Suomi
Gamereactor
ennakot
Wolfenstein II: The New Colossus

Wolfenstein II: The New Colossus

Natsien puntti tutiskoon taas: B.J. Blazkowicz on palannut.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Wolfenstein: The New Order päättyi aikanaan jokseenkin keskeneräisiin tunnelmiin. Jatko-osa Wolfenstein II: The New Colossus jatkaa suoraan siitä, mihin alkuperäinen lopetti. Gamereactor testasi E3:ssa demoa, jossa sankari B.J. Blazkowicz istuu pyörätuolissa. Natsien listiminen sujuu silti edelleen hyvin, eikä tuolissa istuskella koko peliä. Testatussa demossa näin kuitenkin oli, mikä tuntui samaan aikaan oudolta ja viihdyttävältä.

Tarinan kokonaisuudesta ei saanut mitään käsitystä, mutta peli näyttäisi sijoittuvan 1960-luvun Yhdysvaltoihin. Natsit pitävät valtaa teknologisen ja sotilaallisen mahtinsa ansiosta. Lisänimi The New Colossus on varmaankin toistaiseksi hämäräksi jäänyt tarina huomioiden parempi titteli, mutta työnimenä ollut 1000 Ways to Kill Nazis olisi sekin ollut aika päheä. Pelissä taistellaan taas Kolmannen valtakunnan sotilaita vastaan unohtamatta mekaanisia kammotuksia ja muita piruja.

Wolfenstein II: The New Colossuksessa on sitä samaa huumoria, pelattavuutta ja yli lyövää pyssyttelyä kuin alkuperäisessäkin pelissä. Testatussa demossa tempo oli odotetusti rauhallisempi, koska B.J. istuskelee pyörätuolissa. Hiiviskely ja äänettömät tapot onnistuvat silti edelleen, ja suoraan aseet paukkuen eteneminen käy sekin päinsä.

Tuolissa ollessa ei ole mahdollista ampua kahdella aseella samaan aikaan, koska toisella kädellä on rullattava tuolia eteenpäin. Käsiin annetun konepistoolin laulattaminen natseja kohti sai pelin tuntumaan heti siltä tutulta Wolfensteinilta. Syvemmälle natsien tukikohdan uumeniin edettäessä Blazkowiczin kädet ja sairaalavaate muuttuvat koko ajan verisemmiksi. Ympäristöt ovat yksityiskohtaisia, ja valaistus on erittäin onnistunut. Testi tehtiin PC:llä käyttäen Xbox Onen ohjainta, joten ruudunpäivitys oli odotetusti silkkisen sujuvaa.

Tämä on mainos:
Wolfenstein II: The New ColossusWolfenstein II: The New ColossusWolfenstein II: The New ColossusWolfenstein II: The New Colossus

Pyörätuolia lukuun ottamatta pelaaminen on hyvinkin samanlaista kuin ennenkin. Meininki on lineaarista kapeissa käytävissä, ja portaita on paljon. Laskeutuminen portaissa pyörätuolin kanssa on sanalla sanoen jännittävää. Muitakin vaaroja matkalle mahtuu, kuten hetkessä hengen pois ottava energiakenttä. Jos siis moiseen törmää, kannattaa se kytkeä ensin pois päältä. Muuten pelaaminen on tuttua ampumista, joka tuntuu hyvältä ja toimivalta. Taustalla pidetään kirjaa B.J.:n tekemisistä, ja esimerkiksi natsin tuleen sytyttämisestä ilmoitetaan erikseen. Hahmonkehitykseen ei päässyt tutustumaan, mutta alkuperäisessä pelissä oma pelityyli määritti sen, millaisia päivityksiä ja kykyjä pääsee hyödyntämään.

Kahta asetta pääsee käyttämään samaan aikaan, ja valinnanvapautta on enemmän kuin ennen. Automaattikivääriä voi pitää oikeassa kädessä, ja pistoolia vasemmassa. Tai miten olisi kranaatinheitin toisessa, ja sinko toisessa kädessä? Mahdollisuudet tuovat vaihtelua pelattavuuteen. Esimerkiksi vaimentimella varustetun aseen käyttäminen toisessa kädessä, ja äänekkään raketinheittimen pitäminen toisessa luovat varmasti hauskoja tilanteita. Uutena lyömäaseena nähdään pieni kirves, joka tulee käyttöön lähitilanteissa.

Jatko-osan painopiste näyttää olevan tarinankerronnassa ja B.J. Blazkowiczin kokemuksissa. Demon lopussa nähdyssä välivideossa oli runsaasti draamaa, ja alkuperäisen pelin tuttuja hahmojakin nähtiin. Wolfenstein II: The New Colossus näyttää hyvältä ja tuntuu tutulta. Julkaisu tapahtuu 27. lokakuuta PC:lle, PS4:lle ja Xbox Onelle.

Tämä on mainos:
Wolfenstein II: The New ColossusWolfenstein II: The New ColossusWolfenstein II: The New Colossus
HQ
HQ
HQ

Aiheeseen liittyviä tekstejä

0
Wolfenstein II nyt Xbox Game Passissa

Wolfenstein II nyt Xbox Game Passissa

UUTINEN. Kirjoittaja Markus Hirsilä

Xbox Game Pass sen kuin laajenee. Microsoft on paljastanut, mitkä nimikkeet saadaan palveluun seuraavien viikkojen aikana. Tänään 2. toukokuuta valikoimiin saadaan...Ladataan seuraavaa sisältöä