Suomi
Gamereactor
arviot
Wipeout Omega Collection

Wipeout Omega Collection

Wipeout terävöityy kokoelmaksi

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Psygnosiksen Wipeout-sarjasta tuli ensimmäisen Playstationin aikaan 1990-luvulla yksi tunnetuimmista brändeistä mitä Sonyn konsoleilla oli tarjolla. Niinpä lähes jokaisen Playstationin julkaisuun on kuulunut myös uuden Wipeout-pelin julkaisu. Koska sellaista ei kuitenkaan sitten Vitan lanseerauksen ole nähty, on Sony koonnut vauhdikkaan kilpa-ajopelinsä viimeisimmät vaiheet yhteen kokoelmaan 4K-resoluution tuella varustettuna.

Sarja itsessään ei ole muuttunut vuosien varrella juuri miksikään. Painovoimattoman futuristiset alukset paahtavat pitkin kilparataa tuhatta ja sataa - kirjaimellisesti. Kentältä poimittavien aseiden avulla kanssakilpailijat voi räjäyttää pirstaleiksi, samalla kapeita ratoja ja tiukkoja mutkia pitkin kurvaillen. Vauhti on ollut Wipeoutin yksi tärkeimmistä osa-alueista aina, jonka vuoksi sarja on ollut mainio esittelijä uudelle teknologialle.

Uutta teknologiaa edustaa nykyään Playstation 4 Pro, jota Wipeout Omega Collection tukee suoraan. 4K-resoluution lisäksi ruutu päivittyy 60 framea sekunnissa ja ulkoasua on muutenkin piristetty hieman. Jo valmiiksi upean näköiset pelit näyttävät Omega Collectionin myötä kieltämättä paremmilta kuin koskaan ennen ja silmäkarkkia on tarjolla reilusti, vaikka Pro-konsolia ei telkkarin alta löytyisikään. Vauhti huumaa päätä, mutkat taittuvat kauniin sulavasti ja taustalla pauhaa erinomainen elektrobiitti. Peruspelistä ei moittimista löydy.

Kokoelmaa sinänsä on myös vaikea moittia. Alun perin vain Vitalle julkaistu Wipeout 2048 pääsee julkaisun myötä ensimmäistä kertaa isolle ruudulle ja päivitetyn ulkoasun ansiosta näyttää sillä paremmalta kuin koskaan. Wipeout HD ja sen lisäosa Fury ovat niin ikään häikäisevän kaunista katsottavaa. Kolmessa pelissä riittää taatusti myös pelattavaa vähintäänkin riittävästi, sillä etenkin HD:n ja Furyn kampanjat ovat mukavan mittavia.

Tämä on mainos:
Wipeout Omega CollectionWipeout Omega CollectionWipeout Omega CollectionWipeout Omega Collection

Vaan kauniin pellin alla on toki myös pelejä. HD ja Fury eivät ole todellakaan huonontuneet siirtymässä. Kontrollit ovat täydellisen terävät, kampanjat monipuolisia ja nettipelin ansiosta kavereitakin pääsee kurmoottamaan. Erilaisia pelimuotoja on mukavan paljon, eikä kyllästyminen pääse iskemään aivan heti. Jos HD ja Fury ovat kokematta, Omega Collection on erittäin hyvä paikka paikata sivistyksen aukko.

Wipeout 2048 on harmi kyllä hieman eri tarina. Peli on selkeästi lyhyempi kokonaisuus kuin kaksi muuta, eikä kampanjan aikana tarjoilla yhtä paljoa vaihtelua. Niin mainio peli kuin Wipeout perusmuodossaan onkin, liika toisto on kaikkea muuta paitsi tehokeino. Muilta osin 2048 ansaitsee kyllä samat kehut kuin HD-kaksikko, sillä alun perin turhan kiikkerää ohjausta on paranneltu ja meno on muikeaa.

Wipeout Omega Collection on hyvä kokoelma, joka teknisenä taidonnäytteenä ansaitsee ehdottomasti paikkansa pelihyllyillä. Kenties suurin ongelma kokoelmassa on Playstation Plus -palvelu, jossa kaikki kolme peliä ovat olleet tilaajille tarjolla ilman erillistä maksua palvelun eri vaiheissa. Niinpä pelit ovat kenties ehtineet viivähtää jo useamman Playstation-pelureiden kovalevyillä, eikä kokoelma tarjoa sisällöllisesti sinänsä mitään uutta ja ihmeellistä. 2048 on sarjan heikoin osa, mutta toisaalta kokoelman osana täyttää paikkansa ja on toki kaikkea muuta paitsi huono peli.

Tämä on mainos:

Wipeoutilla on monella tavalla paikkansa pelaamisen historiassa, joten jos pelisarja on vielä syystä tai toisesta kokematta, Omega Collection on hyvä paikka aloittaa. Vauhtia piisaa ja silmäkarkkia on tarjolla varmasti niin paljon, että kunnollisen 4K-laitteiston omistajat saavat taatusti kokoelman avulla vierailijoiden leuat loksahtamaan.

Wipeout Omega CollectionWipeout Omega CollectionWipeout Omega CollectionWipeout Omega Collection
HQ
HQ
HQ
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Visuaalinen päivitys on erittäin onnistunut, ohjaus viilattu huippuunsa, paljon pelattavaa
-
2048 ei sisällön puolesta pärjää paketin muille peleille.
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Sony paljasti uutta Wipeout-taidetta

Sony paljasti uutta Wipeout-taidetta

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Muutaman päivän kuluttua julkaistaan Wipeout Omega Collection PS4:lle, joka pakkaa Wipeout HD:n Wipeout 2048:n samaan pakettiin 4K-resoluution kera. Sony on kaivellut...Ladataan seuraavaa sisältöä