jostain syystä. Pelaaminen oli hauskaa.

Tämä on mainos:

Onlinessa edetään kausiin jaetun mallin mukaisesti, ja mukana on oma battle pass. Kokemustasoja ei varsinaisesti kohoteta, vaan ansaitaan mainetta, jolla sitten battle pass -taso kohoaa. Palkintona avautuu "skinejä", Influencea, Etoa ja muuta tavaraa. Influence on valuuttaa, jota tarvitaan uusien toimijoiden rekrytoimiseen ja uusien päivitysten hankkimiseen. Eto on puolestaan valuuttaa, jolla ostetaan kosmeettisia tavaroita pelin sisäisestä kaupasta. Jokaisen kauden lopussa - joita odotetaan olevan noin neljä vuodessa - uusi battle pass saapuu linjoille, ja grindaaminen alkaa taas alusta.

Watch Dogs: Legion Onlinen erikoisin ominaisuus on se, miten toimijoiden järjestelmä toimiikaan. Pelkän yhden pelattavan hahmon sijasta meno on samanlainen kuin yksinpelissäkin. Toisin sanoen pelaajan huomio ei kohdistu vain yhteen tiettyyn pelihahmoon. Henkilökohtaisesti pidän enemmän siitä, että käytössäni on vain yksi hahmo, ja panostan sitten täysillä tähän yhteen. Monen eri hahmon pyörittäminen tekee selvän särön immersioon. Lisäksi Onlinessa rekrytoidut toimijat eivät voi kuolla kuten peruspelissä. Sen sijaan he joutuvat pidätetyiksi, mikä poistaa yksinpelissä alati läsnä olleen pelattavan hahmon menettämisen uhkan.

Watch Dogs: LegionWatch Dogs: Legion

Watch Dogs: Legion Onlinea pelatessa mieleen hiipii väistämättä yksi ajatus: olisiko tämä ollut parempi Ghost Recon: Wildlandsissa (tai Breakpointissa) tai ehkä The Division 2:ssa? Rinnastus Grand Theft Auto Onlineen toimii hyvin, mutta Watch Dogs: Legion loistaa ennen kaikkea satunnaisten toimijoiden rekrytoimisessa ja kavereiden kanssa pelaamisessa. Keskittymällä enemmän kavereiden kanssa pelaamiseen ja vähemmän kaikkeen muuhun, olisi lopputulos voinut olla jotain todella omalaatuista. Pelaaminen on toki hauskaa nytkin, Mutta Watch Dogs: Legionin peruspelin kokeminen yhdessä kavereiden kanssa olisi sopinut kuvioon paremmin.

Toistaiseksi Watch Dogs: Legion Online näyttää olevan muodostumassa hyväksi lisäykseksi jo valmiiksi viihdyttävään peliin. Kysymyksessä näyttää kuitenkin olevan peruspelin kylkiäinen, joten kokonaan uutta Watch Dogs -pelattavaa toivoneet tulevat pettymään. Mukana on paljon hyvää, mutta samaan aikaan se pitkäaikainen vetovoima tuntuu puuttuvan. Ja juuri sellaista live service -ajattelu edellyttää.

HQ
Watch Dogs: Legion
Watch Dogs: LegionWatch Dogs: Legion
Watch Dogs: LegionWatch Dogs: Legion

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Watch Dogs: Legion ei enää päivity

Watch Dogs: Legion ei enää päivity

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Ubisoft on ilmoittanut, että Watch Dogs: Legion ei enää päivitys. Blogin mukaan Title Update 5.6 on oleva se viimeinen, ja sen jälkeen se ainoa uusi sisältö tulee...Ladataan seuraavaa sisältöä