Suomi
Gamereactor
arviot
World of Warcraft: Legion

World of Warcraft: Legion

Blizzard houkuttelee pelaajat takaisin ikivihreän klassikkonsa pariin. Uudet seikkailut odottavat.

Tilaa uutiskirjeemme tästä!

* Pakollinen tieto
HQ

Vaikka ei edes olisikaan verkossa pelattavien massiivimoninpelien fani, on todennäköisesti silti kuullut World of Warcraftin kuudennen laajennuksen julkaisusta. Legion-nimen alla WoWin seuraava osa tuo uudestaan parrasvaloihin Burning Legionin, ja siinä sivussa muitakin tunnettuja nimiä Warcraftin maailmasta.

Edellisen Warlords of Draenor -laajennuksen jälkimainingeissa Gul'dan-pahis matkustaa ajassa taaksepäin kohdaten Illidan Stormragen, joka myös Azerothin yhtenä pahimpana pahiksena tunnetaan. Näin pääsee Burning Legion vapaaksi remuamaan pitkin Azerothia. On siis aika kaikkien pelaajien liittyä yhteen häätääkseen tunkeutujat takaisin sinne mistä tulivatkin. Tarina ei siis ole järin omaperäinen: Azerothia uhkaa (jälleen kerran) Warcraftin maailman kauhein ja hirvein olio koskaan. Naftaliinista kaivettu aikamatkailu taas mahdollistaa vanhojen tuttujen tuomisen uudestaan peliin.

World of Warcraft: Legion

Tutuista alkunuoteista huolimatta Legion tuntuu tuoreelta kokemukselta, sillä Blizzard on lisännyt joukkoon runsaasti muuta tarinankerrontaa Warcraft-maailmasta. Perinteisten tehtävien suorittaminen tuntuu kiinnostavalta juurikin tuon tarinankerronnan ansiosta. Näin ollen pelaaminen ei muodostu mahdollisimman nopeaksi juoksuksi uuteen tasokattoon 110, vaan ennen kaikkea monien uusien tarinoiden löytämiseksi näistä uusista maisemista.

Tämä on mainos:

Legionin alueet ovat osoitus Blizzardin kyvystä tehdä yksityiskohtaisia maailmoja, joihin voi uppoutua pitkiksi ajoiksi. Taiteellista tyyliä moititaan usein piirroselokuvamaiseksi, mutta tunnistettava ulkonäkö istuu fantasiamaailmaan hyvin. Maisemat ovat siis yleensä yhtä mielenkiintoisia kuin tarinat, joita niissä kerrotaan.

Blizzard harvemmin tuo uusia hahmoluokkia WoWiin, mutta aina ne ovat hyvin ajateltuja ja innovatiivisia. Sama pätee myös demon hunterseihin. Ulkonäöllisesti ne ovat siisteimmän näköiset hahmot koko pelissä, ja metsästäjillä pelaaminen on sekä hauskaa että haasteellista. He pystyvät muuntautumaan hirviömäisiksi taistelukoneiksi, ja vain demon huntersit pystyvät ratsastamaan demonisella kissalla.

Vanhoja hahmoluokkia on niin ikään muokattu. Mainitsemisen arvoisia muutoksia ovat ne, etteivät hunterit ole enää ainoita pitkän matkan taistelijoita, ja toisaalta warlockit eivät enää muutu demoneiksi. Jälkimmäisenä mainittu kikka jää siis ainoastaan demon huntersien iloksi.

PvP:n toimivuus muuttuu, sillä nyt PvE ja PvP ovat selvästi erillään toisistaan. Näin Blizzard käytännössä eliminoi epäreilun edun PvE:ssä. Samalla PvP muuttuu mielenkiintoisemmaksi, koska siihen lisätään erilliset honour- ja prestige-tasot. Tätä kirjoitettaessa Legionin PvP ei valitettavasti ollut vielä alkanut. Samaten raidit eivät olleet saapuvilla. Legionissa on kuitenkin kymmenen luolastoa eli dungeonia. Yllätyksiä pilaamatta on sanottava, että luolastot ovat samalla tasolla muun pelin kanssa.

Tämä on mainos:
World of Warcraft: LegionWorld of Warcraft: Legion

Eräs lisäys ovat niin sanotut order hallit. Näissä tiloissa saman hahmoluokan edustajat voivat kokoontua, mikä on omiaan luomaan parempaa yhteenkuuluvuutta pelaajien kesken. Order hallit on sijoitettu ja sisustettu kullekin hahmoluokalle tyypillisellä tavalla. Pelaajat pääsevät myös lähettämään seuraajiaan tehtäviin sujuvasti. Omien varusteiden muokkaaminen on niin ikään mukana, ja se palvelee enemmän order hallien sosiaalista puolta.

Transmogrify-järjestelmä on nimeltään Transmogrify 2.0. Sen avulla on helppo pukea hahmonsa vaikuttavan näköisiin rytkyihin, joita on löytänyt reissuiltaan Azerothissa. Uudet ryysyt ovat nyt automaattisesti käytettävissä kaikenlaisten muotitietoisten inspiraatioiden iskiessä hieman Diablo III:n malliin.

Päälle puettavaa pystyy muokkaamaan enemmän kuin koskaan, mutta jostain syystä sama ei päde aseisiin. Kaikki ovat sidottuja samoihin hahmoluokkatyypillisiin aseisiin tasolta 102 ylöspäin. Joitakin muutoksia on mahdollista tehdä, mutta silti kentällä näkee paljon samanlaisia aseita pelaajien kesken.

Pienistä valituksista huolimatta on helppo innostua Legionista. Jo nyt lisäosa on onnistunut houkuttelemaan sekä uusia että vanhoja pelaajia takaisin Azerothiin. On selvää, ettei Blizzard aio luopua WoWista, vaikka Overwatch ja Hearthstone ovatkin koonneet oman vankan kannattajakuntansa. Odotamme jo innolla, mitä tulevaisuus tuo World of Warcraftille.

HQ
HQ
HQ
World of Warcraft: Legion
09 Gamereactor Suomi
9 / 10
+
Order hallit, uusi hahmoluokka, paranneltu PvP, kiinnostava tarina
-
Ei muutoksia aseisiin, hahmoluokkamuutokset voivat olla hämmentäviä
overall score
is our network score. What's yours? The network score is the average of every country's score

Aiheeseen liittyviä tekstejä

Arviossa Warcraft: The Beginning

Arviossa Warcraft: The Beginning

UUTINEN. Kirjoittaja Arttu Rajala

Warcraft-pelit muuttuivat tänä vuonna elokuvamuotoon, kun pitkään työn alla ollut Duncan Jonesin ohjaama leffa ilmestyi kesäkuussa teattereihin. Kotijulkaisu saapui...Ladataan seuraavaa sisältöä